Belépés

Alkalmi körömtrend 2017-18. tél

 

Amikor a lélek mellett a körmök is ünneplőbe öltöznek, körmös szakembereket kérdeztünk, mi a divat, mit kérnek a vendégek az ünnepek és bálok idején.

 


Kispál Luca

Olimpiai bajnok, mesterleveles Brillbird szakoktató 


"Az ünnepi időszakban kiemelt szerepet játszik a csillogás. Mindenki egy kicsit többet akar saját magához képest – akik egész évben csak egyszínű körmöt kérnek, karácsonykor nekik is felkerül 1-2 kő, akik pedig év közben is bírják a díszítést, nekik nincs az a csillámpor mennyiség, ami decemberben elegendő lenne. :) Színekben általában a karácsony klasszikus árnyalataival játszunk: arany, ezüst, piros, fehér, zöld, illetve előkerül egy-két elegánsabb sötét árnyalat, például éjkék vagy mély lila. A minták kiválasztásakor mindig figyelek a vendégem stílusára. Van, aki a karácsonyt a mesebeli oldaláról fogja meg, ilyenkor jöhet mindenféle szín, illetve a hópihe, a cukorbot, az üveggömb a körömre; mások azonban az ünnep alkalmiságát, előkelőségét, a kivételességet hangsúlyozzák. Nekik gyakran készítek francia körmöt, amire inkább finom és elegáns díszítéseket kerül, illetve népszerű még a fényes és matt felületek játéka is."

 


Szabó Mónika

Kézápoló és műkörömépítő mester, Crystal Nails szakmai oktató

"Nálam a szalonban a vendégek a csilli-villi és hópelyheken kívül szeretik a letisztult, egyszerűbb, de nem feltétlenül rövid körmöket is viselni az ünnepek közeledtével. Természetesen a szezon trendszínei így is visszaköszönnek, a bordó, az arany, az effekt porok...  A króm lakkok különböző felületen való alkalmazása egyedivé és ünnepi hangulatú át varázsol bármilyen körmöt. A szezon megajándékozott minket a waterway technikához kifejlesztett anyaggal, amivel nagyon gyors és látványos mintákat is készíthetünk."

 

 


Mikó Krisztina

Magyar és nemzetközi bajnok műkörömépítő mester, szakoktató

"Az idei ünnepek trendje nálam a fények effektje. Matt, fényes és csillogós összhangja, illetve kombinációi. Színárnyalatok közül divat a jégkék, a bordó, a fekete, a bronz, arany, és természetesen a klasszikus piros – géllakk, zselés megerősítés és zselés építés alapokon."

 

 


Kovács Zsuzsa Teodóra

Olimpiai bajnok, szakoktató, Pearl Nails nemzetközi oktató


"Nálunk a szalonban leggyakrabban mandula vagy rövid kocka, illetve általam natúrnak nevezett, picit ívelt, az ujjbegy vonalát követő formát kérnek a vendégek, ez az ünnepekkor sincs másképp. Zselés műkörmöt készítek, illetve mostanában egyre több géllakkozást. Szeretem a kéz- és körömformához illően elkészíteni a körmöket, figyelembe véve a vendég személyiségét, életvitelét és kérését. A tanulóimnak is ezt tanítom. Szerintem ez nagyon jó időszak, mivel most minden divat és a fejlesztéseknek köszönhetően gyakorlatilag nincs lehetetlen. Akár oktatásaimon, akár a szalonmunkában szeretem az újdonságokat használni, igyekszem valami egyedit alkotni. Nagyon szeretem a pigment- és krómporokat, gyönyörű, fényes, felületeket lehet velük készíteni, akár a teljes körmön, akár csak mintaként. A csillogó körmök is nagyon divatosak most, az ünnepekre nagyon sokan bevállalják, azok is, akik máskor nem. Ehhez nagyon jó kiegészítő lehetőség a matt anyagok használata, egymást kiemelve váltakozhat a fényes és a matt, amivel így csodás kontrasztot lehet elérni, én imádom és a vendégek is. Díszíteni leggyakrabban a felületet szoktam, ilyenkor az ünnepekre hangolva a zselével készült finom mintákat szeretem, lehetőség szerint megszórva vagy porcelánporral, vagy csillámporral, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény. Karácsonyra főleg a piros árnyalatai, a csillogó arany, ezüst, szilveszterre pedig a fekete körmöket kérik leggyakrabban, de természetesen vannak, akik a szolíd elegancia jegyében megelégszenek egy kis pasztell körömmel, esetleg néhány strasszal, vagy apró mintával kiegészítve."

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Népművészetünk Virágmintái Nyiladoznak a divat Világában
Népművészetünk Virágmintái Nyiladoznak a divat Világában   Hrivnák Tünde divattervező...
Trend / Scottish Collection by Gordon Ritchie
Scottish Collection by Gordon Ritchie          
Trend / TOP 5+1 meghökkentő őszi trend
Megmutatjuk, hogy tudod olcsón követni az őszi divatot!