Belépés

Szempilla trendhírek

A szempilla szépítése ősidők óta foglalkoztatja az embereket, hiszen a sűrű és hosszú pillák úgy ki tudják emelni a tekintetet, hogy viselője alig ismer magára. Néhány év alatt, amióta világhódító útjára indult a szálankénti szempillaépítés, mint szépészeti szolgáltatás, már a sok D-s verzió is megszokott hétköznapi viseletté szelídült, a sok munkába és pillába belefáradt szépítők pedig már az orrlyuk köré is pillákat építenek – reméljük, csak like-vadászat céljából. A szolgáltatásként igénybe vett szempillaépítésnél maradva – Tarján Viktória többszörös nemzetközi győztes, nemzetközi akkreditált "lash artist", hazai és nemzetközi versenyeken bíró, előadó segítségével összeszedtük, mi a helyzet a pillákkal a hazai és a nemzetközi piacon.

 

 

 

Miért népszerű a szempillaépítés?

Azt gondolom, hogy ez főként annak is köszönhető, hogy egy csodás pillaszettel viszonylag rövid idő alatt látványos optikai hatást érünk el a viselője arcán, függetlenül attól, hogy az természetes hatású vagy extrémebb. Ma már szinte nincs olyan szépségszalon, ahol ne lenne elérhető, de lassan nincs is olyan ember, akinek ismeretségi körében ne lenne legalább egy „pillás”, a hölgyek pedig egymástól ellesve kezdenek járni szempilláshoz, így nagyon fókuszba került ez a szolgáltatás.

 

Milyen ár- és időintervallummal érhető el a magyar piacon a szempillaépítés? És a nemzetközin?

Az árképzés és időintervallum szerintem egyenesen arányos legtöbb esetben a szempillaépítő tudásával, képzettségével. Más árakon dolgozik, aki kevésbé képzett vagy kezdő, más árakkal találkozom a fővárosban, mint vidéken, és más egy „nevesebb” pillás árlistája, ami már szinte a divathoz hasonlóan a szempillakészítés haute couture-jei. Utóbbihoz picit nehezebb vagy lehetetlen bekerülni, esetleg több hetes várólista van. Az árakat tekintve egy teljes alap szett 10-20 ezer Ft, míg a Volume szettek ára 20-35 ezer Ft is lehet. A töltések árai ezekkel arányosan kevesebbek hetekre lebontva, vagy szimplán csak összefoglaló töltés árként. Európa vagy a világ többi részén többnyire drágább szempillát készíttetni. Pl. Angliában az alapszett: 60-80 GBP (22 000-30 000 Ft), volume: 85-120 GBP (30 000-40 000 Ft), míg Svédországban egy alapszett: 1200 svéd korona (40 000 Ft) , a volume 1500-2000kr (50 000-70 000 Ft). Az elkészítés ideje a technikától, rutintól függően 1-3 óra lehet. Ahol 30-40 perc alatt készítenek szetteket, számomra mindig gyanús. Egy magára valamit is adó szempillás nem csapja össze a munkáját, nem kapkod, nem tud gyorsan dolgozni, hiszen a mai ragasztók bármennyire is gyorsak, ott van az esélye, hogy összetapadnak a pillák vagy nem jól illeszt, nem minden szálra ragaszt, és ez a végeredményre és tartósságra is kihat.  A szettek tartóssága nem csak a készítőtől függ, hanem a vendég tekintetében is nagyon egyénfüggő. Személy szerint én, mint vendég pl. „pillagyilkos” vagyok, sajnos nekem sosem tart egy szett 2 hétnél tovább, pedig megválogatom, ki készíti el nekem. Tehát számolni kell azzal is, hogy szélsőséges eset mindig van, de ez csak akkor derül ki, ha már több helyen is kipróbáltuk. Optimális esetben még 3-5 hetes szettet is úgy tudja viselni a tulajdonosa, hogy senki nem mondja meg róla, hogy nem frissen ragasztottak a pillái.

 

A legnépszerűbb szempilla-építési trendek?

Jelenleg abszolút a Volume pilla a legtrendibb. Azon belül pedig valaki a természetesebb hatású 2-3D-t szereti inkább, míg mások az 5-8D-t. Ez leginkább az életstílustól, munkahelyi dresskódoktól függ, és hogy ki mennyire szereti a látványosságot.

8D pilla

 

A legextrémebb szempillaépítési trendek?

Kinek mi az extrém. Számomra egy 10-15D megavolume sem extrém már. Tény, hogy a mindennapos viselésre nem javaslom a sok-sok D-ket, mert ugyan a pillákat nem terheli meg, ha szakszerűen van elkészítve, de tömörségüknél fogva a szemhéj nem tud levegőzni és tisztán tartani sem mindenki tudja. A túl hosszú méretből épített pilla extrém, de nem tartom trendinek sem szakmai szemmel, sem látványra. Színes pillákból elkészített szettet pedig a hétköznapokban nem sokan mernek bevállalni, ezeket leginkább a szakmai körökben egyre népszerűbb fantasy lash art versenyeken lehet villogtatni.

 

Ki vagy mi alakítja a szempillatrendeket?

Kim Kardashian pillája sokáig tredi volt, mindenki azt akart. Őszintén szólva celebeken (akár itthon, akár külföldi hírességeken) ritkán látok olyan pillát, amit megcsodálok. Igazából betudom annak, hogy elfoglaltak, ezért nem makulátlan a pillájuk, de ezáltal sajnos nem biztos, hogy azt közvetítik, ami a jó. Kicsit elviszi az ízlésvilágot rossz irányba ez a hozzáállás. A piacon egyre többféle vastagságú pillák érhetők el 0.03-0.20-ig. Egyre inkább a vékony és íves pillák a legkeresettebbek. Szakmán belül rengeteg konferencia kerül megrendezésre, mind itthon, mind pedig külföldön. Szinte kéthetente van valahol a világ valamelyik pontján, ahol a szakma által elismert szempillásai mindig naprakész trendeket, technikákat, trükköket adnak át a résztvevőknek. Kolléganőktől, tanítványoktól gyakran hallom, hogy a vendég már fotókkal érkezik, milyen pillákat szeretne. Tehát nem csak a kollégák inspirálják egymást, hanem a felhasználói réteg is informálódik. Kedves visszajelzés volt, mikor az én munkafotómat mutatták kolléganőimnek. Felkészülve érkezik a vendégek nagy része, de előfordulhat, hogy az, ami a képen szerepel, nekik nem megvalósítható. De telitalálat, ha a szempilla stylist a vendég arcához, stílusához megfelelő szettet készít, az elégedett vendég pedig a végeredménynél nem tudja letenni a tükröt.

 


Tarján Viktória

"Munkáimat a Vicushka Lashes fantázianév alatt ismerhetik a műszempillát kedvelők. Az alaptanfolyamokat követően folyamatosan külföldön képeztem magam, kifejezetten a nemzetközi élvonalban lévő mesterek tanfolyamain, ami szerintem elengedhetetlen a hitelességhez. Véleményem szerint a szempilla építés is egyfajta művészet, melynek vannak roppant fontos szabályai, de hiszem, hogy az egyediség az, amivel kitűnsz a tömegből. Lépést tartok az aktuális pillatrendekkel, nemzetközi konferenciákra járok, tájékozódom és beszerzem a legújabb termékeket. Munkám során kizárólag professzionális minőségű alapanyagokat használok. A minőségi munka elérése érdekében pedig elsődleges szempontom, hogy a vendég a hozzá leginkább illő, legelőnyösebb, egyénre szabott műszempilla stylingot kapja, amivel a saját szempillái nem károsodnak, tekintete hangsúlyos lesz, arcát kiemeli, szemformáját még előnyösebbé teszi. Ezt különböző technikákkal érem el, amikhez különböző vastagságú és ívű szempillákat használok. Megnyertem és helyezést értem el különböző nemzetközi versenyeken, zsűriztem nemzetközi és hazai versenyeken, valamint konferenciákon előadóként szerepelek. Egyéni VIP szalon tréningeimen ezekből merített tapasztalataimat adom át a fejlődni vágyóknak."

Fotó: www.vicushkalashes.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 14
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / 54. By Matt Stark for STARK
A Sassoon Academy legújabb kollekciójában a 70-es évek brutális kompromisszummentessége...
Trend / Fashion Deluxe Hungary 2011
Fashion Deluxe Hungary 2011   Május 25-én megrendezésre került egy rendhagyó divatbemutató,...
Trend / Francesco Arancio: TURN UP Budapest
Francesco Aranciot, az Alfaparf Milano utazó nagykövete legújabb, Turn Up névre keresztelt...