Belépés

Divatirányzatok 2011-12. 4. rész

 

 

Divatirányzatok 2011-12.

 

Csömör Boglárka divatszerkesztőnk segítségével megmutatjuk, mi várható 2011/12 nemzetközi divattrendjeiben.

 

FREESTYLE UNIFORMS

 

Burberry Prorsum

 

2012 olvasztótégely lesz a divatvilágban – legalábbis ezt állítják a szakértők, akik szerint, ezekben az években végleg győzedelmeskedni fog a fiatalok merészsége, lázadása, kreativitása által hajtott freestyle divat.

A freestyle előszeretettel használ uniformisokat, katonai felsőrészeket és kombinálja azokat más stíluskorszakok rusztikus darabjaival. A katonai egyenruhák hosszú múltra tekintő hagyományait a tervezők sportos szemszögből újraértelmezik, és egy fiatalosabb kinézetet hoznak létre, melyben militarizmus szolidan a háttérben van csak jelen. Ezek az összeállítások végtelenül egyszerűek, és némelyikük helyettesítheti akár a klasszikus ruhákat is.

Az inspiráció fő irányvonala az egyszerűség, valamint a kor lüktető kulturális hangulatával való szüntelen kapcsolat, mely néha bonyolult részletességet eredményez, függetlenül az anyaghasználattól. Ez utóbbi területen gyakorlatilag teljes szabadságot élveznek a designerek, nem lehet egy fő irányvonalra rámutatni, talán egyedül a kordbársony jelenti az egyetlen kivételt.  A közös nevező mindössze az erős és ellenálló szövetstruktúra.

A legfontosabb színek a sötét árnyalatok, lila, kék, katonai vörös, barna. Ezeket kísérheti a szürke és zöld színek széles skálája.

A stílushoz magától értetődő természetességgel kapcsolódnak az olyan kiegészítők, mint a csatos öv és a teljesen egyszerű, erős bőrből készült táska. Az ördög a részletekben rejlik, a kiegészítők esetében pedig a díszes fémgombokban, hímzésekben, szegélyezésekben.

A kifutókon a vékony kabátoktól a sikeres munkaköpeny kabátokon át a bokahosszúságú dupla bélésesekig széles a felvonultatott stílusváltozatok skálája. Az ambivalencia a hagyományos és eredeti és a modernizáció felé tartó igyekezet és eklektikus külső megjelenés biztosítja ennek izgalmas és meglepő designnak a jövőjét.


Kép: Burberry Prorsum

 

 


NEW TRADITION

NEO 60s

RETRO SPECTIVE

SENSE OF COMFORT

RUSTIC REVIVAL

 

 

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / ASHLEY GAMBLE: Stardust
Ismerd meg a fények és színek újraértelmezését Ashley Gamble legújabb...
Trend / Hódító frizurák
Femme Fatales - Az Anthony John Salon művészeti csapatától A 40-es évek glamourja a mai napig...
Trend / Scottish Collection by Gordon Ritchie
Scottish Collection by Gordon Ritchie