Belépés

Divatirányzatok 2011-12. 2. rész

 

 

Divatirányzatok 2011-12.

 

Csömör Boglárka divatszerkesztőnk segítségével megmutatjuk, mi várható 2011/12 nemzetközi divattrendjeiben.

 

NEO 60s

 

Giambattista Valli

 

A hatvanas évekre építve egy új divatirányzat indult, mely elsősorban a fiatalokat veszi célba, de a felnőtt közönségre is számít, fiatalos, de egyszerű jellegével.

Ez a pop hajnalának ideje, a kultikus, szintetikus anyagokkal bevont tágas helyszíneké, melyek az élet iránti lelkesedést tükrözik. A korszakra jellemző, nosztalgiát ébresztő formavilág időben elég távol helyezkedik el a mai fiatal generációtól, így számukra ez a stílus újszerű tehát vonzó is.

A hatvanas évek felébreszti az emberekben az élet szó szerinti átérzését, a régi elleni lázadást (mely érdekes paradoxon, az újra divatos, ma már negyven éve elmúlt hatvanas évek esetében) és művészetek újragondolását. A sziluettekben megjelentek az enyhe, lágy húzású 'O' vonalak, karcsú, illetve rövid változatokban. Fontosabb azonban, az időtlen de mégis modern és praktikus design.

A korszakhoz hűen a kék szín hangsúlyosan jelen van, pirosas-barnás felhangokkal. A fő szín azonban a szürke világos tónusai. Ez utóbbi árnyalatot egészíthetik ki a bordó és a bézs különböző árnyalatai, illetve néhány fekete-fehér kombinációval is megtörhető a szürke hegemóniája.

Az általában kényelmes eleganciát nyújtó gyapjú minden fajtája – kezdve a bouclés-től a tweedig – kombinálható, variálható egymással, illetve farmerral és bőrrel is. Utóbbiak ismét kötelező részei lettek a divatnak, ugyanúgy, mint a hegyes, magas sarkú cipők a kiegészítők terén. A táskák könnyen kezelhetőek, praktikusak és az egyszerű designtól kezdve a rusztikusig bezárólag minden stílusban megtalálhatóak.

A színek, anyagok, kiegészítők kombinációja mellett maguk a stílusok variálhatóak, szinte kötelezően ajánlott, mert ebben a változatosságban bújik meg a hatvanas évek romantikus szabadságvágya: Be. Here. Now.

Kép: Giambattista Valli

 

 


NEW TRADITION

RETRO SPECTIVE

FREESTYLE UNIFORMS

SENSE OF COMFORT

RUSTIC REVIVAL

 

 

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / A gyöngy ihlette
A gyöngy ihlette     A Batki Collection 2011 ihletője a gyöngy. Lágy, sejtelmes színek,...
Trend / Régi-új hajviseletek
Egy kollekció, ahol az alkotó a 20-as és 40-es évekből merített...
Trend / Díszítési körömtrendek 2012-ben
Díszítési körömtrendek 2012-ben   A köröm díszítésének divatját alapvetően...