Belépés

The Cult of the Twin Unisus by DORA ABODI

 

 
 

 

 Cult of the Twin Unisus

 

A 2015ös év őszi-téli időszakára Abodi Dóra a Cult of the Twin Unisus kollekció új installációját prezentálja a számunkra, amely egy misztikus csata nyomait festi le. Az intrikus nyakláncok, a ruházat szabálytalan, hullámos élekkel, szakadt anyagok és aszimmetrikus nyomatok tükrözik a belső zavart és ezen alattomos harc zavarodottságát; a szándékos szabálytalanságok megteremti a harmóniát végső igazság és a vakmerőség között. Töredezett kristályokat, dekonstruált és ráncos fémes anyagot használt fel, hogy további egységbe zárja ezen természetfeletti csata pusztítását. A finom kézműves kivitelezés látható vetekedik a DÓRA Abodi kézjegyét viselő haute couture részletességével - a finom kézzel készült hímzéssel, a szorongatott anyagokkal és kézi foltvarrással.

A futurisztikus digitális nyomatokat a felrobbanó kristályok és a robotok fém alkatrészei ihlették. A Twin Unisus szimbóluma különböző átváltozások során alakult ki. A sziluettek kifinomultak, néha dekonstruáltak és aszimmetrikusak, de még mindig időtlenek. A kollekciót rendelkezik egyfajta légies éteri nőiesség, amelyet körülvesz a Cult of the Twin Unisus titokzatos lényei.

A kollekció bepillantást nyújt az ártatlanság és a bűn, a vallás és a pogányság, a hit és a tagadás, hiedelmek és fantáziák törékeny határai és konfliktusaiba a félig ember, félig földön kívüli lények közzött. Az inspirációt a sci-fi-ből, a 90-es évek vad londoni rave partijaiból (klubkid grunge platform és a bakcpack újraértelmezése, frizura stb.), és a sötét, gótikus hangulatú Erdélyből merítették.

 

 

 

  

 


 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / The Urban Cast Collection
A kollekciót a modern, populáris kultúra és utcai stílus inspirálta. A textúrán, a...
Trend / A hét fő bűn
A hét fő bűn Gáspár Viki és Borzi Vivien már több ízben dolgozott együtt. Egyik...
Trend / 'VENERATE' Collection by Sanrizz
A vágások Kusza expresszív technikák, amelyek magukban foglalják több különböző textúra...