Belépés

2015 tavaszi trendek

Vessünk egy pillantást az idei tavasz/nyár trendekre! Minden évben több trendkutató segítségével határozzák meg a divat irányzatokat, ilyen a Trendcouncil, Weconnectfashion, színeket pedig a Pantone nagyágyúi álmodják meg. Ezeket az előrejelzéseket mutatjuk meg nektek, hogy alakul a divat idén tavasszal, illetve, hogy miket alkottak a neves divatházak ezeknek a trendeknek a hatására. Megint megújul a divat, a régiből valami egészen újat teremt. Idén főként a 70'-es, 80-as évek hangulatát idézik a trendek, de nagyon sokszínűen és újszerűen. És igen, újra visszajön a trapéznadrág! A letisztult egyszerűség, a nőiesség és a sportos stílus egyszerre lesznek jelen idén tavasszal. Lássuk mi lesz az 5 legbefolyásosabb trend a meleg idő beköszöntével.

 

 

 

Avantpop
Az Avantpop egy művészeti irányzat az 1980-90-es évekből. A médiából merít ihletet különböző avantgarde technikákkal és vibráló színekkel. Egy nagyon mai, modern megjelenést ad, bár erős hatását érezhetjük benne a 80-as évek szabadságának. Egyszerű letisztult vonalak, vibráló színekkel, mintákkal, sportos és laza, ami elég jellemző lesz az idei szezonra.

 

 

 

 

 

Monokróm
Monokróm színek kombinációja a retro geometrikus mintákkal igazán jellemző erre a trendre. Letisztult, szinte vonalas stílus. Áttetsző, légies anyagokkal visznek bele nőiességet, míg a 3D hatást színekkel illetve a lézer vágott mintákkal érik el. Az asszimetrikus szabásvonalakat, többszörös rétegeket és vonalas hatást erős highlight hatással könnyítik. Jellemző a minimalista dizájn.

 

 

  

La Vie En Rose
A legnőiesebb irányzat az idén, virágokkal és friss színekkel. A púder színek, könnyed nőies anyagok jellemezik, mint az organza vagy a sifon. A virágok gyakran 3D-ben is szerepelnek a ruhákon illetve kiegészítőkön. A virágoké az abszolút főszerep!

 

 

 

 Street Sport
Az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben a sport. Természetes, hogy az utcai viseletbe is beszivárog a hatása. A főként fiataloknak szánt trendben megtalálhatjuk a sport ruházat hagyományos anyagait, a neoprén, nejlon és a különböző lyukacsos textúrákat, zipzárakat. A jogging nadrág, sportmelltartó, az áttetsző anyagokkal kombinálva vagy bomber dzsekivel, igazi favorit lesz idén. A color blocking a múlté, a csíkok és a számok veszik át az uralmat.

 

 

 

 


Trópusi hangulat
Pálmafák, papagájok naplemente, minden, ami a trópusok fülledt világát idézi, élénk vibráló színekkel. Különösen jól mutatnak majd a szép fényes anyagokon, mint a selyem vagy sifon. A nyomott mintákon kívül itt is fontos szerepet kap a 3D hatás, illetve a különböző rátétek.

 

 

 

 

A képek forrás: http://www.vogue.co.uk/fashion/spring-summer-2015


Az idei tavasz-nyár színe a Marsala. Már korábbi szezonokban is feltűnt, de most abszolút teret hódít magának. A tavasz trend színei a Pantone előre jelzése alapján az alábbiak:

 

Forrás: pantone.com

A sminktrendek tavasszal sokkal visszafogottabbak lesznek. Véget ér a vég nélküli csontosítás és a kockaszemöldök kora. Sokkal inkább a finom természetességen lesz a hangsúly, a szép bőr kiemelése, fényekkel és pírral. A tusvonal elhagyhatatlan lesz, mindenféle formábban trendi. A natúr barna árnyalatú szemhangsúlyozás is ebbe a természetes trendbe illeszkedik.  Érdekes furcsaságok is visszatérnek, mint például a szem alsó vonalának hangsúlyozása és a nagyon élénk szemhéj színek. Természetesen azért az ajkak sem maradnak festék nélkül a szilva és a friss gyümölcsök színei lesznek divatosak!


Forrás: polyvore.com, www.pinterest.com, www.pinterest.com

A frizura trendben is a természetesség az úr. Nincsenek szépen besütött hajfürtök, csak friss enyhén hullámos szélfútta haj.  A fényes, glossy lófarkak is nagyon divatosak lesznek idén, sőt a wet hair vagyis vizes haj érzés is újra megjelenik a kifutókon és az utcákon. A vissza a természethez jelszó alatt természetesen a fonások is virágkorukat élik majd.

Forrás: harpersbazaar.com, www.pinterest.com, www.pinterest.com

A körmök is megújulnak tavasszal. A bemutatókon nagyon sok maszatolt körmöt láthatunk illetve nagy befutó a körmök belső szélének díszítése. A csillogó metál színek újra divatosak, persze az örök klasszikus piros is tartani fogja magát. Az idei színtrendek színei a körmökön is jól mutatnak majd, különös tekintettel a mentára és a nude színekre. Divatosak lesznek a vibráló színek is, sőt ezeket akár kombinálhatjuk is egymással. A negatív tér egy új díszítési forma, ahol a díszítés formáját a natúr köröm adja. A különböző színű vékony csíkok nagyon feldobják a körmöt, különösen metál színben.

Forrás: www.pinterest.com, www.pinterest.com

Az esküvői trendek is nagyon változatosak. A 70-es évek inspirációjára újra divatba jönnek a vállat szabadon hagyó fazonok. A fehér már nem kötelező, a púderrózsaszíntől a mentáig, a bronzon, ezüstön  át nagy színkavalkádból választhatnak a menyasszonyok. A habos-babos ruhák kedvelői örülhetnek, mert nagy őrület lesz a tüll szoknya is! Ami érdekesség és egyben egy rég elfeledett ruhadarab a kepp. Az igazán elegáns menyasszonyok tartozéka tavasszal. Lehet egészen rövid, de akár földig érő is. Akik jobban szeretik a visszafogott fazonokat, biztosan nyakpántos ruhát választanak majd. Ez a pánt lehet csipke, selyem, de akár egy igazi gallér is. A 30-as évek csillogása is teret hódít, itt a fazonok egyszerűbbek, testhez simulóbbak, igazán szexi, finoman díszítettek, flitterekkel, kövekkel, rátétekkel.

  

Forrás: blog.theknot.com, bellethemagazine.com, www.pinterest.com

 

Szöveg: Szekeres Virág
 

 

Olvasóink értékelése:  / 4
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Dívák a kifutón: Marie Claire Fashion Days nyitónap
Klasszikus balett és a finom erotika egyaránt jelen volt a 8. Marie Claire Fasion Days...
Trend / Népművészetünk Virágmintái Nyiladoznak a divat Világában
Népművészetünk Virágmintái Nyiladoznak a divat Világában   Hrivnák Tünde divattervező...
Trend / Ombrés Nature
 ... Egy percre ereszd szabadjára fantáziád, és lépj be Alíz csodaországába, a...