Belépés

Magyaros és Nemes

Magyaros és Nemes

Az Erzsébet Bálon debütált Hrivnák Tünde divattervező Erzsébet királyné ihlette kalocsai mintás vadászkollekciója

Eredeti, kézzel hímzett kalocsai motívumok keltek életre és mutatták meg, a hagyományokat lehet ötvözni a divattal. Ugyanis pont erre kérte fel annak idején Kalocsa polgármestere, Török Ferenc Hrivnák Tündét, hogy olyan kollekciót alkosson, ami segíti a magyar hímzési motívumok újra ismertté tételét. Ezen kapcsolat legújabb gyümölcse a BY ME Vadászkollekció, aminek egy városrész évfordulója is apropót adott, hiszen a 2012-13. őszi-téli kollekcióját a vadászat és Erzsébet királyné ihlette, leginkább a királyné természet iránti szeretete és az általa képviselt nemes elegancia.Erzsébetváros idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját, amit idén ismét – a tavaly kezdett hagyományteremtésnek megfelelően – bállal ünnepeltek meg a Corinthia Grand Hotel Royal báltermében. Így az Erzsébet Bálon megrendezett divatbemutatón a báli közönség és a sajtó megjelent tagjai láthatták először a történelmi hangulatot idéző céllal készült férfi és női öltözeteket.
A rendezvény házigazdái, a Madách színház művészei: Polyák Lilla és Homonnay Zsolt is örömmel öltötte magára a jellegzetes ruhákat. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy még a férfiöltözetek is tökéletesen viselhetőek a célnak megfelelő alkalmakkor, jól tudja magát érezni benne a férfinem is.


„Ezt a kollekciómat Erzsébet királyné, Sisi iránt érzett tisztelet és a természet szeretete ihlette. A vadászat egy tradicionális, nemesi sportág, szórakozás és életérzés egyben. Napjainkban a vadász stílus a divatban is megjelenik, így a hétköznapokban is közkedvelt viselet lett. Kollekciómat főként azoknak ajánlom, akik ezt a régi nemes érzést a divat adta lehetőségekkel szeretnék újra átérezni. A ruhák különleges egyediségét, értékét és identitását a kézzel hímzett eredeti kalocsai minta adja. Célom továbbra is a kézműves manufaktúra értékeinek őrzése és egyben átadása a jövő nemzedékének” – hangsúlyozta Hrivnák Tünde a BY ME kollekció tervezője.


További képek a kollekcióról:


Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Dimenzió – Nagy Bozsoky Judit kollekciója
Nagy Bozsoky Judit több mint 20 éve dolgozik fodrászként, több nemzetközi fodrászmárka...
Trend / Sminkes szemmel: nyár, napfény, fesztivál...
A kreatív és a klasszikus megjelenések keveredése igazi csábító egyveleggé válik az idei...
Trend / The Muses by Sassoon Academy
Az ókori görög művészet erőteljes alakjai a múzsák, akik az alkotófolyamatban az ihlető...