Belépés

A 7 Fő Divat Bűn

A 7 Fő Divat Bűn

 

 

 

 

Találtunk egy blogot, melynek írója kiválóan kifejti a divattal, öltözködéssel kapcsolatos elkerülendő "bűnöket", és maximálisan egyetértünk vele.

 

Íme hát a 7 pontba szedett divat bűn:

 


I. Különböző minták párosítása -Mohóság-

A kockáshoz nem veszünk fel pöttyöset, csíkosat...ezt már gyerek korunkban megtanuljuk! Érdemes követni is, mert eklektikus, túlzó kombinációt kapunk!


II. Túlzott közönségesség -Bujaság-

Gianni Versace, egyszer azt nyilatkozta: "ha egy Nőnek kilátszik a térde ne legyen mély a dekoltázs, és takarva legyenek a vállak, ha pedig kilóg a váll, és mély a dekoltázs ne látszódjon a térd!" Meg kell találni az egyensúlyt, harmóniát, mert a szexis és a közönséges között hajszál vékony határ van.


III. Replika darabok viselése -Irigység-

Ha valaki hamisítványt visel, azzal nem csak magát de a márkát is lejáratja. Aki kicsit is ért a divathoz az rögtön kiszúrja a hamisítvány darabokat. Ezzel kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, a nekünk tett "milyen jó táska, kár, hogy hamis" megjegyzéssel, ami ilyenkor mindenkiből kikívánkozik!

IV. Vasalatlan, mosatlan ruhák viselése -Lustaság-

Ez határ, a divat és a higiénia között. Nagyon kellemetlen, ha valaki gyűrt, rosszabb esetben mosatlan ruhát visel. Sokszor nem érezzük a saját testszagunkat, a ruhákon, de nagyon higiéniátlan, ha nem mossuk ki használat után. És hiába márkás, vagy szép egy ruha, de mit ér a Chanel, ha büdös?


V. Embléma mánia -kevélység-

Nem jó, ha valaki élő reklámterületként él. Az embléma is lehet visszafogott, és szolid épp, hogy jelezve a ruha márkáját, de lehet túlzsúfolt, és sok is. Itt is nekünk kell megtalálni az egyensúlyt.


VI. Görcsös ragaszkodás ruhákhoz -fösvénység-

Ha kinövök egy ruhát, és még jó állapotban van azt elajándékozom. De sokan úgy ragaszkodnak a ruháikhoz, amik már kicsik-nagyok, kopottak-szakadtak, hogy semmi pénzért nem válnának meg tőlük. Ezzel nem is lenne semmi  baj, ha nem hordanák azokat a ruhákat. Egy feszülő szűk nadrág, vagy bő foltos póló nem csak rossz látvány, de kényelmetlen is.


VII. Nem az ízlésünknek, stílusunknak megfelelő öltözködés. -magunkra való harag-

Ha nem úgy öltözködünk, ahogyan élünk sose fogjuk magunkat jól érezni a bőrünkben! A többi nem számít.....ha így érezzük magunkat jól a bőrünkben! Ez a legfontosabb szabály!

 

 

Forrás: lipstickcity.blog.hu
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / KIDHOOD by Sassoon Academy SS16 (2)
A kamasz- és felnőttkor határsávjának érzelmeit eleveníti meg radikális elemeivel a Sassoon...
Trend / Sassoon Academy: Prairie
Forró sivatagi szél fúj keresztül a Sassoon-féle geometrián ebben az évszakban, megzavarva...
Trend / Hajvágás és kommunikáció Dudás Attila és Hajas László értelmezésében
2018. május 8-án, a budapesti L'Oréal Akadémián, Hajas László és Dudás Attila L’Oréal...