Belépés

A Laarka színfalai mögött – Csömör Boglárka

A Laarka színfalai mögött – Csömör Boglárka


 


 

 

A diplomamunkám volt az első olyan „anyag” 2009-ben, amit már egységesnek éreztem. Azóta minden évben jelentkeztem egy minikollekcióval, melyeknek megvan a maguk története, amivel a márkám hangulatát szeretném erősíteni.A „művészetem” saját magam vagyok és ez festi a Laarka-át nagyon élessé, határossá. A 2010-es és a mostani 2011-es kollekció már teljes mértékben a Laarka által képviselt koncepció mentén született.

 

 

Az inspiráció fő irányvonala az egyszerűség ezúttal is. Légies vonalak, leomló formák, az anyagok, a hideg, tiszta színek sokfélesége, melyek megadják a kollekció alaphangulatát, és ebből fejlődik ki a a ruhasorozat. Szinte minden egyes munkámban jelen van a kámzsa nyakú megoldás. Szeretem a bőségesen ráncolt, sok anyagból készült, elasztikus darabokat.

Bárkinek szívesen tervezek, hiszen engem az ember érdekel, és én szeretek mélyre látni. Ha egy nagyon nőies nő keres fel, tele női energiákkal, szexualitással, akkor valami ennek megfelelőt szeretne magának ruhában, ami róla szól. Semmi akadálya, nekem az ember a  fontos. Ez a kihívás. Abszolút az emberre koncentrálok, vagyis nem annyira a nemiség, mintsem az emberi lét izgat.

 

Egyszerűen, szabadon, stílusosan szeretném támogatni a hazai öltözködést. Ruháimmal a valódi személyiség hangsúlyozását szeretném erősíteni, és nem elősegíteni egy hamis személyiség létrehozását egy hatalmas márkajelzéssel a ruhákon. Egyfajta világlátást: önazonos öltözködést. Szerintem fontos hogy az ember interakcióban legyen önmagával. S bár ezek "csak" ruhák, de ezzel is kommunikálunk.

Továbbra is keresem a formát, ami közösséget teremt a különbözőségek ellenére.

 

 

 

Fotó: Trunkó Bálint
Modell: Csizmadia Gréta
Smink: Vörös Renáta
Haj: Barsi Balázs
Styling: Pinczel Orsolya
Kiegészítők: Hugo Boss, Fanatiq

 

 

  • laarka_01
  • laarka_02
  • laarka_03
  • laarka_04
  • laarka_05
  • laarka_06
  • laarka_07
  • laarka_08
  • laarka_09

Simple Image Gallery Extended

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Frizurák a természetesség jegyében
A természetes szépség és nőiesség inspirálta ezt a kollekciót...
Trend / Scottish Collection by Gordon Ritchie
Scottish Collection by Gordon Ritchie          
Trend / Divatirányzatok 2011-12. 4. rész
Divatirányzatok 2011-12.   Csömör Boglárka divatszerkesztőnk segítségével megmutatjuk, mi...