Belépés

Sminkinspiráció: Barbie-smink

 


 


 

 

 

GALGÓCZY VANDA kozmetikus, makeup artist, makeup trainer, stylist sminkjét a 2019-ben 60. születésnapját ünneplő Barbie baba inspirálta.

 

 

 

Nem sok olyan játék létezik, ami annyira kiállta volna az idő próbáját, mint a Barbie baba. Ki gondolná, hogy már a harmadik generáció játszik vele, nap mint nap, ugyanis a Barbie, idén március 9-én ünnepelte a 60. születésnapját. Teremtője egy amerikai üzletasszony, Ruth Handler volt, és lánya, Barbara után nevezte el a babát, aki nagyon szeretett öltöztetős babákkal játszani, de az addig csak gyerek arccal és méretekkel létezett. Ruth férje, a Mattel játékgyár egyik alapítója volt, így kézenfekvő volt a gyártás helyszíne, a baba pedig a New York-i nemzetközi játékvásáron debütált.

Egy Barbie baba projekt nekem mindig bakancslistán volt, és jobb alkalmat nem is találhattam volna rá, mint a 60. születésnapja. Mivel a játék is sokféle életet kapott az évek során, úgy mint üzletasszony, pilóta, modell, orvos, autóversenyző, ezért a fotósorozathoz én is több öltözéket képzeltem el. A haj, ezúttal paróka volt, hogy igazán babás legyen. A smink hozza az igazi “Barbie”-s színvilágot a kék és rózsaszín satírokkal, természetesen műszempillával. Már az alapozásnál próbáltam elérni a plasztikus hatást, rengeteg alalpozót és fixálót használtam, de igyekeztem highlightokkal kiemelni az arc fénypontjait, a műanyag hatás elérése érdekében. A rózsás pirosító és száj, szintén elengedhetetlen Barbie "kellék”. Modellem, Ludman Emese, akinek ezer arca van, fantasztikusan pózolt babaként, alig tudtunk választani a képek közül. Kicsit mindenki visszatért a gyerekkorába, talán ezért is imádtam elkészíteni nem csak a sminket de a komplett stylingot hozzá.

 
Fotó: Philip Photo - Creative Photographer (László Zoltán)
Smink és Styling: Galgóczy Vanda
Modell: Ludman Emese
Ruha: Rabócsi Renàta, Bershka
Kiegészítők: Tóth Amarilla - Bijou Brigitte
 

Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Colourful: Jason Hall kollekció
Mennyire eladható a színes haj? Jason Hall legújabb kollekciójában a színek élénk...
Trend / 2015 tavaszi trendek
Vessünk egy pillantást az idei tavasz/nyár trendekre! Minden évben több trendkutató...
Trend / A NYÁR LEGTRENDIBB RÖVID FRIZURÁI
Attól hogy a pasid ragaszkodik az általános iskola óta növesztett tincseidhez, ideje, hogy...