Belépés

Bakos Aranka Gyógyászati Pedikűr Rendelő - Kecskemét

 

 

Bakos Aranka gyógyászati pedikűr rendelő


ÚJ cím: KECSKEMÉT, SZABADSÁG TÉR 6.

ÚJ weboldal: www.labgyogyaszatkecskemet.hu


 

 

Mottó: „Gyakorlatokat állandóan kell folytatnunk, amíg csak állandó mesteri készségre nem vezetnek.”

Bakos Aranka a Pécsi Tudományegyetemen kiváló minősítéssel államvizsgázott, mint műszaki szakoktató. Szakmai kongresszusok, országos versenyek szervezésében, mint szakmai zsűritag vesz részt és előadóként szakmai előadásokat tart. Szakíró és lektor, szakmai cikkek írásával foglalkozik, szakmai munkatársa és lektora a szépészeti szaksajtónak. Tagja az Országos Szakmai Taneszköz Tanácsnak. Eseti megbízott, külső munkatárs szakmai és szakmafejlesztési szakértőként dolgozik a Nemzeti Szakképzési Intézetnél. Szakmai vizsgákon elnökként vesz részt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából, illetve a Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére szakértőként. 2008-ban Ezüstkoszorús Mester kitüntető címet kapott az IPOSZ-tól (Ipartestületek Országos Szövetsége). Felnőttoktatási szakértő végzettséget szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Kutatási területe a szépségszakmákban folyó túlképzés etikai vonatkozásai.

Szaktevékenysége a gyógyászati pedikűr prevenciós és rehabilitációs kezelései, a diabétesz láb pedikűrös kezelései szakorvosi háttérrel, azon kezelések kiegészítéseként. Felnőttoktatási szakértőként, lektorként és vizsgaelnökként is feladatának tekinti szaktudásával a pedikűr szakmának a fejlődését szolgálni. Legfontosabb feladatának tartja a pedikűrös, lábápoló szakma széles körben, nemzetközileg is történő megbecsülésének elérését, kivívását, illetve a szakmai tudás folyamatos fejlesztését, folyamatos továbbképzések szükségességének elfogadtatását. Támogatja a szakmai tudás és kultúra fejlesztését, a pályaelhagyás helyett a pályamódosítás és a mobilitás elősegítését, valamint az aktív közösségi élet működtetését.

A szakmai praktizálás mellett tanítani szeret legjobban, a tudása legjavát átadni tanulóinak és a kollégáknak.

A szalonjában kézápolás, SPA, esztétikai, prevenciós és rehabilitációs lábápoló szolgáltatás, műkörömépítés, infraszauna, szolárium, depilálás az elérhető szolgáltatások sora. A szalonban működő szolgáltatásokban a piaci elvárásoknak és az igényes vendégek elvárásainak megfelelő színvonalon igyekeznek eleget tenni. Aranka emellett maximális diszkréciót ír elő minden kollégának a vendégkörrel kapcsolatban. Ezt a hozzájuk járó vendégek igen jó néven veszik, mint ahogyan azt is, hogy egyszerre egy két vendégnél több nincs a szalonban, ez a fajta szolgáltatási mód viszont érvényesül az árakban is. A szalon egy lábápoló rendelőből, egy oktató teremből és a szükséges szociális helyiségekből áll, melyben a szükséges felszerelés biztosítja a szalon körülményeket, így az oktatás során a magántanulók valódi gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, és biztosított az egyéni tanulásirányítás. A cég irányítása, a praktizálás és az oktatás mellett igyekszik az egészséges egyensúlyt megteremteni a munka és a család mellett, ami nem volna lehetséges az odaadó nagymamák és a nélkülözhetetlen nagyapa nélkül. „Igen fontosnak tartom a szakma becsületének nagyon széles körben történő népszerűsítését. A lábápolóknak szép eredményekkel kell kivívni a hazai és a nemzetközi szakma elismerését. A lábápolók egy része nagyon jó szakmai felkészültséggel teszi a dolgát nap mint nap, de a többieknek is tanulniuk kell, képezniük magukat. Nem lehet kérdéses, hogy kell-e géppel dolgoznunk, spangéval körömkorrekciót készítenünk. Ez igen komoly feladat, felelősség a lábápoló szakmában dolgozóknak és igen nagy felelősség a képzőintézményeknek, hogy felvállalják a lábápolás legalább ilyen magas színvonalú oktatását, szakmai versenyekre való felkészítését, folyamatos továbbképzését.”

Weboldala:Képgaléria:

Korunk elkövetkezendő időszakának egyik legnagyobb problémája a cukorbetegség a diabétesz láb kezelése, amelyhez a pedikűrösök munkája, és szakmai tudása nélkülözhetetlen, ennek értelmében a szakmai felkészítésük is. A legfontosabbnak a lábápoló szakmában tevékenykedők támogatását, mentális egészségének gondozását tartja, Önmaguk és környezetük illetve az egész társadalom javára. Magániskolájában tanulók képzésével foglalkozik igen magas elvárásokkal és színvonalon, akiknek biztosítja a személyre szabott, differenciált órarendet és oktatást, a szükséges felszerelést és a szalon körülményeket, a magas színvonalú szakmai vizsgáztatást.

Bakos Aranka jelenleg a Bács–Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Lábápoló mestervizsga szervezésében és a Szakmai Klub megvalósulásában vesz részt.

Megjelent: 32111 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. január 06., péntek 21:03

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Kézműves Kupa 2013.
Ebben az évben is hat szakágban mérhették össze tudásukat a versenyzők, női fodrász,...
Szépipari hírek / Sisy Alapítvány jótékonysági szakmai est 2016.
Az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskolában a 2015-ös év is színes programokkal,...
Szépipari Hírek: Rendezvény / BIOFACH/VIVANESS 2014
42.445 vásári látogató 135 országból döntött úgy, hogy nem hagyja ki a 25. évfordulóját...