Belépés

TündérHaj Szépségszalon - Budapest

TündérHaj Szépségszalon

Év Szalonja jelölt 2014.

 

 

 

 

Nagy Bozsoky Judit és csapata

TündérHaj Szépségszalon

1011 Bp., Szilágyi Dezső tér 4.

 

 

A szalonvezető, a névválasztás, és a szalon története:

Nagy Bozsoky Judit vagyok, a TündérHaj Szépségszalon vezetője. A pályaválasztásom és hogy ezt a gyönyörű kreatív szakmát megtanulhassam nem ment könnyedén, mivel az általános iskolai tanáraim és a szüleim is azt szerették volna, hogy gimnáziumban tanuljak tovább. Végül azonban sikerült meggyőznöm a szüleimet, hogy engedjék a saját utamat járni és azt tanulni, amit szeretnék. Ezért aztán édesanyám leírattatta velem, hogy „Fodrász akarok lenni!” – ezt a kis papírt a mai napig őrzi. Így kezdhettem meg a tanulmányaimat a hagyományos 3 éves szakmunkásképzőben Zalaegerszegen, ahol 1990-ben szereztem szakmunkás bizonyítványt. Ezután Nagykanizsán kezdtem el dolgozni fodrászként, először a volt mesteremnél, mint alkalmazott, majd egy év elteltével, mint egyéni vállalkozó – ekkor már egy másik szalonban béreltem tükröt. Az 1993/94-es tanévtől a nagykanizsai szakmunkásképzőben óraadó szaktanárként is dolgoztam. Másfél évig tanítottam, és közben 1995 nyarán sikeres mestervizsgát tettem. Egy hatalmas álmom vált valóra, amikor 1995 őszén elkezdtem dolgozni az akkori egyik piacvezető márkánál – a Wella Magyarország Kft.-nél -, mint oktatófodrász. Ezzel a munkával ajtók sokasága nyílt meg előttem, nagyon fontos számomra, hogy folyamatosan fejlődhessek a szakmámban. Ez a mai napig mozgat és megmaradt, mert hiszem és tudom, hogy ebben a szakmában csak az tarthat lépést és az maradhat a legjobbak között, aki folyamatosan tanul, fejleszti szakmai tudását. Nekem pedig ez a célom, hogy a legjobbak közé tartozhassak. Éppen ezért számtalan továbbképzésen, szakmai rendezvényen vettem és veszek részt, valamint a szakmai tanulmányaimon kívül elvégeztem az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolát, és tanári diplomát szereztem pedagógiából – médiapedagógia specializációval, majd elvégeztem a Külkereskedelmi Főiskolát, és PR szakközgazdászként diplomáztam. A megszerzett tudásomat és tapasztalatomat folyamatosan bővítem. 2006 őszén egy nagyon hízelgő megkeresését kaptam a magyarországi fodrászati piac másik nagy meghatározó cégétől – a L'Oréal Magyarország Kft.-től –, hogy az általuk forgalmazott Matrix márkának legyek a magyarországi képzési vezetője. Ez a munka és feladat nagy szakmai kihívás elé állított, hogy mennyire tudom megállni a helyemet, mint vezető. Számtalan sikerrel a hátam mögött úgy érzem, sikeresen tudtam mozgatni a vezetésem alá tartozó oktatófodrászokat.

Az egyik napon a barátnőm hívott, hogy a házukban lévő fodrászüzlet ablakán kint van egy tábla, miszerint a szalon bérleti joga átadó. Így aztán gondoltam egy merészet, és átvettem a szalont. Utána egy elég hosszadalmas – több mint fél éves – felújítási időszak következett, hogy a szalon valóban úgy nézzen ki és olyan legyen a beosztása, amilyet én megálmodtam. A munkálatok alatt fogalmazódott meg bennem a szalon neve, olyan nevet próbáltam választani, ami nem teljesen szokványos, ám mégis beszédes, valamit angolul is jól hangzik, mivel az I. kerületben elég sok külföldi vendég megfordul. Végül a TündérHaj név mellett döntöttem. 2010. május 2-án nyitottuk meg felújított üzletünket, ekkor én még nem dolgoztam a szalonban, alkalmazott fodrászokból és bérlő kozmetikusból áll a szalon első stábja. A kezdet nagyon nehéz volt, hiszen akkor voltunk a válság kellős közepén, de ha lassan is, láthatóak voltak a pozitív jelek, hogy jó irányba haladunk. A fodrászaimat folyamatosan próbáltam fejleszteni, és a bennem lévő szakmai tudást átadni. De sajnos nem olyan ütemben és nem is teljesen abba az irányba haladt a szalon működése, amit szerettem volna, így 3 év után be kellett, hogy lássam, a saját vállalkozásomat csak én fogom tudni úgy vezetni, ahogy szeretném. Ezért kiléptem a L'Oréaltól, hogy minden energiámat, tudásomat, tapasztalatomat a saját szalonom vezetésére tudjam összpontosítani. Ma, egy év távlatából úgy érzem, szükséges egy kisebb arculatváltás az üzletben, mert a vendégnek nem csak a szalonban dolgozó kollégák munkájával, hanem a környezettel is elégedettnek kell lennie.

 

Szakmai munka, színvonal és mottó:

Az egyik legfontosabb irányelvem, amivel édesapám engedett utamra: „Kislányom törekedj arra, hogy amit csinálsz, abban te legyél az egyik legjobb, valamint ne csak megfogalmazd a dolgokat – például: azt szeretném…. – hanem tedd, mert senki nem fogja helyetted megtenni. Ez számtalanszor napi szinten eszembe jut és igyekszem ennek megfelelően végezni a mindennapi feladataimat.
A folyamatos szakmai fejlődést, a fejlesztést elengedhetetlennek tartom, ezért évente minimum 3-4 szakmai eseményen veszek részt, ahol kellő információt, inspirációt és motivációt kapok a szakma változásairól. Ha tehetem, szívesen megyek és látogatok meg külföldi rendezvényeket is. De nagy segítséget kapok az internetről is, hiszen ez a 21. század egyik megkerülhetetlen információ hordozója. A kollégáimnak is igyekszem biztosítani a szakmai fejlődést, vagy úgy, hogy őket is viszem magammal a rendezvényekre, vagy úgy, hogy a rendezvény után én mutatom meg a technikákat. Elengedhetetlen, hogy a szalonban dolgozó kollégák munkája kifogásolhatatlan legyen, mert, ha egyetlen gyenge láncszem van, az is hatványozottan tudja rombolni a szalon hírnevét.
Mottónk: legfontosabb az elégedett, boldog vendég. Ahhoz, hogy ez könnyedén elérhető legyen, nagyon fontos a megfelelő kommunikáció a vendéggel. Legyen az a frizura megbeszélésének fázisában, vagy akár a későbbiekben. Nálunk minden vendégnek kartonja van, ahol vezetjük, hogy mikor, milyen volt a haja, milyen szolgáltatást vett igénybe és milyen információt kapott a fodrásztól. Ez segítséget és biztonságot jelent a fodrászoknak és a vendégeknek egyaránt. A vendégenkénti kb. 1 perces adminisztráció hatványozottan megtérül a hónapok, évek alatt.

 

Specialitások, kommunikáció:

Szakmai múltam során nagyon sok szalonban fordultam meg és igyekeztem a jó példákat ellesni, a rosszakat pedig elkerülni, ezek alapján alakítottam ki a szalonom életét és szokásrendszerét. Specialitásunk a barátságos, harmonikus, nyugodt környezet, a díjmentesen igénybe vehető frissítő és kávé lehetősége, valamint a szépségipari társszakmák – kozmetika, manikűr-pedikűr – magas színvonalú jelenléte a szalonban.

Specialitásnak nem nevezném, de mivel a legtöbb új vendégtől pozitív visszajelzést kapunk, kénytelen vagyok ide sorolni a makulátlan rendet, tisztaságot, ami nem csak a szalonra, de az ott használt eszközökre is vonatkozik. Igyekszünk folyamatosan megújuló kedvezményeket biztosítani vendégeinknek, melyekkel hol hűségüket, hol pedig az első látogatásukat díjazzuk.

Ezekről az akciókról és a szalon életéről honlapunkon és facebook oldalunkon is tájékozódhatnak a vendégek. Minden évben fotózást szervezünk saját munkáinkról és az itt készült frizurákkal, sminkekkel készítjük el a szalonban található posztereket. Két-háromhetente „termelési értekezletet” tartunk, ahol megbeszéljük, hogy mi történt szalonban az elmúlt időszakban, milyen nehézségekkel szembesültünk, megoldásokat keresünk együtt a felmerült problémákra, tájékoztatjuk egymást, hogy ki, mit tervez a jövőben, milyen újdonsága van a vendégek számára. Fontos, hogy a szalonban dolgozó összes kolléga tudjon néhány mondatot mondani a szalon összes szolgáltatásáról, az ott alkalmazott professzionális termékekről. Így könnyen tudunk egy egységes, kellemes, professzionális légkört biztosítani a vendégeink számára.

Megjelent: 27349 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. szeptember 02., kedd 05:31

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek: Interjú / Díjnyertesen…
A remeka.hu 2014-ben rendezte meg először az év professzionális újdonsága versenyt, melyen...
Sikerkulcs / Közelebb Kanadához - speciális találkozó a BKIK-ban
2014. június 18-án Közelebb a kanadai magyarokhoz - Esélyek és lehetőségek címmel...
Trend / TRENDTEREMTŐ 2014. S/S - fotók
    A Trendteremtő verseny előzsűrizésen átjutott versenymunkái láthatóak ...