Belépés

Wekerle Szépségház

Wekerle  Szépségház

Év Szalonja jelölt 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Wirth Zsuzsanna és csapata
Wekerle  Szépségház
1192 Budapest, Pannónia út 1.

 

 

 

 

 

 

 

Wekerle  Szépségház

 

 


...egy apró ékszerdoboz a városon belüli városkában

Néhány évtizeddel ezelőtt a budapesti Wekerle-telep neve talán még nem csengett oly hangzatosan, mint manapság, ám ma már fővárosi viszonylatban is sikk itt lakni, itt tevékenykedni. A belvároshoz való közelsége, megkérdőjelezhetetlen egyedisége az utóbbi években egyre vonzóbbá tette ezt a városon belüli kisvárosi területet a nagyközönség számára. Ez a hely szerelembe ejti még azokat is, akik a legpörgősebb belvárosból vagy éppen egy vidéki nagyvárosból érkeztek.

Gondolom ezt az után, hogy a belvárosból jöttem, évek óta Wekerlén élek, ráadásul most már a Wekerle Szépségház viszonylagos szomszédságában. Mint leendő vendég érkeztem a szalonba, miután napok óta nézegettem a helyet, hazafelé jövet. Nem bántam meg! Amikor beléptem, meglepetésemre általam sose ismert emberek oly kedvesen, mosolygósan invitáltak beljebb, mint egy régen látott ismerőst. Bár akkor még egyetlen szolgáltatást se vettem igénybe - hiszen csak érdeklődtem -, mégis úgy éreztem, hogy nagyon jó helyen vagyok. Mondom ezt annak ellenére is, hogy törzsgyökeres belvárosiként megjártam már a legpuccosabb helyeket is, de valahogy mégsem volt benne az a plusz, ami itt várt. 

 

  

Gyorsan meg is állapítottuk, hogy sok a közös gondolat, a legjobb a helyszín és egyébként is, jó itt lenni. Így már rögtön az első alkalommal meg is beszéltük, hogy a nagy egymásra találás örömére kezembe is venném ennek a pályázati anyagnak a megírását. Természetesen, ehhez sokat beszélgettünk a szalon történetéről, koncepcióról, jövőről.
Mielőtt azonban még ezekre is kitérnék, úgy éreztem szót kell ejteni egy kicsit a környezetről is.

Wekerle, mint adottság
A szalon nem véletlenül kapta a Wekerle Szépségház nevet, hiszen a városban lévő kisváros szélén, remek adottságokkal ellátott területen nyitotta meg kapuit a vendégek előtt ez az általam csak ékszerdobozként aposztrofált hely. Nem véletlenül van ekkora hangsúly a földrajzi területen, mert, aki ismeri ezt a csodálatos „kisvárost”, az tudja, hogy egy itt leélt élet is kevés lehet ahhoz, hogy igazán kiismerje.  A szalon azonban a legjobb helyen fekszik, közel a busz-és villamos végállomásokhoz, a metrómegállóhoz.

 


    

 

Hogyan illik a szalon a képbe?
Tökéletesen! A Wekerle Szépségház ex- és enteriőre ugyanis mintha ide lett volna kitalálva. Remekül passzol a városrész képébe, mintha mindig is itt lett volna, ráadásul rendkívüli harmóniában vannak egymással. Ez a hangulat érződik egyébként a szalonba való belépés során is. Fontos persze megjegyezni azt is, hogy a terület Világörökség része, így minden porta megjelenése komoly szabályokhoz van kötve, amely nem kis fejtörést okoz az itt élőknek, itt tevékenykedőknek. 

Mi a titka?
Ha már a múlt is szóba került, a 2014 tavaszán nyitott Wekerle Szépségház évtizedekkel ezelőtt talán nem lett volna ennyire gyorsan, ennyire népszerű, mint ma. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy e csekély idő alatt már egy-két hetes várólistával tudnak csak előjegyzést felvenni.

Tökéletes helyszínválasztásának, profi, megfizethető áru, de mégis igazán prémium kategóriás szolgáltatásaiknak köszönhetően nem csak a környékbeliek látogatják sűrűn a szalont, hanem még a város másik feléről, Budáról érkező vendégek sem sajnálják az időt, hogy idejussanak.
A diszkrét, letisztult, mégis egyfajta provence-i hangulatot idéző szalonban valahogy azt érzi mindenki, hogy akkor és ott érte vannak. Nem egy futószalag mellett ül, és várja, hogy sorra kerüljön, hanem abban a pillanatban, ahogy betesszük a lábunkat érezhető a törődés.
 

 

 

A fentebb említett okok minden bizonnyal sokat számítanak, de kétség kívül nagyon sok köszönhető annak is, hogy Wirth Zsuzsi, a szalon megálmodója nagyon jó érzéssel nyúlt a témához. Nincsenek alá-fölérendeltségi viszonyok, mindenki a második otthonának tekinti a helyet, és tulajdonosi szemlélettel áll a szalonhoz. Ezen túlmenően pedig, olyan szakemberek dolgoznak ebben a szalonban, akik munkájukra rendkívül igényesek, alázatosak a szakmájukkal szemben

A jó recept további összetevője a szolgáltatások minősége, hogy elégedetten távoznak a vendégek. És ezek nem csak légből kapott gondolatok, hanem maga a valóság, amelyről többször is megbizonyosodtam az ott töltött idők alatt. Igen sokszor mentek ki az ajtón olyan vendégek, akik idejüket nem kímélve még ott ragadtak némi csacsogásra, miközben örömüket próbálták szavakba önteni, mert annyira jó szolgáltatást kaptak. De nagyon sok olyan leendő vendéget is láttam, sőt hallottam betérni, akik ajánlásra érkeztek, azaz valamelyik barátjuk, barátnőjük, szomszédjuk ajánlotta a szalont. Így gyakorlatilag ez indokolja a korábban említett egy-két hetes várólistát.

 

                      

 

 

Szolgáltatások és jövőbe mutató tervek
A Wekerle Szépségházban jelenleg kozmetika, fodrászat, manikűr-pedikűr és kozmetikai tetoválás is igénybe vehető, de folyamatosan bővítik a palettát. Ők ugyanis abban hisznek – amiben én is -, hogyha jól érzi magát valaki egy szalonba, akkor akár órákat is képes ott tölteni, azaz, minden számára fontos szolgáltatást egy helyen vesz majd igénybe.
Ősztől gyógymasszőrrel valamint műköröm építő szakemberrel egészül majd ki a szalon, amelyre kétség kívül nagy az igény.

A kommunikáció
A szalon az elmúlt néhány hónapban és még jelenleg is arculatának egységesítésén dolgozik. Természetesen sok tényező befolyásolja ezt, de az irány mindenképp jól megfogható. Elsősorban online felületeken jelenik meg a szalon, úgy, mint a Facebook-on a https://www.facebook.com/Wekerleszepseghaz, ahol mind az akciókról, mind az aktualitásokról beszámolnak. Képes tartalmak megjelenítésére kifejezetten az újonnan indított Pinterest fiókjuk a http://www.pinterest.com/wszepseghaz/, míg bemutatkozásukra weboldaluk, a http://wekerleszepseghaz.wix.com/wekerleszepseghaz szolgál. Utóbbival kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a szalon a közeljövőben Google Adwords kampány indítását is tervezi.

 

Megjelent: 28193 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. szeptember 02., kedd 05:40

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / 59. MAGYAR BAJNOKSÁG
2017. november 5-én, a budapesti Europa Congress központ adott otthont az MFKKE OMC Hungary és a...
Szépipari hírek / Nagy Győző Emlékolló átadó 2015.
Idén Kászonyi Gergely fodrászmester tanulója, Fórizs Nikoletta kapta a Nagy Győző...
Szépipari hírek / Tovább Hódít a Magyar Hímzés
Tovább Hódít a Magyar Hímzés   Április 23-án Hrivnák Tünde bemutatta új, BY ME MATYÓ...