Belépés

Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely - Év Szalonja 2014. közönségdíjas

Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely

Év Szalonja jelölt 2014.

 

 

 

 

 

 

Szakonyi Eszter
Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely
1031 Budapest, Nánási út 40/a.

 

 

 

 

 

Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely

 

Koncepció:
A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhelyben kizárólag hagyományos kozmetikai eljárások folynak.
Csakis kiszámítható hatásmechanizmussal bíró, ehető és iható tisztaságú olajok, aromavizek, macerátumok, tinktúrák, agyagok, illóolajok, stb. személyre szabott keverésével szolgálom a legfőbb célt: a bőr saját funkcióinak támogatását és megerősítését, mert:
1./ az emberi bőr anatómiája évezredek óta lényegében változatlan, a test biokémiai folyamatainak jelentős része pedig még mindig megfejtésre vár;
2./ nem rendelkezem azzal a bátorsággal, amely a beláthatatlan összetételű kozmetikumok alkalmazásához szükséges, az „ember” nevű kényes műszeren. Hiába is tukmálnám testét ismeretlen eredetű, genetikailag felismerhetetlen és értelmezhetetlen anyagokkal. Hatásaikat sem rövid, sem hosszú távon nem tartom megjósolhatónak.
A kezelések során használatos anyagok személyre szabásában nagy segítséget jelent a Magyarországon fellelhető krémkészítő kurzusok elvégzésén túl, az argentin „Escuela Holística Internacional” 2013. szeptemberében elvégzett natúr krémkészítő iskolája.


 

 

  

Miután túl sok téves nézet és elferdített információ kering a szépségápolás anyagaival és titkaival kapcsolatban, évek óta keresem ezen ál- vagy valós tézisek „igazságmagját”, a bőrgyógyászat és a kozmetika múltjának kutatásán keresztül. Ezt szolgálja 2013-ban megjelent könyvem is, melyet „Időtlen szépség – Bolyongásaim a szépségápolás történetében” címmel jelentettem meg, magánkiadásban.
Kutakodásaim „részeredményeit” évek óta rendszeresen közreadom kozmetikai szaklapokban, internetes felületeken és immáron 4 éve kéthavonta, a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének szaklapjában, a Bőrgyógyász Infóban.

 

 

    

 


A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely tevékenységében megszállottan keresem az egyes anyagok minél tisztább és hitelesebb beszerzési forrásait és az egyes anyag minél sokrétűbb felhasználási módozatait. Ebben a vállalásomban nagyszerű partnerre leltem vendégeimben, akik szinte kizárólag magasan kvalifikált, igényes, művelt, magas jövedelmű, aktív, dolgozó értelmiségiekből állnak. Életformájukból adódóan fáradtak és stressztől terheltek. A szalonban csöndet, megértés és vigaszt, vagy akár egy tál ételt lelnek, ha arra van szükség. Mindemellett pedig a bőrük pillanatnyi állapotára hangoltan kapják meg a személyre szabott kezelést.
A szalon egy ágyas, így a kezelésenkénti 2-3 óra, csakis róluk szól, diszkrécióban és a világ zajától elvonulva.


 

 

Specialitások:
Az alapvető kozmetikai tevékenységeken túl minden elektrokozmetikai megoldás és kozmetikai eljárás helyet kap, mely a bőr saját funkcióinak megsegítésében mankót nyújthat. Ilyen a kíméletes bőrcsiszolásban kiváló hidroabráziós készülék, a fibroblasztokat stimuláló, az anyagcserét fokozó rádiófrekvenciás eljárás, az anti-ageing kezelésekben jeleskedő elektroporációs technológia, a nyirokáramlást és a méregtelenítést segítő hullámmasszázs készülék, a test egész megtisztulását lehetővé tevő 6 személyes infra- és finn-szauna, továbbá a hegek és pigmentfoltok eltüntetésében, az arcfeszesítésben és bőrmegújításban újdonságot jelentő MesoFill-R kezelés. A kezelések alapjait a Panarom cég szolgáltatja, de termékeiken túl specialitást jelentenek a különleges olajok, olajos macerátumok és méhészeti termékek, melyek tiszta és hiteles forrásait folyamatosan keresem. Legkedvesebbek ezek közül a törökországi damaszkuszi rózsaolaj, a dörgicsei bio Levendárium olajai és aromavizei, a keszthelyi hidegen sajtolt mandulaolaj, a különböző szőlőtörkölyök, algák, a különleges moringaolaj, vagy a bódító illatú kókuszolajban macerált frangipani virág (monoi olaj), stb.

Szalonkommunikáció:
A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely rendelkezik weboldallal (www.vintagebeauty.hu) és Facebook oldallal. Működésének kezdete óta fizetett hirdetésre nem volt szükség, mert az elégedett vendégek által szervezett, továbbá az egyéb szakmai tevékenységek (szakcikkek, kozmetikatörténeti előadások, Időtlen szépség c. könyv promóciója és bemutatói) kapcsán adódott sajtómegjelenések megfelelő reklámozási lehetőséget biztosítottak (Népszabadság, Marie Claire, Hölgyvilág, Kiskegyed, Ridikül Magazin, Bőrgyógyász Infó, Mix Magazin, Beauty Fórum, Haj és Stílus, Nail Pro magazin stb.).


 

                     

 

Összkép:
A Vintage Beauty Kozmetikai és Szépészeti Műhely tevékenységének középpontjában az ember és az igazi, tiszta, hiteles és magyarázható eljárások és anyagok állnak. A szolgáltatási portfólió technikailag az arckezelésekre, különösen a problémamegoldásra fókuszál. A problémák hátterében általában vagy belső okok, vagy életviteli problémák húzódnak. Ezek feltárása a pszichológiai megközelítésen túl emberismeretet és anatómiai ismereteket egyaránt igényel. Ez utóbbiban nagy segítségemre szolgált a SOTE-n 2010-ben szerzett egészségügyi szakkozmetikus képesítésem.

A szalon speciális, anti-ageing kezelései és elektrokozmetikai megoldásai igyekeznek az érettebb korosztály igényeit is kielégíteni, továbbra is azon elvek mentén, melyek a bőr hatékonyabb működésére és a sejtmetabolizmus megsegítésére helyezik a hangsúlyt, segítségül hívva a tudományt, a természetet és a hagyományokat.
Szellemiségében, hangulatában és elveiben a szalon a klasszikus szépészeti értékek felkutatását és megőrzését, továbbá a piac által felkínált lehetőségek ésszerű szűrését tűzte ki célul.
Merész reményeim szerint talán sikerül értéket adni a világnak a szalon tevékenységén keresztül, ezen szerény eszközzel megkísérelve annak jobbá tételét.Budapest, 2014. július 29.Szakonyi Eszter
Kozmetikus, Egészségügyi-szakkozmetikus

 

 
   

 

 

Megjelent: 34035 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. szeptember 30., vasárnap 12:21

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Frizurák a természetesség jegyében
A természetes szépség és nőiesség inspirálta ezt a kollekciót...
Szépipari hírek / Fashion Awards Hungary 2014 jelöltjei és győztesei
Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Fashion Awards Hungary - Divat Díjkiosztó Gála....
Rendezvénytudósítás / JOICO LUMISHINE show 2016., Budapest
Az új hajfestőrendszer bevezetése egy nagyszabású show-val kezdődött a JOICO Magyarország...