Belépés

Patkós Alexandra Exclusive Beauty

Patkós Alexandra Exclusive Beauty Patkós Alexandra Exclusive Beauty

Patkós Alexandra Exclusive Beauty

Év Szalonja jelölt 2013.
Patkós Alexandra és csapata
Patkós Alexandra Exclusive Beauty
1149 Budapest, Egressy tér 10/a
www.patkosalexandra.huSzalonom története


A kezdetek...
A szépségápolás világával való találkozásom 18 évvel ezelőtt egy váratlan pillanat műve volt. Ami akkor elindult bennem, az azóta egy mélyről gyökerező szakmai szerelmet keltett életre és egy hivatást szült, melyek az évek során elválaszthatatlanná váltak. Folyamatos rajongás, tisztelet, hitelesség és a fejlődni akarás kísérte végig utamat és életemet a szépségszalonom, azaz az életművem megvalósulásáig.
Rengeteg tanulás, továbbtanulás, gyakorlás, siker és kudarc színesítette az elmúlt 18 évemet. Ami mindig állandó tényező volt, az a kitartás, bátorság és hit...
Érettségi után szerettem bele a kozmetikus szakmába. Négy éven keresztül dolgoztam saját egri üzletemben. Egy napon már szűknek éreztem a kisvárosi lehetőségeket és Budapestre költöztem. Egy nagyon mozgalmas, izgalmas, színes, ám nehéz időszak következett, melyben újabbnál-újabb célokat tűztem ki magam elé és kezdtem egyedi módon meghatározni a saját szakmaiságomat. Pár év alatt a kozmetikus szakma mellé, fodrász és sminkes képesítést is szereztem. Teljes lendülettel és elszántsággal kezdtem dolgozni új szakmáimban és nem lecserélni akartam a még mindig nagyon szeretett kozmetikus szakmámat, hanem többet nyújtani, átfogóbban szépíteni kívántam vendégeimet. Úgy éreztem ebben találom meg leginkább magamat és a vendégeim visszajelzése is további lendületet adott. Több éven keresztül napjaim ezen szakmák (kozmetika, fodrászat, smink, sminktetoválás) valamelyikével vagy mindegyikével teltek és azt tapasztaltam, hogy ezek a szakmák nemcsak, hogy tökéletesen kiegészítik, sőt erősítik egymást, hanem egy nagyon egyedi szemléletet is adnak a szakmaiságomhoz. Nemcsak vendégeimnek, hanem nekem is nagyon izgalmas, hogy szerteágazó módon és módszerekkel lehetek segítségükre, hogy szebbé váljanak.
Az egyre gyarapodó vendégkör és számukra a hosszú várakozási idő új szempontokat keltett bennem életre, ám nem lettem volna képes választani és egyik szakmámról sem lemondani. Megszületett bennem a szépségszalon gondolata és egy koncepció, mely a hosszú évek tapasztalata után egyértelmű volt. Kitartás és bátorság ismét kellett... és szilárd hit az általam képviselt szolgáltatásban.

Álmaim szalonja
Manapság a szépségápolás is azon szakmák közé tartozik, amelyben nehéz jól eligazodni és megtalálni az igazi értékeket és eredményeket kínáló szalonokat.  A nők, vendégek feldolgozhatatlan mennyiségű információval és manipulációval találkoznak nap mint nap, melyek felbátorítják vagy éppen elrettentik őket, de a jó eredményeket nem garantálják. Tapasztalatom szerint azonban mindenki biztonságot és korrekt tájékoztatást vár el, ha a szépségéről van szó.  Mivel több oldalról ismerem és átlátom a szépségszakmát, az évek során volt lehetőségem figyelni és elemezni, melyek azok a szakmai és emberi  tényezők, amelyek a sikert feltételezik és fenntartják. Örömmel és fáradhatatlanul keresem a még jobb megoldásokat, a szakmai miérteket, hogyanokat.
A lassan 20 éve tartó szeretetem és elköteleződésem a szépségápolás iránt, a több, egymásra épülő és egymást kiegészítő szakmáim és ezekben megszerzett tapasztalataim ihlettek arra, hogy egy egyedülálló, átfogó szépségápolási lehetőséget kínáljak mindenkinek, aki örömmel, igényességgel és tudatossággal tekint a szépségmegőrzésre!
Célom egy olyan szépségközpont kialakítása volt, amelyben minden szolgáltatás ugyanolyan magas minőségben, precizitásban, tudatosságban és ellenőrzésemmel történik. Vendégeinknek megtervezett és összehangolt szépségápolásban lehet részük tudásunk és tapasztalataink segítséget nyújthatnak a szépség megőrzésében, felélesztésében, korosztályonkénti újraértelmezésében, az egészséges és szükséges magabiztosság elérésében, fenntartásában.
A Patkós Alexandra Exclusive Beauty szalon 2012. novemberében nyitott meg Zuglóban.
A szépségszalon fő profiljai:
Sminktetoválás, kozmetika, sminkelés, 3D műszempilla, testkezelés, fodrászat.
Szalonom stílusának egyik meghatározó jellemzője a kikapcsolódást nyújtó gondoskodás, az emberi tisztelet, a minőségi szépségápolási formák tudatos kiválasztása, átgondolt alkalmazása, személyre szabottsága.
A szépségápolási trendeket folyamatosan tesztelve és követve törekszünk az innovációra. Nyitottak vagyunk vendégeink igényeire, elvárásaira. Megbízható és hatékony módszerekkel újra és újra örömmel bővítjük szolgáltatásunk körét és színvonalát.
Filozófiánk alapját képezi a vendégek érdekeit szem előtt tartó szolgáltatás, az érthető és magyarázó jellegű tájékoztatás.

Termékek, eszközök
A márkák, termékek és a technológiai háttér kiválasztásánál döntő szempont volt a megbízhatóan magas minőség, a hatékonyság, az egészségtudatosság. Kétes minőségű és eredetű anyagot nem használunk, ha bizonytalanok vagyunk, vegyészmérnökkel ellenőriztetjük az összetételt.  A márkák kiválasztásánál azt is szem előtt tartottuk, hogy az adott gyártó képes e hosszútávon kiemelkedő minőséget készíteni, illetve megfelelő ütemben fejleszti-e saját termékeit. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy a forgalmazó céggel szimpátiára találjunk, hiszen annak döntései, segítőkészsége, üzleti hozzáállása, nemcsak ránk és szolgáltatásunk minőségére, hanem közvetve a vendégeinkre is hatással van.
Természetesen az eszközök terén sem bocsátkoztunk kompromisszumokba, így pl. az elérhető legmodernebb sminktetováló gépekkel dolgozunk, magas minőségű kozmetikai ágyakat vásároltunk, kerüljük a lenyomozhatatlan eredetű eszközök beszerzését.

Képzés
A szépségszakma folyamatos mozgásban van és igen gyors változások zajlanak le, akár rövid időn belül is, ezért elengedhetetlennek tartom saját magam és munkatársaim folyamatos képzését.
Angol nyelvismeretemnek köszönhetően külföldi konferenciákat, szakmai rendezvényeket is folyamatosan látogatok és figyelem külföldi kollégák munkáit.
 Az újdonságokat több csatornán is kommunikáljuk, egyrészt a szalonban, másrészt azzal a komplex on-line marketing rendszerrel és módszerrel, melyet sikerült elsajátítanom az elmúlt években. Hiszem, hogy ma már egy sikeres szépségipari szakembernek vagy vállalkozásnak ez elengedhetetlen képzettség, ismeretanyag. Magam szerkesztem a szalon weboldalát és a Facebook-os megjelenéseket is. Mindez nagy előnyt jelent, hiszen gyorsan tudom tájékoztatni vendégeinket az újdonságokról és a honlap is folyamatosan frissítve van. Ezek a módszerek rendkívül sokat segítenek az új vendégek elérésében, illetve a törzsvendégekkel való rendszeres kommunikációban.


A szalon megjelenése
A szalon belső kialakításánál a vendégeinknek való élményszerzés kapta a főszerepet. Szépségszalonomnak egy 70 nm-es új építésű lakás ad helyet. Szándékosan nem volt célom utcafronti üzletet kialakítani, mert vendégeink időpontra érkeznek és az általuk lefoglalt időben kizárólag velük kívánunk foglalkozni. Eleganciát, harmóniát és cseppnyi luxust árasztó környezetet álmodtam meg, hogy a hozzánk látogatók különlegesnek érezhessék a szépülésre szánt időt. A belső kialakításhoz lakberendező segítségét kértem, de én magam is teljes egészében részt vettem a tervezésben és anyagválasztásban, Tudatosan koncentráltam arra is, hogy a szalon minden apró eleme harmonikusan illeszkedjen egymáshoz hiszen a szép enteriőr mellett, fontos volt a kényelmes és praktikus, tágas munkahelyek kialakítása is. A tervezésnél külön figyelmet fordítottam arra, hogy a vendég egységes arculatot lásson mindenhol, így azonos stílus, logó, színvilág köszön vissza a weblaptól a névjegykártyán, árjegyzéken át a bútorzatig.  Helyett kapott recepció, vendégváró, két külön bejáratú kozmetika, kényelmes és tágas fodrász helyiség, sminkes pult, mediterrán hangulatú terasz és a közeljövőben műkörmös szolgáltatással is bővül majd a szalon kínálata.
Kezelő helységeink világosak, levegősek, napfényesek és az évszaknak megfelelő kellemes hőmérséklet állandóan adott.
Szolgáltatásaink során tisztított vízzel, kávéval, teával, aprósüteménnyel, nyáron limonádéval kedveskedünk. A szalon összes helyiségében Wifi elérhető, autóval érkező vendégeink ingyenesen tudnak parkolni a ház előtt.

Szépítő csapatunk

A szalonban jelenleg 3 alkalmazott dolgozik velem és mellettem. Ősztől ez a létszám 5-re fog emelkedni, a növekvő vendégkör és a kiszolgálás kényelme további munkatársak felvételét teszi szükségessé.
Alkalmazottaimat komoly szakmai és emberi elvárások alapján választottam ki, kiemelkedően fontos szempont volt a szakmaszeretet, az igényesség, a fejlődni akarás és az őszinte, nyílt jellem.  Örömmel támogatom őket tanfolyamokon való részvétellel és szívesen veszem a kreativitásukat, szakmai ötleteiket. Igyekszem tehetségükhöz és adottságaikhoz alakítani a szalon életében betöltött (szakmai) szerepüket.
Célom a hosszú távú együttműködés, a közös fejlődés, az állandóság és egyidejűleg a változatosság megteremtése.

A külsőt vagyunk hivatottak szépíteni, de reméljük, hogy közben a lélekre is képesek vagyunk hatni.


Megjelent: 68129 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. július 25., csütörtök 07:16

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Egyedülálló, magyar fejlesztésű, biológiai szépségkezelés indult hódító útjára
Egy hazánkban eddig még nem alkalmazott, biológiailag aktív komponensekre épülő,...
Móka / Gyümölcsös Smink
    Természet ihlette sminkek...Így is lehet... :)    
Szépipari hírek / JOICO partnertalálkozó
    2013. novemberében tartotta partnertalálkozóját a JOICO, a MOM parki Leroy Bistroban,...