Belépés

Pap Izabella Anikó Pedikűrszalonja

Pap Izabella Anikó Pedikűrszalonja Pap Izabella Anikó Pedikűrszalonja

Pap Izabella Anikó Pedikűrszalonja

Év Szalonja jelölt 2013.Pap Izabella Anikó
Kéz- lábápoló,
Pedikűr Szakoktató
Zugligeti Klinika 1121 Budapest, Zugligeti út 60.

Zugligeti Klinika
Budán a XII. kerületben a Zugligeti Klinikán dolgozom, saját kis szalonomban, ahol orvosok ajánlják pácienseiket. Nagyon jó a kapcsolatom a klinikán dolgozó kollégákkal, családias a hangulat és számíthatunk egymásra.
Óvodás korom óta tudom, hogy a szépségiparban szeretnék dolgozni. 1998-ban szereztem oklevelet kéz-lábápoló szakmából. Minél problémásabb egy kéz vagy láb annál jobban szeretem, számomra nagy kihívást jelent a gyógyítás és utána a szépítés. Rengeteg problémás kézzel és lábbal találkozom nap - mint nap. Amely problémák a legsűrűbben előfordulnak az utóbbi időben: a gomba, sérült körmök, köröm benövések, tyúkszemek, szemölcsök, deformitások. Természetesen a szépítészetben is nagy örömömet lelem, amikor lakkozok, díszítek. Imádom a szakmám, amint hallok valami új anyagot, vagy technikát azonnal ki kell próbálnom, és ha beválik akkor a vendégeim egyből élvezhetik. Nagyon fontosnak tartom a tisztaságot, fertőtlenítést, sterilizálást és a vendégeknek szaktanácsadást adni otthonra.

2005-ben megszereztem az OKJ-szakmunkás bizonyítványt. 
2005-ben elvégeztem a „Propoliszos tyúkszem kiszedés, Japán manikűr” című továbbképzést.
2005-ben indultam a MOSZI, Országos Lábápolók Versenyén, és 2. helyezést értem el.
2006-ban elvégeztem „Egyedi tehermentesítők készítése, Körömprotézis készítése, Spange Pánt készítése, Kombinált-gépi pedikűr, Sixtus-alpesi gyógynövények” alapismeretét.
2007-ben MOSZI, Országos Lábápolók 3. helyezettje lettem.
2008-ban elsajátítottam „Anyag ismeretek, Forgóeszközök, Kötszerek, Technikák fortéja” című tanfolyamot.
2012-ben elvégeztem „Legújabb technikák lábon” című tanfolyamot, és Cuccio Naturalé SPA pedikűr, manikűr című tanfolyamát.
2013-ban pedikűr szakoktató lettem.
                                                             
Amennyiben szép kezekkel születtünk, s a körömágyunk is szép formájú, akkor nincs szükségünk műkörömre, s felesleges csupán divat kedvéért viselnünk. A köröm díszítésének vannak más alternatívái is, hiszen a natúr körömre is rajzolhatunk szép motívumokat, vagy a száradó lakkba is építhetünk csillogó kövecskéket. Ha úgy döntünk, hogy szépet és nagyon elegánsat szeretnénk, akkor választhatjuk a francia manikűrt is. Ez azért kedvező megoldás, mert a manikűrös ebben az esetben nem távolítja el a körömbőrt, hanem egy speciális bőroldó folyadékkal kezeli. Így kíméletesebben távolítható el a bőröcske. A francia lakkozás, pedig természetes hatást kelt. Nem akarunk sokat várni a lakk száradására, gyorsszárító lakkot használok, ami lerövidíti a száradási időt. Vendégeim körében már egy pár éve nagyon kedvelt a japán manikűr. Ha a körmünk töredezik, akkor a legjobb módszer a japán manikűr, ami természetes módon teszi erősebbé, sőt fényesebbé a körmeinket. Ekkor méhviaszt dolgozok bele a körmökbe, s ezután következik a polírozás. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, s ráadásul a fénye is megmarad. Az eljárás teljesen természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt.
Manikűr
A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény szerint a körömágy bőrének kivágását, a köröm felső rétegének polírozását, lakkozását és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza. Az körömágyba juttatott olaj táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, megelőzhető a repedezés, szálkásodás, a bőr behasadása. A kéz bőrére ható káros dolgok: gyakori kézmosás, erős napfény, szappanok, száraz és hideg levegő, vegyszerek, tisztítószerek.
Vendégeim körében már egy pár éve nagyon kedvelt a japán manikűr. Ha a körmünk töredezik, akkor a legjobb módszer a japán manikűr, ami természetes módon teszi erősebbé, sőt fényesebbé a körmeinket. Ekkor méhviaszt dolgozok bele a körmökbe, s ezután következik a polírozás. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, s ráadásul a fénye is megmarad. Az eljárás teljesen természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt.
Szintén nagyon kedvelt a SPA manikűr, hámlasztó gyümölcssavas bőrradírozás és regenerálás. Barnacukor, barackmag és AHA tartalmú készítményt masszírozok be, mely eltávolítja az elhalt bőrt, és egyben hét féle olajjal puhítja, hidratálja a bőrt. Ásványi anyagokkal, vitaminokkal töltik fel és selymesen puhává varázsolják, megfiatalítják a bőrt.
Vitaminos, hidratáló masszázs kiegészítője a manikűrkezelésnek, rendkívül gazdag összetételű krémmel, amely természetes hatóanyagaival regenerálja a kiszáradt bőrt.

Pedikűr
A legnagyobb terhelést a láb viseli, ezért nagyon fontos az ápolása és gondozása. Lábunk elsődleges funkciója a súly és az egyensúly megtartása, valamint a mozgás. Életünk során a lábunk deformálódik, a rosszul megválasztott cipő miatt, illetve lábunk nem a három megfelelő ponton támaszkodik. Kialakulhat bőrkeményedés, és egyéb deformitás (tyúkszem, kalapácsujj, bütyök) a haránt-boltozat süllyedés miatt. Lábunkat rendszeresen ápolni kell, hogy bőrünk puha maradjon és késleltessük öregedését. A körmök egészséges fenntartása érdekében legfontosabb a lábhigiénia betartása. A gondos mosakodást, gondos törölközésnek kell követnie, majd természetes alapanyagú, jól szellőző ruhaneműk és jó anyagból készült, nem szoros lábbelik viselése javasolt. A fertőzésveszély minimálisra csökkentése céljából strandokon, nyilvános fürdőkben, zuhanyozókban mindenképpen papucsot kell használni!  Egyedi szilikonos tehermentesítőket is készítek. Már a pedikűrösök számára is elérhetők a szilikonos tehermentesítők. Én az Erkoton szilikont részesítem előnybe, mivel könnyű alakíthatósága, gyors kötésideje és hosszan tartó strapabírása révén a páciens fél óra elteltével már úgy távozik a szalonból, hogy a fájdalmai megszűntek. Előnyt jelent a lábápolás során mivel a betegen helyben lehet kialakítani a számára megfelelő és kényelmes kialakítást és a cipőben történő kényelmes viselést. 


Manikűr és Pedikűrkezeléseknél a Cuccio termékeit használom. A Cuccio Naturalé SPA kényeztető termékek a kézápolásban, a lábápolásban, a testápolásban és a körömápolásban forradalmian új lehetőségeket kínálnak, azért hogy, mindenki jól érezze magát a bőrében. A bőr számára a legfontosabb a rendszeres hidratálás. A jól hidratált bőr rugalmas, ránctalan. A bőr számára fontos antioxidánsokat, A, B, C, D, E vitaminokat tartalmaznak. A hidratáló krémek természetes hatóanyagaik miatt alkalmasak a bőr rendszeres otthoni ápolására és a szépségszalonban történő kényeztető kezelések végzésére is. A Cuccio Naturalé SPA készítményekkel megvalósítható a kéz, a láb, a test bőrének luxuskényeztetése úgy, hogy közben a készítményekben található antioxidánsok és vitaminok gondoskodnak a bőr hidratálásáról és táplálásáról.


Megjelent: 69523 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. július 25., csütörtök 07:21

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Salon International 2012.
Idén 40. születésnapját ünnepelte a Salon International, ihletet, képzést, újítást,...
Trend / "Mad dog" collection from Nick Malenko and Sophie Beattie
Örömmel mutatjuk be az angol Royston Blythe igazgatótársa és művészeti vezetőjének közös...
Fodrász step by step / Vendégek álma: kezelhető egészséges haj...
Az oktatófodrászként is dolgozó Boros Kata elmesélte, hogy először kollégáival magukon...