Belépés

Sisy Alapítvány Est 2017.

 

A BKSZC Erzsébet Királyné Szakgimnázium és a Sisy Alapítvány hagyományos szakmai estjére 2017. február 18-án került sor, a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban.

 

 

A résztvevőket Molnár Erzsók szaktanár, a szakmai gyakorlati munkaközösség vezetőjének műsorvezetésével Szilasi Éva általános igazgatóhelyettes köszöntötte, és ő nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt. A rendezvény szakmai védnökei közül a színpadon osztotta meg az esttel kapcsolatos gondolatait – mint az iskola volt tanulója – Móró Gabriella, a BKIK kozmetikus szakosztály elnöke.

 

Hajas László MFKKE elnök és Szécsényi István, a BKIK Kézműipari Tagozat Egészségszolgáltató osztály elnöke a Sisy Alapítvány alapítóiként szóltak, és adtak át jelképesen Farkas Magdolna igazgatónak két db Vidal Sassoon életrajzi könyvet az iskola könyvtárának.

Képeink:

A rock'n'roll volt az iskolai szépészeti verseny témája, ennek megfelelően stílusos táncos produkciót láthatott a közönség. Majd a fodrász- és kozmetikus versenyek nyertesei tartottak bemutatót: a tanulók győztes munkáit láthattuk ismét a színpadon:

Kozmetikus smink kategóriában:

1. helyezett Farkas Lilla Gyöngyvér 1/ 13. ED

Fodrász junior konty kategóriában:

2. helyezett Bar Erik 9.A

1. helyezett Bar Ákos 12.B

Fodrász konty kategóriában:

1. helyezett Ecsedi Szabolcs 3/15/A

Csapat junior kategóriában

3. helyezett Kiss Kinga  10/D osztályos tanuló.

A bemutatón nem vettek részt, de a több mint egy hónapos ráhangoló és előkészítő munka után kiemelkedő eredményt elért 11/C osztályos tanulókat is kiemelte a műsorvezető, akik a Határtalanul program támogatásával a junior csapat kategóriában együtt dolgoztak a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola tanulóival és az első két helyet szerezték meg:

2. helyezett Köves Kitty 11.c

1. helyezett Takács Zita 11.c)

Ress Károly fodrászmester, az OMC fodrász-világszövetség többszörösen kitüntetett tagja, a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület szakbizottságának elnöke iskolánk tanulóinak tehetséggondozását végzi. Évente ítéli oda a Ress Károly-vándorkupát iskolánk legtehetségesebb diákjának. A kupát idén Csida Ágnes 2/12/DÉ osztályos tanuló vehette át.

A tehetség egyéb művészeti területeken is megmutatkozik az iskolában: Tóth Vera Sorskerék című dalát Farkas Marcella 10. E osztályos tanuló adta elő és kísérte szaxofonon, majd Berki Géza hegedűművész és lánya, Berki Lea 9/D osztályos tanuló előadása következett.

A szakmai est programjában ezután a Frida Kahlo festőművésznő képei ihlette kozmetikus és fodrászbemutató következett Birényi Zsuzsanna, a Budapesti Komplex Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumának kozmetikus mesteroktatójának ötlete alapján. A „mű” a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum két iskolájának összefogásával jött létre: a „Sisi”és a Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanárainak és tanulóinak közös munkájával készült az előadás. A modellek színpadi mozgását betanította: Jakab Kata és Légrádi Eszter (Modell). A sminket és hajat Birényi Zsuzsanna ötletei alapján az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnázium tanulói készítették. A nagy sikert aratott bemutató után az iskola fodrásztanulója, Baranyi Gréta (1/13/B) közreműködésével előadott keringővel zárult a diákok műsora.

A hangulatról Kökény Attila és Mészáros Árpád Zsolt MÁZS gondoskodott.

Szöveg: Szilasi Éva és remeka.hu
Fotó: remeka.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Példaképek a szépségszakmákból!
2014 januárjában zárul le a Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe...
Szépipari hírek / Képzési tájékoztató a Kamarában
    2014. február 19-én a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató...
Szépipari hírek / Sisy Alapítvány Est 2018.
A BKSZC Erzsébet Királyné Szakgimnázium és a Sisy Alapítvány hagyományos jótékonysági...