Belépés

Barber Oktatás Andrew Fremminggel

 

2016. június 20-án, egy nyári hétfőn került sor a DÍVA Nemzetközi Fodrász Oktató Központ szervezésében a budai Marosfalvi szalonban, a HTK-ra, melyre ez alkalommal a rendhagyó jelző illik. Először biztosította a megjelent fodrász kollégák szakmai fejlődését egy nemzetközileg is méltán elismert oktatófodrász. Andrew Fremming saját Barber Shop üzlete mellett nagyon fontos feladatának érzi megtanítani a fodrászoknak a tökéletes férfi hajvágást. A továbbképzésen három teljes hajvágást láthattunk tőle és természetesen tartogatott pár meglepetést a fejlődni vágyó kollégák számára.


Munkája közben folyamatosan beszélt az éppen kezében lévő szerszem precíz használatáról. Így megtudhattuk hogyan lehet könnyen és profin átmenetet kialakítani hajnyírógéppel különböző vastagságú talpak (papucsok) segítségével. Valamint hogyan lehet tökéletesíteni a frizura kontúrját és az átmenetet borotvával. Illetve hogyan tudja mindezek eszközök alkalmazását kombinálni a fodrász/borbély a hagyományosnak mondható ollós hajvágásokkal. (Az, hogy mit nevezünk hagyományos eszközhasználatnak vitatható, hiszen a férfifodrászat világában a borotvának és a hajnyírónak mindig is fontos szerepe volt. Voltak időszakok, amikor ez kissé háttérbe szorult az ollóval szembe, de napjaink férfidivatjában igencsak reneszánszát élik).

Az egyik ráadás egy a frizurához maximálisan igazodó szakáll kialakítása volt, mely elkészítése közben szintén lényeges pontokra hívta fel a hallgatóság figyelmét. A másik ráadás pedig egy oldalt alávágott frizurát viselő hölgy hajában kialakított mandala formájú hajtetoválás kialakítása volt.

A közel 3 órás oktatás alatt számtalan, a mindennapokban könnyen hasznosítható tippet, tanácsot, technikát láthattunk Andrew-tól.

 

Képek:

 

Szöveg és fotó: Nagy Bozsoky Judit
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / HL20&3 - HairLine szakmai nap 2016.
Teltházas rendezvényen hívta egybe partnereit és az érdeklődőket szakmai napján a HairLine...
Szépipari hírek / Kossuth Kupa 2019., Győr
A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma minden évben, a...
Szépipari hírek / Nagy Győző Emlékolló-átadó 2017.
Idén ötödik alkalommal, a névadó halálának 20. évfordulóján átadásra került a Nagy...