Belépés

Az Év Nemzetközi Stylist-ja: Damien Carney

Damien Carney nyerte el a 2012-es Mirror Awards
“Az Év Nemzetközi Stylist-ja” díját

 

 

 

2012. március 31-én rendezte meg Torontóban a 2012 Mirror Awards díjkiosztót a kanadai Canadian Hairdresser Magazine. Az eseményen nemcsak a legjobb kanadai fodrászt kívánták díjazni, de a szakma leginspirálóbb és legmotiválóbb nemzetközi fodrászát is.
Damien Carney egy igen szoros mezőnyből került a dobogó csúcsára, mivel olyan elismert és tiszteletben tartott tehetségekkel méretett meg, mint Errol Douglas (London), Charlie Price (Denver, Colorado), Allen Ruiz (Austin, Texas) és John Simpson (Pittsburgh, Pennsylvania).

“Megnyerni egy díjat a kollégáiddal szemben maga a legnagyobb öröm és megtiszteltetés. A díj ösztönöz, hogy a hajjal művészeti magasságokat üssek meg egy kitűzött cél és időkorlát keretein belül. Engem ez a motiváció vezet.” – nyilatkozta Carney.

“A versenyek – mint amilyen a Mirror Awards – nagyon fontosak, mert szeretem, ha folyamatosan minél több módon és formában vesz körül az inspiráció. Szerintem minden díj és  verseny egyfajta vidám és egészséges módja annak, hogy inspirálva, motiválva, ösztökélve próbálj ki új dolgokat. Tetszik, hogy egyes kategóriákon belül is mennyi eltérő koncepció alakul ki, mivel ez is bizonyítja, hogy bárki létre tud hozni új szabályokat, és meg tud alkotni valami teljesen újat és egyedülállót. Létrehozzuk a saját stílusunkat, márkánkat, munkánkat, ami jó a léleknek, a szívnek, az üzletnek, a vendégnek és a személyzetnek egyaránt. A nevezések nemcsak egyszerű képek, beleadok mindent, hogy a semmiből egy csodát hozzak létre.”

 

“Az Év Nemzetközi Fodrásza kategóriára összeállított győztes kollekciómhoz speciális modellek kellettek, hogy minél jobban érzékeltessem, mit értem el a szakmában. A haj az haj, függetlenül a nemzetiségtől, etnikai hovatartozástól, textúrától, hossztól, vagy hogy az férfi vagy női haj-e. Az számít, mit hozol létre belőle!”

“A textúrákat variáltam és többféle hajkezelési technikát használtam – a klasszikustól az avantgárd technikákig mindent. Az erős, jól kivehető sziluett volt a főkoncepció. Minden modell különböző, mégis megvan a vezérszál, ami összeköti őket. Mind egyediek, egyedülállóak, mégis stílusosak. Szerintem ez a jövő; a személyes kívánalmak szerint kell egy stílusos külsőt megalkotni, kihozni a személyiség egyedi tulajdonságait, amit csak lehet. Művészként arra kell figyelni, hogy a hajat a viselőjére kell szabni, másképp hasztalan a ráfordítás. A vendég stílusa határozza meg a frizurát, és az összhatásnak természetesnek kell lennie.”


Damien Carney nemcsak fodrászattal, de oktatással és fotózással is foglalkozik. Az erre a versenyre készített kollekcióját is maga fényképezte. Nemcsak hajvágó órákat és bemutatókat szervez, de független fotós oktatóórákat is tervez a programkínálata közé.A kollekcióról bővebben itt.

 

 

További információk Damien Carney-ról: www.damiencarney.com, Facebook: Damien Carney, Twitter: damiencarneySzöveg: Tóth Imola
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Tanulj és használd!
2013 decemberében a Wella budapesti oktatóstúdiójában teltházzal tartotta meg...
Szépipari hírek / Nosztalgikus iskolatalálkozó
Torkunkban dobogott a szívűnk, ahogy bejártuk az épület zegét-zugát, mert az valóban a...
Szépipari hírek / Kozmetikai szezonnyitás a hámlasztás jegyében
2015. február 8-9-én, a zsámbéki biohotelben tartották meg az 1. Dr.med. Christine SCHRAMMEK...