Belépés

Mazella&Palmer: egyéni nézőpont a fodrászatban

 

 

A Wella Professionals jóvoltából ismét Magyarországon tartott bemutatót a Mazella&Palmer csapata. A nagyszabású, színvonalas kollekciós bemutató és technikai nap az új frizurák megismerése mellett két lényeges dologban volt más, mint a 2013-as: a helyszínt idén az impozáns Pesti Vigadó adta a tavalyinál körülbelül háromszor akkora létszámú szakmai érdeklődőnek.

 

A bemutató programja a Mazella&Palmer filozófiáját hűen követte: középpontban a közérthetőséggel és a fokozatos építkezéssel. A csapat fodrász-továbbképzési stratégiája lépcsőzetes, a bemutatóra épülve workshop és aztán step by step nap várja a tanulni vágyókat, ahol elsajátíthatják, hogyan tudják a megtanult hajvágási és hajfestési technikákat a vendégeik egyediségére alkalmazni. A színpadon JB Mazella és Dove Palmer vágta a frizurákat, míg Faye Turner a hajszín-változtatási technikákat osztotta meg a fodrászokkal.

 

A Basic szekcióban az alap hajvágási és hajszínváltoztatási formák kerültek porondra. A mottó az egyensúly (ballance) és az irányított mozdulatok fontossága volt. Emellett nagyon sok érdekes, használható tippet kaptak a fodrászok mindennapi munkájukhoz, pl. mikor használják a fésű ritka oldalát?  Hogyan válasszák le a legpraktikusabban a hajszekciókat? Mi legyen előbb, a vágás vagy a festés? És a többi.
De ami a legfontosabb, a miértekre is választ kaptak.

A kávészünet utáni Kortárs szalonformák szekcióban a szalonmunka során tapasztalható sajátosságok, illetve problémamegelőzés voltak a középpontban. Napjaink egyik legérzékenyebb sajátossága, hogy a vendég nagyon sokat tud a szakmáról, a hajvágási igényeit szakszavakkal is ki tudja fejezni. Szinte már irányítaná a szakembert, akinek a tudása, hozzáértése szakmájából adódóan magasabb szintű. Ennek nem megfelelő kommunikációja feszültséget okozhat, érdemes megelőzni. A másik a ma már minden szakember számára elérhető eszközök és technikák használatának megválogatása. Tanulság: minden technika elképesztő eredményekre képes, ha megfelelően van kivitelezve, illetve a megfelelő eszközöket a megfelelő időben érdemes használni, de ezt is tanulni kell. Mottó: a fejlődés.

Ebédszünetben a közönség a Trendvision Awards Color és Young Talent kategória magyarországi indulóinak a szakmai zsűri értékelése alapján döntőbe jutott három-három modelljére adhatta le a szavazatát.

A Dove Palmer vezette Kollekciós részben a Mazella&Palmer kollekcióinak történetéről és születésüknek okairól és körülményeiről beszélt. Ismét kiderült, egy kollekció megalkotásánál nagyon fontos az inspiráció, a forrás, a részletek: a ruha, a smink, a kép háttere és a hajkollekcióhoz választott zene, a sminkes és a fotós, akikkel a fodrász együtt alkot. A Forgotten Circus kollekciót bemutató elkápráztató filmet tapsvihar fogadta.

A Forgotten Circus kollekció frizuráinak bemutatása során Dove Palmer és JB Mazella két frizura vágástechnikáját mutatta be lépésről lépésre, a frizurák hajszínét a bemutató korábbi szekcióiban Faye Turner készítette el a színpadon. A nagyon precíz vágások alatt a közönség választ kapott kérdéseire. A szekció tanulsága Dove-tól hangzott el: "ha úgy gondolod, hogy mindent tudsz, akkor válts munkát, mert ez unalmas, már nem kihívás, és ez látszani fog a munkádon."

A nap zárásaként a Wella International Trend Vision Awards magyar döntőjének díjátadójára is sor került. Az eredmények: Color kategóriában  első lett Valiczkó Anita, Young Talent kategóriában első lett Latrowszky Péter, így ők képviselik Magyarországot a nemzetközi versenyen.

A jó hangulatú képzés sok szerencsés számára folytatódott a bemutatót követő két napon, a Wella Stúdióban, ahol kiscsoportos foglalkozásban, személyesen a Mazella&Palmer csapat tagjaitól tanulták meg a kollekció frizuráinak elkészítését és szalonbeli alkalmazását. A csapat tanításait lelkesen fogadta a magyar közönség, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, a Mazella&Palmer visszatérő vendégei lesznek a magyar fodrászéletnek.

 

Képgaléria:

 Szöveg: remeka.hu
Fotó: Dala Gábor és remeka.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Géntechnológiáról a Pikniken!
Szeptember végén a szemkörnyék ápolása volt a fő témája a Piknik körön találkozó...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Szakma Sztár Fesztivál 2017.
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2017-ben tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Salon International 2014.
A Salon International 2014 szervezői ismét egy hihetetlen évet tudhatnak maguk mögött. A...