Belépés

Műkörömépítő szakmai verseny a Beauty & Style Hungexpón

 


 

 

A Hungexpo és a BKIK első közös szépségipari rendezvényén hagyományteremtő szándékkal kéz- és lábápoló, műkörömépítő versenyek és szakmai és lakossági témájú bemutatók sora várta az érdeklődőket három napon keresztül. A VIP előadótermekben szakembereknek szóló orvosi, anyagismeret, innovációs témájú elméleti előadások és gyakorlati bemutatók zajlottak. Az EuroSkills szépségápoló szakterület vezető szakértője Linhart Rita számolt be a magyar versenyzők és a legutóbbi budapesti verseny eredményeiről a színpadon.

 

Képgaléria:

 

Emelve a verseny színvonalát és rangját, a BKIK kvalifikációt ajánlott fel a vidéki kamarák által 2017 és 2018-ban szervezett szakmai versenyek 1. helyezettjeinek. Emellett a BKIK jóvoltából kedvező nevezési díjak kerültek kialakításra. Így összesen több mint 40 fő mérette meg tudását, köztük külföldről érkezettek is. Új versenyszám volt a Színre csillogás, ahol 5 db, előre megépített és egyszínűre festett alapköröm kristályokkal díszítése volt a feladar. Csak kristályokat volt szabad használni a minta kialakításához, melyek nem lehetnek nagyobbak, mint 1 cm – bármilyen irányban. A szín, a forma és hossz nem volt meghatározva. A versenyhelyszín mellett közvetlenül került kialakításra a zsűriszoba, ahol a zsűritagok csak a modellszámokat és a modell kezét láthatták.

Balogh Lajosné a BKIK Kézműipari Tagozat Kéz és lábápoló szakmai osztályának elnöke a KOMK döntésének megfelelően létrehozta, majd elindította ezt a hiánypótló rendezvényt, megszervezte a szakmai előadásokat, összefogta és irányította a szervezőcsapatot, melynek tagjai Verovszki Tímea, Hegyi Andrea és Mátyás Éva voltak.

Zsűri:

  • Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mester 1991 óta van a szakmában, többszörös magyar bajnok, EB III, négy technika győztes, Bukarest Nailpro Kupa 2., Amerikai Nailpro Kupa 4. számos verseny megírója és a zsűri elnöke.
  • Bakos Erika mesteroktató, 7-szeres magyar bajnok, 4-szeres olimpiai, 2013. óta világbajnok, és 3-szoros Amerikai Nailpro Kupa győztes.
  • Kónya Katalin Ében Nails vezető tréner, díszítő oktató, versenyző, olimpiai ezüst érmes, ukrán arany és bronz, többszörös magyar díszítő bajnok tipboxban, és fantasynail artban.
  • Móréné Kovács Nikoletta kézápoló műkörömépítő, lábápoló mester 11 éve dolgozik a szakmában, 2016 ban Londonban ezüst érmes lett, ezáltal került be  a Brillbird OKJ-s oktatói közé. 2017 ben Bukarestben bronzérmes lett, és még ugyanebben az évben Las Vegasban ötödik helyezést ért el. 2 éve zsűrizik hazánkban.
  • Szikszai Katalin kézápoló és műkörömépítő mester, az IndigoNails Lab Budapest szakmai vezetője. az IndigoSchool Hungary tulajdonosa és vezető oktatója, az orosz gépi manikűr technikának bevezetője Magyarországon. 19 éve dolgozik szalonkörmösként, 6 éve pedig oktatóként. Számtalan versenyen zsűrizett hazánkban.
  • Assenbrenner Nikoletta kézápoló és műkörömépítő szakoktató, Perfect Nails Trainer. Európa- (München, 2014.) és olimpiai (London, 2012.) bajnok, Magyar Bajnok technikai versenyszámokban. 16 év szalon tapasztalat, 9 éve aktív versenyző, 6 éve oktató, a 4 órás Express egyéni képzés megálmodója. Mr&Mrs Nail Saloon tulajdonosa.

 

A BKIK felajánlásában a profi és a tanuló kategória győztese a 2019. évi londoni Nailympián való részvétel lehetőségét kapta (utazás, szállás és nevezési költségek). A kategóriák 2. és 3. helyezettjei szponzori felajánlásokat kaptak.

A versenyt támogatta: CND, CrystalNails, IndigoNails, PerfectNails, Deja-vu Dream Kft.

Továbbképzéseket ajánlott fel: Balázsi Szilvia, Halász Virág, Drozdik Melinda és Sikari Edina.

Eredmények

KEZDŐ

I. Mikita Andrea

II. Gutyina Eszter

III. Kiss Eszter Szonja

PROFI

I. Nagy Andrea

II. Pogány–Gócza Veronika

III. Emmanuela Gargiulo

Gratulálunk!

 

Forrás: BKIK
Fotó: remeka.hu

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Olympia Beauty 2013
Az Olympia Beauty 2013 ismét bebizonyította és megerősítette pozícióját, a kora ősszel, az...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Tokyo Jade és Moscow Treasure
A Londa Professional 2013-as trendjei a két ázsiai világváros hangulataiból inspirálódott. A...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Dübörög a szépségipar: BEAUTY & Style 2019!
Október 18-án megnyitotta kapuit hazánk legnagyobb szépségipari rendezvénye, a BEAUTY &...