Belépés

Euroskills Budapest 2018.

 

A „szakmák olimpiájának” európai változata, a EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága kétévente megrendezett nemzetközi szakmai esemény,  látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek. A kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei (jelentkezési korhatár: 25 év) versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért. Minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként. Egy versenyző csak egy EuroSkills versenyen indulhat. 2018. október 26–28. között a WorldSkills Europe szervezet tagállamai közül Magyarország rendezhette meg, a budapesti Hungexpo helyszínen.

 


 

A rendezvényen bemutatott szakmák közül a Szociális és személyi szolgáltatások szakmacsoport között található a FODRÁSZ és a SZÉPSÉGÁPOLÓ szakma versenye. Helyszín: Hungexpo G épület!

 

Képgaléria:

 

 

Fodrász


A versenyzőknek a szakma alaptevékenységeit kell megmutatniuk. A fodrász a vendégek haját mossa, vágja, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja volumenövelést végez. Hajszín változtatási eljárásokat: hajszíntelenítést, színezést, festést, melírozást végez. Arcszőrzetet igazít, borotvál, szakállt- és bajuszt nyír. Hajpótrészeket, parókákat készít, helyez fel szakszerűen. Feladatai közé tartozik a frizurával, hajszínnel, haj és fejbőrápolással, fodrásztermékekkel kapcsolatos tanácsadás.

A verseny szakértője és lebonyolításának felelőse Kászonyi Gergely. Szakmai zsűritag: Hajas László. Magyarországot Kovács Alexandra képviseli a versenyen.

 

Szépségápoló

 

A versenyzőknek a szakma alaptevékenységeit kell megmutatniuk. A szépségápoló versenyszám a hazai szakmák közül több szolgáltató területet ölel fel. Ide tartozik a kozmetikus, kézápoló, műkörömépítő, lábápoló, sminkes és a speciális testkezelő/masszőr. A szépségápoló szakember az egészséges bőr szépítésével, ápolásával foglalkozik. Alap bőrtípusokat kezel, speciális kezelésekkel koptatja a bőrfelületet, masszírozza az arcot és a testet, elektokozmetikai módszerekkel hatóanyagot juttat a bőr felszínes és mélyebb rétegeibe, komedót tisztít a megfelelő előkészítéssel és utóápolással, szempillát és szemöldököt fest, korrigál, ideiglenes szőrtelenítési módszereket alkalmaz, SPA és kötőszöveti, alakformáló, valamint cellulit megszüntetésére irányuló testmasszázst végez. A kozmetikai műveletek mellett versenysminket készít. Tevékenysége kiterjed a manikűr és pedikűr, illetve körömépítési és díszítési műveletekre is.

A verseny szakértője és lebonyolításának felelőse Linhart Rita. Szakmai zsűritag: Varga Máté. Magyarországot Papp Viktória Dóra képviseli a versenyen.

 

Szakma főszponzor: Pivot Point, L'Oréal Professionnel, CosMed és Pandhy'S

Szakma stratégiai szponzor: Biola, BKSZC

Szakma szponzor: Alveola, Wahl

Szakma támogató: Crystal Nails


A rendezvényen lehetőség volt kipróbálni az egyes szakmákat. A divattervező standon a MOME hallagatói várják az érdeklődőket. Mi Gyorok Borival és az általa tervezett kabáttal találkoztunk.

A fodrászati Try A Skill standon a L'Oréal Professionnel oktatófodrászai várták az érdeklődőket, a rendezvény első napján Tonomárné Dancsó Erika segített gyors feltűzések elsajátításában. Mint megtudtuk, a legnagyobb érdeklődést az élénk tincseket adó Colorful Flash és a fonási technikák váltották ki.

A szépségápoló Try A Skill standján csillámtetoválást, körömdíszítést, kozmetikai kezeléseket és a cukorpaszta általi szőrtelenítést lehetett kipróbálni.

 

Folytatjuk!

 

Szöveg és fotó: remeka.hu

Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Szabolcs Kupa 2012.
Kilencedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs Kupa 2011. eseményt a Szabolcs–Szatmár–Bereg...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Salon International 2017., London
2017 októberében hagyományosan Londonba mentek inspirálódni a fodrászok. A Salon...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Bioline-Jató workshop a soproni Wabi Beauty Academyn
2019 áprilisának végén a soproni Wabi Beauty Academyn tartott bemutatót a kozmetikusoknak a...