Belépés

Salon International 2017., London

 

 

2017 októberében hagyományosan Londonba mentek inspirálódni a fodrászok. A Salon International három napja alatt szemináriumok, workshopok, színpadi bemutatók és a legújabb szakmai és technikai fejlesztések várják a szakmai közönséget. Olvasóinkat idén Csernek Szilvia és Török Csilla tájékoztatja az eseményekről.

 

1. nap a Salon International rendezvényen

 Idén is óriási érdeklődés övezi a londoni fodrásztalálkozót, reggel a metró a világ minden tájáról érkezett fodrászokkal volt tele, nem is tudtunk volna eltévedni sem. Rengeteg magyar fodrásszal találkoztunk, együtt tanulunk, fejlődünk és inspirálódunk. Ma a standokon látható bemutatók mellett a Mahogany szemináriumra jutottunk el, ahol gyönyörű, letisztult köríves formák hűvös, fémes árnyalatokkal, de az intenzív rezes árnyalatok is megjelentek a kimondottan hordhatóra tervezett kollekcióban.

A kiállításon látványos érdeklődést váltott ki a hullámosító gép, mely gyorsaságával és sokoldalúságával nagyon megkönnyítheti a fodrász életét, az ára 6000 USD körül mozog, kíváncsian várjuk, eljut-e a magyar piacra!

 

1. nap képei:

 

2. nap a Salon International rendezvényen

 


2. nap képei:

Toni and Guy, Sassoon Academy, Trevor Sorbie, Patrick Cameron, Rusk és este Alternative hair show (ami egy másik cikkünk témája - szerk.).

 

A reggel Trevor Sorbie-val kezdődött, ami nagyon érdekes volt, hiszen a márka névadó alapítója újra színpadra állt! Egy újfajta melírtechnikát mutattak be, a melíron belül szórt/rajzolt festést alkalmaztak, mi "rajzoltcsíkos" melírnek hívjuk.

 

Patrick Cameron 3-5 perc alatt elkészíthető kontyokkal bűvölte a közönséget.

A Sassoon Academy csapata a tökéletes fodrászmunkákat tökéletes időbeosztással készítette el, szinte hipnotizálva mozdulataikkal a lenyűgözött szakmabelieket.

Toni&Guy a maga frissességével, színeivel a teljes termet megtöltver mutatta be új kollekcióját.

 

 

Összességében nem okozott csalódást a legnagyobb európai fodrászrendezvény, ahol minden évben fel lehet töltődni, inspirálódni, és jót szakmázni a kollégákkal!

 

Szöveg és fotó:
Csernek Szilvia és Török Csilla
Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Szakma Kiváló Tanulója Verseny 2014.
  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló...
Rendezvénytudósítás / II. Tisza Kálmán Kupa, Orosháza
2013. január 27-én rendezte meg a Békés megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium,...
Rendezvénytudósítás / Cosmoprof - egy sminkes-kozmetikus szemével
Rácz Dóri sminkes-kozmetikus a bolognai Cosmoprofról osztja meg gondolatait...