Belépés

Frizurette és Barokk Esküvő 2017.

 

Idén 25. évfordulóját ünnepli a tízezreket vonzó győri Barokk Esküvő rendezvény, melynek sikeréhez 10 éve járul hozzá Sarkady Lívia fodrászmester és csapata. Ők készítik ugyanis a rendezvényen részt vevő mátkapár, a vendégsereg és a bevállalós jelentkezők – többnyire turisták – frizuráit, akik így a kölcsönzött öltözékeikben minden részletben átérezhetik a megidézett kor hangulatát.

Sarkady Lívia: „Csodálatos hajalkotások készülnek a jelentkezett statisztáknak. Az elhasznált hullámcsatok és hajtűk sokasága elérte 13200 db-ot. Évről évre nagyon igényes műalkotások sétálnak a városban, a ruhához megtervezve. Igazi élmény a fodrász számára, ahol kedvére alkothat, így a fodrász kiélheti saját kreativitását. A rendezvény közben idén is megrendezésre került a Frizurette Házi Fodrász Verseny.”


Képgaléria:

Tanuló kategória 1. hely: Baranyai Vivien

Fodrász kategória

  1. hely: Somogyi Norbert
  2. hely: Esztergályos Olívia
  3. hely: Horváth Barbara

Köszönet a támogatóknak és segítőknek: Zalka Ágnes, Láng Vivien, Bíró Szilvia, Bán Korsós Barbara, Váradi Natália, Nagy Szilvia, Barta Renáta, Somogyi Norbert, Seregi Dominika, Esztergályos Olívia, Horváth Barbara, Zsolnai Mariann, Tardi Kloé, Gunyhó Éva, Horváth Eszter, Varga Lívia, Bóka Imréné, Bors Marietta, Milák Roland, Berta Anita, baranyai Kati, Tóth-Schulcz Hilda, Pejkó András.

 


1993 óta, az Európa Barokk Éve óta minden évben megrendezett Barokk Esküvő három napos nyári, szabadtéri programsorozat, amely a XVII-XVIII. századi kultúrtörténet felidézésével, és újszerű, innovatív elemeivel Győr város idegenforgalmának fontos arculati tényezője. Országosan egyedülálló rendezvény, melynek során egy igazi jegyespár köti össze életét barokk kori ceremónia szerint. Az ifjú pár, szüleik és rokonaik, és a több száz, barokk jelmezt öltő önkéntes részese a fantasztikus időutazásnak. A győri barokk belváros szolgáltatja a korhű hátteret  a nagyszabású eseménynek. Az utcákon  igényes portékákat kínálnak a kézművesek, barokk ruhás hölgyek, urak sétálnak, egyre másra táncosok, zenészek, mozdulatművészek  produkciói szolgálnak látnivalóval.  Igazi  pezsgő fesztiválhangulatban él a város apraja-nagyja, s  a hangulat magával ragadja  a programok kedvéért a városba látogatókat is.

 

Nagy sikerre való tekintettel, jövőre megrendezésre kerül a Nemzetközi Frizurette fodrászverseny 2018.

 

Forrás: Sarkady Lívia
Fotó: Willingstorfer András

 

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Kossuth Kupa - Fodrász-Kozmetikus Tanulóverseny - 2015
Az iskola névadójáról elnevezett verseny először 6 évvel ezelőtt, 2009-ben, fennállásuk...
Rendezvénytudósítás / XXIX. Regionális Fodrász és Kozmetikus tanulóverseny és VIII. „HESZ JÁNOS Emlékverseny”
  2016. december 4-én, a PSZC Simonyi Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola rendezte meg...
Rendezvénytudósítás / ELLE Fashion Show 2014
2014. április 4-5-én került idén megrendezésre az ELLE Fashion Show a Millenáris Parkban. A...