Belépés

BKIK kozmetikus szakmai rendezvény 2016.10.10.

 

A BKIK Kézműipari Tagozat Kozmetikus Szakmai Osztálya, 2016. október 10-én kozmetikus szakemberek részére szervezett továbbképzést. A nap témája a hámlasztási eljárások összehasonlítása és a hatásmechanizmusuk volt. Az elmélet mellett gyakorlati bemutatót is láthattak a jelenlévők.

A szakmai nap keretén belül ismertetésre került az ez év szeptemberétől bevezetésre került új OKJ-s képzési rendszer. Ezen belül kiemelték a kozmetikus oktatókat és vizsgáztatókat érintő változásokat.  Elhangzott információ arról is, hogy a kozmetikusokat érintő törvények, rendeletek mit tartalmaznak, milyen jogszabályoknak kell adott esetben megfelelniük – különös tekintettel a felnőttképzési törvényre és a tanulószerződésekre.

Ismertetésre került, hogy több olyan a szakmához tartozó, kozmetikus képesítést igénylő tevékenységet – melyet kormányrendeletek, az OKJ, a FEOR, a Szakmai Vizsga Követelmények, a kozmetikus kerettanterv, a modul rendelet és a 21/2010 (V.14.) NFGM rendelet szabályoz –, szakmai képesítés és ellenőrzés nélkül is végeznek „nem szakemberek”. Ettől a gyakorlattól a kozmetikus szakmai osztály, a jelenlevők teljes egyetértésével elhatárolódott. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis a smink, a sminktetoválás, az elektrokozmetikai gépek – arcon és testen is – (beleértve a HIFU, Rf, Kavitáció, IPL) használata kozmetikus végzettséghez kötött!

A 3D-6D-s műszempilla építés, ami eddig „B” képzési körben szabályozott tevékenység volt (minimum, gyakorló kozmetikus végzettségi kötelezettséggel), az új OKJ alapján minimum szépségtanácsadó végzettséghez kötött tevékenység!

A kozmetikus szakmai osztály elnöke, Móró Gabriella, arra is felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy a fent említett tevékenységek tanfolyami oktatása, felnőttképzési törvény hatálya alá esik. A törvény előírja, hogy a képzést meghirdető intézményt nyilvántartásba kell venni, és a képzési programját minősíttetni kell!

Szöveg: BKIKOlvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / World Bodypainting Festival 2011
A testfestés, mint történelmi gyökerekkel rendelkező modern forma összefogja a különböző...
Rendezvénytudósítás / The World Bodypainting Festival 2013
Olaszország, Belgium, Usa és Oroszország lettek az idei World Bodypainting Festival győztesei....
Rendezvénytudósítás / Olympia Beauty 2013
Az Olympia Beauty 2013 ismét bebizonyította és megerősítette pozícióját, a kora ősszel, az...