Belépés

Budapesti Sminktetováló Konferencia 2016.

 

A Nouveau Contour Hungary az anyavállalat nemzetközi márkafüggetlen, sminktetováló világkonferenciájának mintájára idén harmadik alkalommal szervezte meg a Budapesti Sminktetováló Konferenciát. A patinás Benczúr-házat megtöltötték az érdeklődő sminktetováló szakemberek. A téma iránti érdeklődés évről évre nő, a piaci kereslettel együtt. Aki profitálni szeretne tudásából, minden alkalmat megragad, hogy megismerje az új technológiákat, tendenciákat, melyek dinamikusan fejlődnek.

 

Képgaléria:

A népszerűnek ígérkező Baby Doll szájtetoválási technika, a hibridpigmentáció és a microblade technológiai újdonságok mellett a konferencián komoly szakmai kérdések is napirenden voltak. A bizalmon és a magas szaktudáson alapuló vendég-szakember kapcsolatért dolgozni kell. Kutassy Krisztina Ügyfélkezelés, konzultáció, a tetoválás dokumentációi című előadásán alaposan körbejárta, min múlhat a jó kapcsolat.

A sminktetoválás kulcskérdéséről, a megfelelő pigmentválasztásról és következményeiről Császár Zsuzsanna Pigmentek színváltozása, korrekciós technikák, színek harmóniája, rekonstrukciós tetoválás című előadása adott ismertetőt. A lézeres sminktetoválás-eltávolítás okait és módjait dr. Kolat Zsuzsanna foglalta össze képekkel bőven illusztrált előadásában.

A nap meglepetése, az egyenesen és szó szerint Amerikából érkezett Armand Hoes, a Nouveau Contour nemzetközi vállalat vezérigazgatójának megjelenése volt. Hoes úr először járt a Budapesti Sminktetováló Kongresszuson, és nagyon jól érezte magát. Köszöntőjében ismertette szakmailag elhivatott cégfilozófiájukat,  és szívélyesen invitálta a szakembereket a nemzetközi világkonferenciákra.

 

A szájtetoválás problematikáját és megoldásait Vörös Zsófia prezentálta, először elméletben, A vonzó száj tudománya című előadásával, majd a gyakorlatban. A bemutató címe: a 3D szájfényhatású tetoválás több színnel volt.

A szemkontúrozó highlight technikát Kutassy Krisztina mutatta be modelljén, aki rezzenéstelenül tűrte régen várt színes-satíros szemkontúrjának elkészülését, és az eredményt boldogan csodálta. A technika segítségével merészebb színeket lehet alkalmazni. A mottó: "Lépj túl a kontúron!"

A Nouveau Contour nemzetközi oktatója, Joris Stevens a szemöldök geometriájáról tartott előadást, majd a gyakorlatban egy hybrid mikropigmentációs szálas szemöldökpárt készített el a közönség előtt, ismertetve a technika alkalmazásának fortélyait.

A hybrid technika innovációjába a szemöldök szálazás területén Császár Zsuzsanna avatta be a szakembereket, míg az új technika eszközeiről, kellékeiről és kiegészítőiről a Magyarországon először színpadra lépő Chris Nay, a családi hagyományt folytató fiúgyermek tartott prezentációt. Chris 2015 áprilisában végezte el a nemzetközi sminktetováló oktatói képzést, és azóta már két nemzetközi konferencián is bizonyított.

Fórum és sorsolás zárta a jó hangulatban telt és nagyon informatív rendezvényt, melyet a jövő év újdonságaival szerveznek legközelebb. Aki még hamarabb szeretne tájékozódni, azt 2016. november 5-6-án, az amszterdami Permanent Make Up World Conference várja.

 

 Szöveg és jelölt fotók: remeka.hu
Olvasóink értékelése:  / 5
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Alternative Hair Show 2012.
  2012. október 14-én este, a londoni Royal Albert Hall a leukémia elleni harc színhelyeként...
Rendezvénytudósítás / I. Kozmetikai Hatóanyag Konferencia
Először került megrendezésre Szegeden kozmetikai hatóanyag konferencia, és a Novotel Hotel...
Rendezvénytudósítás / Budapest Open Europe Cup 2013
2013. december 8-án az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban került sor a MOSZI szervezésében...