Belépés

Alternative Hair Show 2015 London

Aurora

 

33. alkalommal került megrendezésre az Alternative Hair Show, ismét a lenyűgöző londoni Royal Albert Hallban október 11-én vasárnap. Évről évre ez a színes, érzelemdús és szenvedélyes esemény folyamatosan izgalomban tartja, inspirálja és szórakoztatja a világ minden tájáról érkező közönséget, egy este a látványosság jegyében. Az idei év műsora igazán fantasztikus volt több szinten is. Szemkápráztató, kreatív és izgalmas, a közönség egyre csak többet akart belőle.


A résztvevő csapatok szenvedélyessége és az Alternative Hairhez fűzött hűsége fölött nem lett átsiklani. Az egész bemutatót saját maguk finanszírozzák, beleértve a kiutazást és a szállást. A mélyreható támogatás amit nyújtanak ezáltal Tony Rizzo és az Alternative Hair iránt mindenképpen kiemelendő. A legtöbb fodrász-team minden évben részt vesz, fáradhatatlanul dolgozva a saját 3 perces részén az este programsorozatában. A tapsvihar, amely minden bemutatót követett, a tökéletes visszaigazolás kreativitásuk és elhivatottságuk sikerének.

 

 

Köztük Hajas László is újra lenyűgözte az AHS nézőit, amikor lebegő hatással gurította végig modelljeit, csodálatos koreográfiával a színpadon."Nincsenek rá megfelelő szavak, amivel megköszönhetném ezeknek a csodálatos fodrászoknak a munkáját. Támogatásuk és nagylelkűségük elmaradhatatlanul emlékezetet egyszerre a hálára és az alázatosságra." Tony Rizzo, Alternative Hair Founder.

A csapatok munkái alapján az idei év szalagcíme - "Aurora" - különösen inspirálónak bizonyult. A legtöbb frizura-kollekcióban megtalálhatóak voltak a divatos színvilágok, szinte minden elképzelhető árnyalatban, kezdve a fakó rózsaszíntől és sárgától, keresztül a sokrétű tónusú kéken és zöldön, a gazdag feketéig, tökéletesen kapcsolódva az "aurora" szó szerinti jelentéséhez. Az északi szélességi kör ugyancsak inspirálónak bizonyult, különleges hajnalával és alkonyatával, gleccser mintáival és fagyos tájképeivel beszőtte magát a témába és a stílusba.

Az este populárisabb részét képező Alternative Hair Visionary Award - a TIGI által szponzorálva - a feltörekvő tehetségeket hivatott bemutatni egy nemzetközi porondon. A három szekció finalistái - Cut & Colour, Men's Cuts és Avant-Garde - egy-egy modellje került elbírálásra fodrászok és újságírók egy nagyrabecsült testülete által. A látványos erőfeszítés és a munkák kiemelkedő minősége kifejezetten nehézzé tette a zsűri munkáját. Anthony Mascolo, Alternative Hair President,- aki a Visionary Award kezdeményezője - az alábbiakat nyilatkozta: "A munkák évről évre egyre jobbak és jobbak lesznek. A színvonal fenomenális volt. Minden egyes fodrász megmutatta, hogy nem csak gyönyörű frizura készítésben mozog otthonosan, de a sminkek és a styling világában sem egy elveszett lélek. Nem is tudom, hogy sikerült végül döntenünk a nyertesekről!"


A 2015-ös Visionary Award nyertesei:
Cut & Colour: Barry McDonagh
Men's: Walter Armanno
Avant-Garde: Emanuel Esteban

 

Képgalériánk a Visionary Award díjátadóról:

 Az elmúlt néhány évben az Alternative Hair összekapcsolódott az AIPP International Award győzteseinek kihirdetésével. Ezen díjátadó ünnepség részét képezi egy prezentáció egy kiválasztott Alternative Hair & AIPP legendáról. Az idei díjat Robert Lobetta kapta, aki kiváló barátaitól, Pat és Anthony Mascolotól és Roberto Pissimigliától vette át a díjat. Egyéb nyertesek Philip Bell-re Ishoka (UK), Angelo Seminara (UK), Marvin Lin Flux Reel (Tajvan), Uros Mikic (Ausztrália) és Carol Bruguera (Spanyolország).Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy az Alternative Hair a pénzadománygyűjtésről szól, amellyel támogatni óhajtja a vérrák - beleérte a leukémia - kutatását, vele kapcsolatos oktatást és végeredményben segíteni gyógymódot találni a betegségre. A teljes befolyt összeg a saját alapítványába, a Fighting Leukaemia-ba folyik be, és minden évben levetítenek az este folyamán a közönség számára, amelyben bemutatják a munkát, amelyet az alapítvánnyal érnek el és, hogy milyen reményeket szeretnének elérni. A színpadon ott volt a 6 éves Blue Tobin, aki a leukémia egyik kis túlélője, ámbár folyamatos hősi harcot vív saját betegség-egészség csatájában még most is. Ő buzdította a közönséget, hogy dobják be adományaikat a gyűjtődobozba vagy adakozzanak üzenet formájában. Ki tudna neki ellenállni? Az este folyamán elképesztő módon £201,000 gyűlt össze!Képgalériánk az estéről:

 

A 2015-ös Alternative Hair Show résztvevő fodrász csapatai:
Saco
Babicz
Rossa Fanagher
Anne Veck
Class
Mario Krankl
Paul Stafford
Gogen
E Salon
TIGI Creative Team
Kohsuke
Alan Edwards
Robert Cromeans
Fehringer
KPO
Laszlo Hajas
Dmitry Vinokurov
Carlo Bay
Sanrizz
 

 

Szöveg/Fordító: Molnár Bianka
Fotó: Alex Barron-Hough

 

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / BKIK kozmetikus szakmai rendezvény 2016.10.10.
A BKIK Kézműipari Tagozat Kozmetikus Szakmai Osztálya, 2016. október 10-én kozmetikus...
Rendezvénytudósítás / Szépségfórum - Ünnepi varázslat a jótékonyság jegyében
Szépségfórum - Ünnepi varázslat a jótékonyság jegyében Lezajlott 2010. december 5-én a...
Rendezvénytudósítás / Alternative Hair Show 2012.
  2012. október 14-én este, a londoni Royal Albert Hall a leukémia elleni harc színhelyeként...