Belépés

VÁSÁRHAIR 2015.

Hódmezővásárhely is csatlakozott azon városok közé, amelyek Szeged, Miskolc, Nyíregyháza és Békéscsaba után megmutatták, hogy Budapesttől többszáz kilométerre is lehet színvonalas, a fodrászati szakma nagyjait mozgósító szépészeti rendezvényt szervezni. Sőt, megszületett egy olyan pénzdíjas verseny is, mely Sean Kasumovic többszörös nőifodrász-világbajnok és a Daniel Jovanovic férfifodrász-bajnokot is elhozta a magyar szépészeti versenyek legnevesebb szakemberei mellé.

 

 Bajnokok találkozója

 

Hódmezővásárhely is csatlakozott azon városok közé, amelyek Szeged, Miskolc, Nyíregyháza és Békéscsaba után megmutatták, hogy Budapesttől több száz kilométerre is lehet színvonalas, a fodrászati szakma nagyjait mozgósító szépészeti rendezvényt szervezni. Sőt, megszületett egy olyan pénzdíjas verseny is, mely Sean Kasumovic többszörös nőifodrász-világbajnok és a Daniel Jovanovic férfifodrász-bajnokot is elhozta a magyar szépészeti versenyek legnevesebb szakemberei mellé.

 

Képek a verseny helyszínéről:

 

Cseh István világbajnoki bronzérmes fodrászmester ötlete, hogy pénzdíjas versenyen mérhessék össze tudásukat a szakemberek, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg az impozáns, hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban. A szervezésben kiemelt szerepet vállalt Meszlényi Tamásné hódmezővásárhelyi fodrászmester, a 2015. évi Szakma Kiváló Tanulója verseny győztesének egyik felkészítője. A sok-sok támogatást, szakmai segítséget ezúton is köszönik a szervezők mindenkinek, aki a rendezvény létrejöttét és sikeres megvalósulását támogatta.

2015. június 7-én reggel 7:30-tól gyülekeztek a csinos modellek, az izgatott fodrászok és fodrásztanulók, a felkészítők, és a még izgatottabb családtagok, hogy a regisztráció és tükörszámhúzás után kezdődjön a régen várt verseny. A hivatalos megnyitó ceremóniára érkező Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Hegedűs Zoltán alpolgármester személyesen köszöntötte az ismerős résztvevőket, köztük Fekete Balázst, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari tagozatának elnökét, Nagy Norbertet, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főosztályvezetőjét és Hajas László mesterfodrászt, a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület elnökét is. A versenyt lezáró eredményhirdetésen és díjátadón Almási István polgármester, Hegedűs Zoltán alpolgármester, Hajas László MFKKE elnök mellett Odrobina László, a NGM szakképzésért felelős helyettes államtitkára is részt vett. A város nevében Almási István polgármester az eredményhirdetés előtt megköszönte a két főszervező, Meszlényi Tamásné és Cseh István áldozatos munkáját.

 

Képek verseny közben:

A páston a versenyzőket és a zsűrit Palkóné Zámbó Edit navigálta mikrofonján keresztül. A verseny szakszerűségét és korrekt eredményét a nemzetközi páston is járatos tagokat magában foglaló zsűri biztosította, melynek tagjai:

 

Bane Babic, Berendi Györgyi, Bozsics Katalin, Csányi György, Csonka Tamás, Dejan Jovanovic, Dusan Licina, Fekete Tibor, Hajas László, Horvát Tamás, Kászonyi Ildikó, Kiss Angéla, Kormány Imréné, Labádi Ilona, Dr. Laczóné Kiss Ágota,  Lukovics György, Madarász István, Medgyesi Arnoldné, Ress Károly, Szabó Ferenc, Szél István, Szél Sándor, Szeverényi Mihály, Tombáczné Szemerédi Zsuzsa, Váradi Katalin, Versics Viktor, Zoran Vukcevic voltak.

 

A 70 versenyző összesen 16 versenyszámban mérte össze tudását, miközben a Fekete Sas Rendezvényház dísztermének színpadán folyamatos zenés-táncos műsor (a Nyusz-Nyusz Gyermekdivat bemutatója, gyermekzumba, az IRCSI Divatsarok, a Márta Divat és a Mystic Divatáru divatbemutatója, a Lynna Divat menyasszonyi ruha bemutatója, a Magic Pole Rudtánc show) és a felajánlott ajándékok sorsolása folyt.

Az eredményhirdetésre várva szépészeti szakmai bemutatókat láthatott a közönség és a versenyzők: a 25 éves MOSZI Dányi András szervezésében dinamikus kontyshow-val készült, Berkó-Justin Szilvia fodrászmester (Alfaparf/Hair-Line) két kontymodelljének frizuraelkészítéséről számolt be, Asztalos Krisztina, az Esztétika Szépségszalon sminkjeit és testfestéseit hozta el a közönségnek, Gila Olga sminkmester, filmes-színházi maszkkészítő a modelljeinek ruhája által inspirált, látványos fantáziasminkeket mutatott be, Lukovics György fodrászmester a Wella Professionals frizurakészítésben használható termékeit prezentálta két előre elkészített modelljén, miközben a Wella Stúdió képzéseire is felhívta a figyelmet. A versenyre látogató érdeklődők a kiállítói standokon, és a verseny előterében kialakított helyeken egész nap szépészeti szolgáltatásokat (alakformálás, ránctalanítás, sminkelés, körömápolás, frizurakészítés stb.) próbálhattak ki.

Cseh István világbajnok bronzérmes fodrászmester, a VásárHair 2015. egyik szervezője: "Szeretném megköszönni a kedves kollégák, versenyzők, barátok, segítők részvételét a VásárHair 2015. rendezvényünkön. Örülök, hogy a gyönyörű nemzetközi szintű munkákkal ilyen magas rangra emelték a színvonalat, külön köszönöm a szponzorok támogatását és bizalmát. Örömmel töltött el, hogy elsőként sikerült Európa- és Világbajnok versenyzőket is elhozni egy magyar versenyre, és betekintést kaphattunk a nemzetközi versenyek színvonaláról, és bátran kijelenthetem a magyar fodrászok igenis ott vannak az élvonalban, amit most be is bizonyítottak. Köszönöm mindenkinek! Nagyon köszönöm Hajas Lászlónak, a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület elnökének a tevékeny részvételét a rendezvényen. És külön köszönöm a MOSZI-nak és Berendi Lászlónak, hogy elhozták csodálatos show-jukat hozzánk, ezzel is támogatva a rendezvényt."

 

Képek az eredményhirdetésről:

 

Meszlényi Tamásné, Hegedűs Zoltán és Hajas LászlóHegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere (a képen Meszlényi Tamásné és Hajas László társaságában - szerk.) szerint "miután az elmúlt években a térség szépészeti képzőhelyei kiemelkedő sikereket értek el a hazai szépészeti versenyeken, ezért szerettünk volna egy olyan rendezvényt, ahol a minőségi szakmai versenyek színvonalán, hazai terepen mutathatják meg magukat a versenyzők, egy országos és egy nemzetközi versenyen is akár. Az ország minden tájékáról, például idén Budapest mellett Győrből, Nyíregyházáról és a dévaványai iskolából is érkeztek versenyzők, megismerik Hódmezővásárhelyet, és öregbítik a város jó hírnevét. A verseny alapötletét és a szervezés egy részét a nemzetközi szépészeti versenyeken jól ismert szakoktatónk, Cseh István világbajnoki bronzérmes  fodrászmesternek köszönhetjük. Régi vágya volt, hogy Magyarországon is legyen egy olyan verseny, ami megállja a helyét a nemzetközi terepen is. Erre most, a VásárHair 2015. kapcsán nyílt a legjobb lehetőség. A szervezésben oroszlánrészt vállalt Meszlényi Tamásné, városunk fodrászmestere, akinek nagy szerepe volt a VásárHair rendezvény sikerében. Megtisztelő, hogy a szlovák Sean Kasumovic világbajnok és a férfi fodrász világbajnokságokon ismert osztrák Daniel Jovanovic is részt vett a versenyünkön, Örülök a rendezvény sikerének, amit kétévente szeretnénk megszervezni, hogy a magyar és a nemzetközi szépészeti szakmák képviselői számoljanak a kiemelkedő nyereményeket nyújtó hódmezővásárhelyi versennyel."


EREDMÉNYEK:

Gratulálunk!

A versenyt támogatta (abc rendben):
Alföldvíz Zrt., Andrássy Úti Fodrászat, Atlantisz Fürdőszoba Stúdió, Benkő Anita fodrász, Biola Biokozmetikai Kft., Coffe Love Szolárium, Daru Trafik, Elegance Fodrászszalon, Fekete Róbert fotós, Harangozóné Dabis Zsuzsanna, Inda Virágüzlet,Ircsi Divatsarok, Joico, dr. Károlyi Hortenzia, Kőhegyi- Zrínyi utcai gyógyszertár, Krisztina Szépségszalon, L'Oréal Professionnel, Legrand, Lukovics György, Maczelka Tibor, Margó Boltja Virágüzlet, Mari Szalon, Minik Adrienn, Mystic Divatáru, Napsugár Beszédfejlesztő Stúdió, Nefertiti, Nyusz-Nyusz Gyermekdivat, Oázis Szolárium, Opál Ékszerbolt, Piros Presszó, Puskás Gyöngyi, REVLON / FI FO kft., Rosmarin Zrt., Rostás Gyöngyi, Schwarzkopf Professional, Shanett Szalon, Softwave, SzolimedR-You 2000 Kft., Szőke Cukrászda, Wella Professionals, Zója Cukrászda.
Szöveg és jelölt fotó: remeka.hu

 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Rudnay Körmös fotópályázat
2012. május 06-án, a budapesti Lurdy-házban rendezte meg a MOSZI a hagyományos tavaszi...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Budapest Open Europe Cup 2014
2014. december 7-én a Sport 11 Sport- és Rendezvényközpontban került sor a MOSZI...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Szigetszentmiklósi Szépségfesztivál 2013
2013. június 2-án vasárnap rendezték meg a Szigetszentmiklósi Szépségfesztivált az Oázis...