Belépés

Jótékonysági hajvágás


Az idei esztendő sem zárult jótékonysági megmozdulások nélkül. Rengeteg szervezet rendezett ételosztást, programokat, gyűjtött ajándékokat. Ilyenkor azonban mindenki szeretne valamivel hozzájárulni a jótétemények sorához. Felmerülhet a kérdés: hogyan járulhatnak hozzá a szépiparban dolgozók ezekhez az adomány akciókhoz?
Az egyik legkézenfekvőbb, és legnagyszerűbb választ Kurucz Erika és Kurucz Ágnes adta meg nekünk!

 

Az idei esztendő sem zárult jótékonysági megmozdulások nélkül. Rengeteg szervezet rendezett ételosztást, programokat, gyűjtött ajándékokat. Ilyenkor azonban mindenki szeretne valamivel hozzájárulni a jótétemények sorához. Felmerülhet a kérdés: hogyan járulhatnak hozzá a szépiparban dolgozók ezekhez az adomány akciókhoz?
Az egyik legkézenfekvőbb, és legnagyszerűbb választ Kurucz Erika és Kurucz Ágnes adta meg nekünk!

Hogyan jött az ötlet egy jótékonysági hajvágás megszervezéséhez? 

Minden évben felkarolunk egy-egy jó ügyet, melyben általában a vendégeink és kapcsolataink is támogatnak minket. Többször segítettünk már például a kömlődi és a fóti gyermekotthonoknak is, de beteg gyermekeknek is szerveztünk már gyűjtést.
A Szent Ágota Szociális Szolgáltatót az egyik támogató vendégünkön keresztül ismertük meg tavaly. Eddig minden, általunk szervezett esemény nagyon jól sikerült, ám ez volt az első ilyen nagyszabású rendezvény. A szervezést ezért annak nagyobb volumene miatt hamarabb is kezdtük el, hiszen az volt a célunk, hogy minél több fiatal ünnepelhesse új frizurájával a Karácsonyt.

Hogyan fogadták kollégáitok, ismerőseitek az ötleteteket? Hányan csatlakoztak hozzátok a rendezvényen adományokkal?

Még minket is nagyon meglepett a fodrászok és a vendégek nyitottsága a rendezvénnyel kapcsolatban, nem is számítottunk ilyen nagymértékű támogatásra. Az ország egész területéről közel 50 fodrász kollégánk csatlakozott, akik adományokkal együtt érkeztek a helyszínre.
Rajtuk kívül rengeteg magánszemély is összeszedte a számára már feleslegessé vált holmiját, amivel segített a gyerekeken, sőt, csillámtetoválók, pékségek, itallerakat, biztosító is támogatta az eseményt.

Hány gyermeknek tudtatok így örömet szerezni?

A Jótékonysági hajvágás végeredményben egy amolyan nagyobb „családi naphoz” hasonlított, amelyen közel 150 vér szerinti családjuk nélkül nevelkedő gyermek és fiatal vett részt.
Nagyon sok szívet melengető pillanatot élhettünk át ezen a napon. Jó volt találkozni ezzel a rengeteg jó szándékú, segítőkész emberrel, és öröm volt nézni a boldog gyermekarcokat is, akik nem csak új frizurával és ajándékokkal, hanem számtalan pozitív élménnyel is gazdagodtak.
Ennél többet nem is kívánhattunk volna.

Így visszatekintve mit gondoltok, lesz folytatása valamikor ennek az akciónak?

Igen, nagyon szeretnénk 2015-ben is megszervezni a Jótékonysági hajvágást. Már csak az is ösztönöz minket, hogy a résztvevő kollégák közül többen már most jelezték, hogy jövőre is számíthatunk rájuk.
Reméljük, sikerül hagyományt teremtenünk, és ráébreszteni az embereket arra, hogy kis dolgokkal is mennyit tudnak segíteni ezeknek a gyerekeknek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szakmának és a támogatóknak, hogy eme nemes cél érdekében egy emberként összefogva tudtunk segítséget nyújtani ott, ahol igazán szükség volt rá!

Az esemény rövid összefoglalóját itt nézhetitek meg.

A 2014.11.29.-én megrendezésre kerülő Jótékonysági hajvágás és adománygyűjtő rendezvényt jelenlétükkel és adományokkal támogatták:

Fodrászok:
Barkóczi Rita, Berecz Andrea, Csépi Gabriella, Ernszt Mercédesz, Friedel Andrea, Gál Erik, Gáncs Barbara, Gavaldik Erika, Gönczöl Réka, Harcsa Alexandra, Hegyi Anikó, Horváth Gertrúd, Horváth Ildikó, Kovács Zsuzsanna, Kovács-Mérő Éva, Kozma Norbert, Kökényesi Gabriella, Kőkuti Ádám, Labbanc Viktória, Maczó Rozália, Marsi László, Miléné Lévai Adrienn, Mogyorósi Mónika, Molnár Zsolt, Müller Mercédesz, Nagy András, Nagy Nikolett, Nagy Viktória, Németh Henrietta, Papp Júlia, Pollákné Zsirai Andrea, Poósné Kovacsics Judit, Reményi Lilla, Sashegyi Illés Noémi, Schvanner Petra, Stanzl Erika, Szabó Balázs Péter, Takács Mónika, Tóth Brigitta, Tóth Éva , Túrós Andrea, Valentini Fehér Marianna, Várady Krisztina, Varga Enikő, Zhorela Viktória,

Segítők és támogatók:

Zoltánfi Zsuzsanna, Honosiné Máhr Ágnes, Honosi Blandina, Ho-Máhr Trans Kft., Pordánné Balázs Ibolya, Pápai Melinda, Kutenics Kinga, Sebestyén Zsuzsanna, Musitz Éva, Kolcsár Ildikó Kolcsár Pékség, Rohrbacher Marika és Rohrbacher József Generali, Tóth Zoltán Hair Tóth fodrászcikk, Forrás Rádió, 24 óra, Mikó Barnabás, Marossy Judit, Grásel Róbertné, Pollák Rita, Pollák Tündi, Kőszegi Anka, Stanzl Bianka, Szalai Krisztián, Gönczy Hajnalka, Tóth Dóra, Aknai Kata, Aknai Dorina, Harmati Lili, Szabóné Marika, Szinak Katalin, Glász Kriszta, Szilágyi Zsuzsanna, Klausz Gergely, Kiss Anikó, Sárközi Erika, Bálint Mónika, Mayerné Deák Gyöngyi, Kálazy Kata, Sáriné Tamás Tünde, Szabó Gyula, Molnárné Dunai Éva, Molnár Orsolya, Pálffi Barnabás és Klenkné Gabriella.

Szöveg: Pálmai Eszter
Fotó: Marossy Judit

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Köröm&Szépség Palota 2014
2014. május 11-én, vasárnap a budapesti Stefánia Palota termei megteltek körmökkel, lakkokkal...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Alternative Hair Show 2014 London
2014 oktüber 12-én vasárnap 32. alkalommal került megrendezésre az Alternative Hair Show...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Szabolcs Kupa 2018.
  A XVI. Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász, kozmetikus, műkörömépítő- és díszítő...