Belépés

Magyar szakmai sikerek: Euroskills 2014., Lille

2014. október elején Lille-ben, az EuroSkills versenyen a magyar csapat tagjai közül az asztalosok, informatikusok és tisztítás technológusok szereztek aranyérmet, a fodrász Evele Nikolett és a szépségápoló Bertók Kinga Kiválósági érmet kapott teljesítményéért.

Hajas László fodrászati szakértőként, Linhart Rita szépségápolási szakértőként képviselte a szakmát, a csapat tagjait idén is elkísérte a versenyre, Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár, Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Fekete Balázs, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari tagozatának elnöke is.

Mivel erős gazdaság kizárólag a legfelkészültebb szakember utánpótlással építhető, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködésben, kiemelten fontos feladatnak tartja a jó szakemberek képzését, és rangos nemzetközi versenyeken való szereplését. Számos éremmel a háta mögött a magyar csapat, évek óta Európa élvonalába tartozik, de 2018-ban még több figyelem hárul hazánkra, ugyanis Budapesten kerül megrendezésre a szakemberek Európa Bajnoksága.

Képgaléria:

Forrás: skillshungary.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Keszthelyi verseny 2011.
2011. március 6-án első alkalommal szervezték meg a keszthelyi Balaton Színházban fodrász...
Rendezvénytudósítás / 44. WorldSkills magyar eredményei
2017. október 15-18 között rendezték meg a 44. Worldskillst Abu Dhabiban. A szakmák...
Rendezvénytudósítás / Salon International 2011. - beszámoló
Október közepén ismét a fodrászok lepték el a londoni ExCelt. Az aktuális Salon...