Belépés

Beauty Forum München 2013.

 

 Még sosem jártunk Münchenben, és az ok, amiért oda tartottunk, hogy Rácz Dóra és Assenbrenner Nikolett képviselik hazánkat a Make-up and Nails Europe Cup-on igazán jó indoknak bizonyult, hogy megnézzük magunknak ezt a várost! Nagyon izgalmas volt ez a hosszú utazás, Dóriék a verseny szervezésében vonattal, mi a "slepje" pedig autóval mentünk utánuk. Ahogy közeledtünk München felé már az autópályán digitális táblák jelezték: Beauty Forum -->


Nagyon hosszas és precíz előkészületek voltak még a hazai előselejtező előtt, egy fotósorozattal kellett pályázni a versenyre, amit Gráf Péter barátom készített el. Dóri álmodta meg a hangulatot, így számomra kicsit „kevés” munka jutott, mert a modell frizurája nem volt egy hatalmas szakmai kihívás… Illetve éppen ez volt ebben a kihívás, hogy tervezzünk olyan hajat és díszeket, amik nem viszik el a figyelmet a sminkről!


Az nem volt kérdés számunkra, hogy Dóri pályamunkája bejut-e a legjobbak közé, ám azt merni sem reméltük, hogy meg is nyeri a hazai előselejtezőt. Boldogság és büszkeség volt jellemző ránk az ezt követő második felkészülési folyamatban, ahol nekem nem sok, Dórinak annál több dolga volt. Míg Ő egy nagyon kemény 8 hetes felkészülést nyomott, én csendben támogattam mentálisan, majd a verseny előtt előkészítettem a modellünk (Lesó Lilla) haját. Megépítettem és picit felfrissítettem a végét, hogy minden szem rá szegeződjön majd Münchenben.


Mikor kiértünk Münchenbe, még egy utolsó próba a ruhával és a frizurával… Aztán alvás, másnap pedig a VERSENY. Nagyon hittem Dóriban és a munkájában is, mindig azt mondom, hogy a befektetett munka megtérül!! És erre iszonyú jó példa ez! Amikor lefújták a versenyt, a 4 zsűritag szó szerint rárepült Dóri modelljére, és csak őt csodálták, mintha a másik 11 ország ott se lett volna. Na, ez volt az igazán elismerő! A zsűri döntését pedig pár órával később a rendezvény egyik színpadán hozták nyilvánosságra, Amikor kimondták, hogy a győztes Dóra Rácz, Hungary! – az felemelő érzés volt. Kicsit beteljesült az, amiért idejöttünk, kicsit azt éreztem, Dóri arra a szintre került, amit mindig is megérdemelt, és nagyon arra gondoltam, hogy Magyarország büszke lehet ránk, hogy itt vagyunk, és öregbítjük a hírnevünket!

 

 

Soraimat két fantasztikus emberrel zárnám, Assenbrenner Nikolettával, aki „teljesen véletlenül” Rácz Dóra Enchanter Szépségszalonjának körmös kollégája, és szintén ő képviselte hazánkat az EB-n, technikai köröm kategóriában! Nos, eleve egy csoda, hogy hazánkat egy szalon dolgozói képviselik a nemzetközi páston, hogy egy országnyi szakemberből éppen ez a kettő bizonyult a legjobbnak az előselejtezőkön. De hogy Nikolett ezüstérmet szerzett hazánknak, szerintem koronát tett utazásunk végére! Végül, de nem utolsósorban volt még egy másik körmös kategória, amit szintén egy magyar versenyző nyert, Kovács Gabriella!!! Tehát Magyarország két Európa-bajnokkal és egy Európa-bajnoki ezüsttel lett gazdagabb! Az a maroknyi magyar szurkolótábor, akik kint voltak a versenyzőkkel, ismeretlenül könnyeztek és szorítottak egymásért. Úgy érzem, arra a napra Európa ránk figyelt! Éljenek a Bajnokaink!!!

 

 Szöveg és fotó: Szikriszt József fodrászmester

 

2013. október 25-26-án gyűlt össze egész Európából a szépségszakma a Beauty Forum München kozmetikus vásáron a müncheni Messe München International (Nemzetközi Müncheni Vásár) C1-C3-as csarnokaiban. 850 cég és márka mutatta be termékeiket és alkalmazásukat a kozmetikumok, a láb és a körmök területeiről.

Az eseményen több versenyszámban is indulhattak a magukat megmérettetni vágyók. Az alábbiakban a különböző versenyek első három helyezettjeit olvashatják.

 

A European Masters' Award Nail-Design 2013 eredménye:

Sculpturing/Épített kategóriában

1. Kovács Gabriella, Magyarország
2. Renate Lassnig, Ausztria
3. Fina Gómez, Spanyolország

Tip/Overlay kategóriában

1. Madelene Wolf, Svédország
2. Assenbrenner
Nikoletta, Magyarország
3. Olga Schneider, Svájc

 

A BEAUTY FORUM Bodypainting Trophy 2013 verseny eredménye:

Téma: Kabaré - a színház varázslatos világa:
1. Nadja Hluchovsky, Ausztria
2. Csom Barbara, Magyarország
3. Johannes Stötter, Olaszország


A German Lashes Trophy 2013 verseny eredménye:

1. Fatima Böhm, Lampertheim
2. Aline Hechenrieder, Peiting
3. Stefanie Pöschl, Stuttgart


A German Make up Championship 2013 eredménye:

Téma: Catwalk Look - Inspiration live from stage

1. Agata Geier, Reutlingen
2. Iga Kempka, Düsseldorf
3. Annet Trostmann, Oranienburg
 

Az International Masters' Award Make-up verseny eredménye:

Téma: Bollywood - India egzotikus világa

1. Rácz Dóra, Magyarország
2. Ángeles Abel Pina, Spanyolország
3. Tzoura Stavroula, Görögország
3. Lenka Slobodníková, Szlovákia

Szöveg: Molnár Bianka
 

 

 

 

 

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / MOSZI Köröm Klubnap
A színvonalas szalonmunka és a színvonalas szakmai programok összefüggésének jegyében telt...
Rendezvénytudósítás / Fashion Awards 2011
2011. május 26-án kiderült, idén kit szavaztak a legjobbnak a divatvilág szakemberei a...
Rendezvénytudósítás / Szakma Kiváló Tanulója Verseny 2014.
  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló...