Belépés

KOZMETIKUS KONGRESSZUS - Magyar értékek, magyar termékek


2013. október 13-án, Budapesten, a Larus Étterem- és Rendezvényközpontban tartotta meg a MOSZI Országos Kozmetikus Ipartestület új koncepciójú kozmetikuskongresszusát, melyen a magyar termékek és a magyar kozmetikusok voltak a középpontban.

 

A rendezvényen a kozmetikusok munkájához szükséges termékeket gyártó magyar cégek is jelen voltak, a szakmai előadások között, színpadi bemutatón ismertették munkájukat, fejlesztéseiket, illetve egy külön teremben ki is állították termékeiket. Abc rendben a következők: Adrienne Feller, Aromax, Balzsam Labor, Biola, Bősz Ecset, Bucsányi Bútor, Dr. Derm, Dr. Pál, Harangvölgyi Anti-Aging Institute, Helia-D Professional, Ilcsi, Kaviczky, Phandy's, Salon Wear, Sara Beauty Spa, Solanie és Vicky'S kozmetikusruha.


A szakmai előadások a magyar értékeinkre helyezték a hangsúlyt, így sor került a legnagyobb nemzetközi sikereket elért magyar versenyzők bemutatójára is. Arató Krisztián fodrászvilágbajnok (Chicago, 2010.), Sándor Zsuzsanna világversenygyőztes sminkes (Düsseldorf, 2012.) és Darabos Éva Körömolimpia győztese (London, 2013.) a hungarikum jegyében alkottak közösen. Horváth Zoltán fodrászmester és leánya, Horváth Kitti, aki 3. helyezett lett a milánói világbajnokságon (OMC 2012.) a családi összefogás erejét mutatták meg bemutatójuk során.

 

A magyar kozmetikusok nemzetközi boldogulását segíti, hogy már itthon is szerezhető nemzetközileg elismert és elfogadott kozmetikus bizonyítvány. Az INFA (Kozmetikusok Nemzetközi Szervezete, 1978 óta) öt kontinens országait fogja egybe, és segíti a kozmetikusok elhelyezkedését, továbbképzését. Az INFA "útlevél" itthon is megszerezhető egy 50 órás ráképző tanfolyam elvégzése után a MOSZI-nál. Ezt Gajdár Mónika kozmetikusmester ismertette.

 

A Kongresszuson több díjat is átadtak. Ezüstkoszorús mesteroklevelet kapott Baller Katalin kozmetikusmester (Siófok). Aranykoszorús mesteroklevelet kapott Járfás Béláné (Budapest). MOSZI Életműdíjat kapott Zettner Ilona (Budapet) és Bartal Pálné (Budapest). A MOSZI Mesterek Klubjának tagja lett: Flink Alexandra (Balatonkenese), Kócziánné Szentesi Piroska (Szeged), Tasnádiné Bors Krisztina (Budapest) és Farkas Imréné (Budapest).

A kozmetikusok online szavazása alapján a MOSZI Kozmetikus Termék Nagydíj 2013. elismerést az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. kapta.

 

A megújult Kozmetikuskongresszus napsütéses, vidám napján közel harminc szakmai előadás és bemutató várta a kilátogató, élményekkel és ismeretekkel gazdagodni vágyó kozmetikusokat.

 

A rendezvényről készült képeink:

Szöveg és fotó: remeka.hu
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Hajas Cut & Color Competition 2015.
47 fodrász szebbnél szebb munkái versenyeztek egymással Hajas László versenyén a sztárok, a...
Rendezvénytudósítás / Szabolcs Kupa 2012.
Kilencedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs Kupa 2011. eseményt a Szabolcs–Szatmár–Bereg...
Rendezvénytudósítás / Budapest Open 2011.
2011. november végén rendezte meg a MOSZI – Országos Fodrász, Kozmetikus, Kéz-, Lábápoló...