Belépés

Alternative Hair Show London 2013

 

 

2013. október 13-án került megrendezésre a 31. Alternative Hair Show, hagyományosan a Royal Albert Hall-ban. Egy rendkívüli este keretein belül az inspiráló kreativitás és az adománygyűjtés találkozott egymással, hogy felvegyék a harcot a leukémia ellen.

 

19 nemzetközi fodrászcsapat segítette látványos bemutatókkal az adománygyűjtést, 181.000 £-tal járulva így az Alternative Hair Show jótékonysági alapjához.

Az estét egy ragyogó előadás, a Diamonds are Forever, a West End színház és Zoe Rainey zenei csillag nyitotta meg, tisztelettel adózva a rendezvény kiemelt támogatójának, a Denman Inetrnational-nak, aki idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, vezető szerepet betöltve a nemzetközi piacon, a fodrászkellékek gyártásának területén. John Frieda üdvözölte a színpadon azt a kezdeményezést, mely szerint 2014-ben egy új és különleges, AH humanitárius díj talál gazdára.

Az Alternative Hair show világszerte ismert alapítója Tony Rizzo és elnöke Anthony Mascolo konferálta fel az Alternative Hair International Visionary Awards-ot. A show-nak ebben a részében 25 fiatal döntős mutatta be, tetőtől-talpig avant-garde stílusban megkreált modelljét. A győztes a jövő évi rendezvényen saját show-val léphet fel.  A 25 fellépő egy igazán emlékezetes bemutatót varázsolt a színpadra, ahol a sikkes elegancia keveredett a színpompás extravaganciával. Az első helyezett a cseh Misha Cadkova lett, második helyen holtverseny alakult ki az ír Teresa Molloy és az olasz Luigi Neri között, és a döntősök közé jutott Olekandr Gryshko is Ukrajnából.

Ezt követően az Estetica Media Network Publisher elnöke, Roberto Pissimiglia jelentette be az AIPP díj és a Legend Award nyerteseit, akiket 33 országból, 553 fotópályázat közül választottak ki. 

AIPP Legend Award: Toni Mascolo 

Best Commerical Category: Angelo Seminara UK

Best Avant-Garde Category: Christoph Gaillet Franciaország

Best Photo Category: Frank Apostolopoulos Ausztrália

Best Men’s Category: Rustam Mirasov Oroszország

Best Video Category: Cyrill Hohl Luxemburg

 

Az est kiemelt vendége volt Francesca Wait és négyéves kisfia Blue Tobin, aki ma már elmondhatja magáról, hogy legyőzte a szörnyű betegséget. Ő is egyike lehetett azoknak, akik részt vehettek az alapítvány éves kirándulásán a párizsi Disneyland-be.

Nem tudom eléggé megköszönni mindenkinek mindazt, amit azokért a gyermekekért tesznek, mint Blue” - mondta Francesca. - „Tavaly reménytelenül küldték haza a kisfiamat, most pedig már a gyógyulás útjára lépett. A pénzadományok kétségtelenül azt is jelentik, hogy azoknak a családoknak, mint a miénk is, olyan dolgokat tesznek elérhetővé, mint például eljutni Disneyland-be, ahol a családok együtt tölthetik az időt és tapasztalatokat cserélhetnek egymással.” 

Az alapítvány nélkül mindez nem jöhetne létre és ezért hálás köszönettel tartozunk.

Képgaléria:

 

 

Szöveg: Piskátorisz Anett

 


 Magyarok az Alternative Hair Show-n 2013-ban

 

A legjobb alkotói csapatok a világ minden tájáról érkeztek,- többek között az Egyesült Királyságból, Írországból, Németországból, Olaszországból, Magyarországról, Spanyolországból, Ausztriából, Ausztráliából, Egyesült Államokból, Oroszországból és Japánból- és mutatták be hihetetlen értelmezéseiket az idei Alternative Show témáját, azaz az Enigmát illetően. Hazánkat ebben az évben is Hajas László és csapata képviselte.

 

 

A produkció, amely a Színek titka nevet viselte, hangulata egyszerre volt éjszakai és nappali, egyszerre dolgozott fényekkel és árnyékokkal. A sötét és világos árnyalatok kontrasztja, illetve az apró és felnagyított formákon keresztüli visszatükröződések keltették életre az előadást és a színpadot.

A 2013-as Hajas-show tagjai:
Fodrászok: Hajas László, Rácz Böbi, Dudás Attila és Pálfi István, Smink: Kreatív Sminkműhely, Ruha: Mészáros Annamária-Anka Design, Koreográfia: Mali Ildi.

 

 


Az Alternative Hair Show immár negyedik éve karolja fel az ifjú tehetségeket az International Visionary Award kiosztásával – ez az esemény legfontosabb része. A kiválasztott 25 fodrász között, akik versenyeztek a győztes címért idén egy magyar induló is volt Rácz Böbi személyében, aki alkotásához a New Wave elemeiből merített ihletett. Habár nem került be az első három közé, igazán nagy büszkeséggel töltötte el, hogy a világ legjobb 25 fiatal fodrásza közé beválogatták.

 

Képgaléria:

 
Szöveg: Molnár Bianka
Fotó: www.weberfoto.hu
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Koktél a sminkben
A MASK Sminkiskola első országos sminkversenyén kozmetikusok, sminkesek és fodrászok...
Rendezvénytudósítás / 59. MAGYAR BAJNOKSÁG
2017. november 5-én, a budapesti Europa Congress központ adott otthont az MFKKE OMC Hungary és a...
Rendezvénytudósítás / Masszázsok a Pikniken
A nyári szünet után, 2012. szeptember 9-én az őszi első Piknik körön két...