Belépés

L’ORÉAL PROFESSIONNEL–KÉRASTASE KONGRESSZUS

 


Idén ősszel Törökországba repítette cseh, magyar és szlovák partnereit a L’Oréal Professionnel, hogy inspirálódjon, és értesüljön a legújabb fejlesztésekről, üzleti lehetőségekről.
Az antalyai WOW Hotel Topkapi Palace adott otthont a rendezvénynek, és tette lehetővé, hogy a résztvevők nappal a tenger, a medencék és a szálló sokféle kikapcsolódási lehetőségeinek igénybe vételével lazítsanak, este pedig a hatalmas konferenciateremben a szakmai programokat élvezzék Eva Virostková, a L’Oréal Professionnel oktatási vezetőjének kalauzolásával.

Képgaléria a szakmai programokról:

 

 

A fodrászat jövője és a rövid haj

A rendezvényt Frédéric Espinosa Fodrász Üzletág Igazgató nyitotta meg október 8-án este, miután mindhárom nemzet fodrászai megérkeztek, és elfoglalták szállásukat. A Kongresszus szakmai programjának, és fő üzenetének megismerése után a spanyol RIZOS team, Daniel Sánchez fejlesztési igazgató, Manuel Rodriguez nemzetközi művészeti igazgató és Israel Alonso, a művészeti és oktatási csapat tagjai mutatkoztak be: szalonban eladható, rövidebb frizurák elkészítésével.

 

 

 

 

Legyen érzelmi élmény a szalonlátogatás!

A második napon Petra Měchurová és Renáta Márová cseh L’Oréal Professionnel nagykövetek rövid hajvágásokat mutattak be a Master Class képzés keretein belül, majd megismerhette a közönség a Salon E-Motion programot. Länger Jelena marketingigazgató prezentációjából kiderült, hogy az elmúlt évek statisztikája alapján csökkent a hajukat festő nők száma, a szalonlátogatások száma, illetve a szalonlátogatások alatti átlagos pénzköltés is. Emellett az is kiderült, hogy a vendég sokkal többet vár el a szalonban kapott „élmények és érzelmek”, a diagnózis és konzultáció, illetve a szalon kinézetét illetően. Ezekkel a tényekkel szembe kell nézni, és tenni kell ellene. Például a L’Oréal Professionnel által létrehozott Salon E-Motion programmal, ami irányítja, hogy a szalonlátogatás fázisaiban mit kell tenni a vendéggel, hogy minden pillanatban úgy érezze, hogy a figyelem középpontjában van, és minden azért történik, hogy tökéletesen jól érezze magát. Így válik a szalonlátogatás valódi érzelmi utazássá. Ez a program már működik – és nagyon ígéretes eredményeket mutat –, a madridi RIZOS Beauty Boutique szalonban, amiről Daniel Sánchez, a 74 szalont és oktatóstúdiót vezető RIZOS fejlesztési igazgatója számolt be.

 


A Daniel Sánchezzel készült interjú ITT olvasható, a RIZOS – A Hullámok hercegei címmel!


 

 Vlasta Korbelova, a prágai Salon Vlasta tulajdonosa pedig elmesélte, miért döntött úgy, hogy 2014-ben az ő szalonját is átalakítsák a Salon E-Motion által. A program személyre szabott megtervezésében, a költségek megosztásában és a képzésben is partner a L’Oréal Professionnel.

 

 

 

Az október 9-ei est záró produkciója a magyar nagyköveti csapat divatinspirációs bemutatója volt. Hajas László, Szabó Imre és Zsidró Tamás több mint 10 év után, a legendás Top Team felbomlása óta most készített először együtt közös produkciót – óriási sikerrel!

Végezetül Hajas László előpremierben megmutatta, milyen produkciót mutat be a 2013-as Alternative Hairshow-n.

 


A Hajas Lászlóval, Szabó Imrével és Zsidró Tamással készült interjú ITT olvasható, Újra együtt címmel!


 

Stílus, trendiség és az IT LOOKS világa

 

A KÉRASTASE újdonságai a kongresszus harmadik napján mutatkoztak be, Kiss Katalin igazgató a márka fejlődéséről tartott előadást, kihangsúlyozva az idei év jelentőségeit: a Kérastase-nak nemzetközi arca lett Kate Moss modell személyében, és 2013-tól elérhetőek a Kérastase stylingtermékei.

 

Couture Styling bemutatóján a RIZOS csapata is a Kérastase stylingtermékeit alkalmazta, miközben ízelítőt adtak Gold kollekciójuk frizuráiból.

 

 

Gabriela Hebká marketing csoportvezető és Michaela Ševelova oktató az it LOOKS világába vezette el a fodrászokat. A jelen trendjeire, a fashionbloggerek által „divatba hozott” saját stílusra épül a L’Oréal legújabb kollekciója, az IT LOOKS. A frizurák megvalósítását Libor Šula, Irena Vavrušková és Ludovit Vida nagykövetek mutatták be.

 

 

Mesteralkotások záróakkordja

 

 

A pénteki záróesten Andrea Josková és Michal Zelenka nagykövetek a Haute Coiffure Francaise, Csehország legjobb szalonjait összefogó egyesületének világába vezették be a közönséget. Minimale elnevezésű kollekciójuk az egyediséget helyezi a középpontba.

A L’Oréal Professionnel 2014-ben várható újdonságait kíváncsian várja a közönség – köztük a 2014 februárjától kapható Hairchalk színes hajkrétát, ami nagy sikernek ígérkezik.

 

 

A rendezvény záró produkciója a minden szempontból különleges Zsiga Renáta kontyshow volt, ami a jelen lévő 500 fodrászt arra késztetett, hogy állva tapsolja meg. Renáta az informatív hajvágó és kontykészítő szemináriumokon túlmutatva el tudta varázsolni nézőit, és feltűzéseivel kísért történetében megmutatta, mitől olyan csodálatos szakma a hajművészet.

 


A Zsiga Renátával készült interjú ITT olvasható, Frenetikus kontyshow Zsiga Renátával címmel.


 

 

A szakmai program lezárása után a fodrászokra városnézés és a török bazár is várt a másnapi visszaút mellett. A résztvevők visszajelzése szerint: felejthetetlen élmények, csodás tengerparti hangulat és varázslatos bemutatók sora tette különlegessé a L’Oréal Professionnel első ilyen jellegű kongresszusát.

 

 

 

Képgaléria a magyar csapatról:

 

 

 

 

 

Képgaléria a helyszínről:

 

 

 

Szöveg és fotó: remeka.hu
Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Beauty Forum 2012
Huszonegyedik alkalommal gyűlt össze 2012 áprilisában a szépségipar a Beauty Forum Hungary...
Rendezvénytudósítás / Szigetszentmiklósi Szépségfesztivál 2013
2013. június 2-án vasárnap rendezték meg a Szigetszentmiklósi Szépségfesztivált az Oázis...
Rendezvénytudósítás / Cosmoprof - egy sminkes-kozmetikus szemével
Rácz Dóri sminkes-kozmetikus a bolognai Cosmoprofról osztja meg gondolatait...