Belépés

Ökonapi divatbemutató by TildArt


Ökonapi divatbemutató by TildArtAz erdélyi származású, jelenleg Londonban alkotó Jánosi Matild öko- divattervező munkásságának alapanyagai többféle újrahasznosított anyagokból állnak, a bicikli-gumibelsőtől elkezdve a bakelitlemezekig. Egyik legsikeresebb ruhakollekciója, amelyet a már említett bicikligumikból állított össze, és a belőle készült képek, plakátok bejárták London, Párizs, Milánó és a Kanári-szigetek utcáit is. A tavalyi év folyamán, Magyarországon több helyen is bemutatásra kerültek, többek között Ócsán is, ahol idén tavasszal pedig mozi filmszalagok felhasználásával kialakított ruháit lehetett megcsodálni az Ócsai Kulturális Napok keretén belül.
2013. május 31-én az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpontban került megrendezésre az Öko- és Stílus nap, amely fő eseménye a TildArt Ecofashion Öko Divatbemutatója volt, ahol a híres filmszínészről elnevezett, Chaplin Kollekciót tekinthette meg az érdeklődő közönség. A bemutatásra került férfi és női ruhakölteményeket, kiegészítőket a Sütő Enikő Modelliskola tanulói öltötték magukra, illetve a központ és a programsorozat vezetője, Jarábik Klára is nagy lelkesedéssel viselte filmszalagokból összerakott szoknyáját. A bemutató a filmszalag újrahasznosításának kiaknázási lehetőségeit is jól reprezentálta, hiszen nemcsak a ruhák, de a színpad díszlete és a fináléban a nézőkre szórt konfettiknek is ez volt az alapanyaga.


Az eseményt még hangulatosabbá tette a bemutató előtt és után fellépő Energy Kid’s gyermek tánccsoport előadása, akik a témához hűen mozgásukkal keltették életre Chaplin alakját.
A divatbemutatót kiegészítette Nagy Nikoletta Zoé fotókiállítása is, aki többek között a TildArt bicikli- és filmszalag-kollekciójáról is készített képeket. Mivel őt is nagymértékben az újrahasznosított anyagok inspirálják munkájában igen könnyen találtak összhangra Jánosi Matilddal.


 Képgaléria:

A modellek sminkjét Pummer Mária, a frizurákat Murányi László és Barkóczi Renáta mesterfodrászok készítették, az esemény vizuális menedzsere Bertalan László, koreográfusa Pintér Katalin, fotósa Nagy Nikolett Zoé volt. Az estét a Sütő Enikő Modelliskola, a Hungária Pezsgő és a L’Oréal Professionnel támogatta.Szöveg: Molnár Bianka
Fotó: remeka.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Erzsébet napi szépészeti versenyek 2016.
  A BKSZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumban minden évben, Erzsébet nap...
Rendezvénytudósítás / OMC HAIRWORLD 2012 – The Hair Olimpics
Milánó adott helyet idén az OMC HAIRWORLD 2012 – The Hair Olimpics eseménynek, ahol az OMC...
Rendezvénytudósítás / MOSZI tavaszi körömverseny
A MOSZI Országos Kéz- és Lábápoló, Műkörömépítő Ipartestület nyílt zsűrizésű...