Belépés

Szakma Sztár Fesztivál 2013

 Szakma Sztár Fesztivál 2013

 

 

Képgaléria:

 


A szakmák országos versenyeit a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott szakképesítések közül 39-ben hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

Az elődöntőkön országosan közel 4000 fő vett részt, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le. Az elődöntőkön a legjobb eredményt elérő versenyzők kerültek behívásra a szakmák előválogatóiba. Az előválogatókat szakképző intézmények – a verseny lebonyolítására alkalmas – tanműhelyeiben szerveztük meg. Az előválogatókon az oda bekerült diákok elsősorban gyakorlati, illetve gyakorlati jellegű feladatokat oldottak meg.

 

A végső megmérettetésre, a döntőkre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon
(lásd még ITT)
került sor.
Ez évben 198 diák került be a szakmai versenyek döntőjébe.
A versenyen a jó eredményt elérők felmentést kaphatnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga, illetve annak egyes moduljai alól.

 

Idén nagyobb hangsúlyt kaptak a WorldSkills, EuroSkills nemzetközi szakmai versenyek, hiszen idén először a magyar csapatot a WorldSkills Leipzig 2013 versenyen képviselő minden szakma valamilyen formában jelen volt a Szakma Sztár Fesztiválon is.

Több szakma között a fodrász és a szépségápoló versenyszámokban is bemutatkoztak a versenyzők. Lipcsében 15 szakmában 16 versenyző fogja képviseli hazánkat.

 

A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer tanuló érkezett. A diákok az egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.
A versenyszámok megtekintésével párhuzamosan a látogatókat népszerű előadók és az iskolák tehetséges diákjainak műsora és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal interaktív feladatai várta.

 

A rendezvényt támogatta: Alveola Kft., Bako Hungária Kft., ELMŰ, Földi Kft., kika, KISOSZ, L'ORÉAL Magyarország, MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Schneider Electric, SPAR, TRILAK Festékgyártó Kft.

 


Szépségipari versenyeredmények:
Kozmetikai győztes: Kökény Fanni Dorottya (Szépmíves Szakképző Iskola)
Fodrász győztes: Réti-Fogaras Orsolya (Handler Nándor Szakképző Iskola)
Gratulálunk!

 

Forrás: www.szakmasztar.hu

 

 

 

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / BEAUTY TREND SHOW 2014
Kiállítással, vásárral, szakmai bemutatókkal, a szépségszakma meghatározó...
Rendezvénytudósítás / VÁSÁRHAIR 2015.
Hódmezővásárhely is csatlakozott azon városok közé, amelyek Szeged, Miskolc, Nyíregyháza...
Rendezvénytudósítás / Cosmoprof - egy sminkes-kozmetikus szemével
Rácz Dóri sminkes-kozmetikus a bolognai Cosmoprofról osztja meg gondolatait...