Belépés

I. Kozmetikai Hatóanyag Konferencia

I. Kozmetikai Hatóanyag Konferencia

 

 

 

2012. szeptember 9.  Szeged

 

 

 

 

 

Először került megrendezésre Szegeden kozmetikai hatóanyag konferencia, és a Novotel Hotel előadóterme majdnem kicsinek bizonyult. A program megmozgatta Csongrád megye kozmetikusait, de az ország más részeiből is jöttek lelkes hölgyek, hogy tudásukat rendszerezzék, megosszák, és új ismeretekkel folytassák munkájukat.

 

 


A vendégeket Hajdú Andrea Csongrád megyei területi képviselő fogadta és adta át az előadóknak:   Juhász Klárának, aki egyebek mellett biológia-kémia szakos mester tanár, valamint Gallai Zsuzsának, aki többek között Aranykoszorús kozmetikusmester, szakoktató, a Charlotte Meentzen cég vezető kozmetikusa. A két vendéglátó nagy fába vágta a fejszéjét, a „kozmetikumok összetevői általában” fejezet is, meg ér egy hosszabb előadást, most az alapozáshoz a ráhangolódáshoz volt erre szükség. A „hatóanyagok alap bőrtípusonként” is megmozgatták az íróeszközöket volt mit jegyzetelni. A fűben-fában az orvosság, avagy mire és hogyan használjuk a gyógynövényeket témakör is ébren tartotta az érdeklődést.


Már a felsorolás sem rövid, de még csak az büfé ebéd következet, hogy újabb nagy lendülettel folytassák a Natúr készítmények minősítését, ezt Koronczay Ani egészítette ki hasznos gyakorlati tapasztalatával. Az öregedés elleni küzdelem legújabb hatóanyagait, a fejlődés várható irányait, a csodaszerek helyét és értékét a kozmetikákban. Természetesen volt kérdezz-felelek, sok kérdés előkerült, volt tévhit, legenda, róluk lehullt a lepel.
A résztvevők részletes táblázatokat kaptak, hogy a jegyzeteléstől megkíméljük Őket, ez nem sikerült.  És, hogy oldjuk kicsit a feszültséget egy játékos tombolán értékes ajándékokat sorsoltunk ki pl. nagyítós lámpát diagnosztikához, jéggolyókat, és természetesen Charlotte Meentzen kozmetikumokat. A véleménykérő lapot nagyon sokan visszaadták, és a sok-sok kérés és elismerés arra biztat, hogy folytassuk. A mini kiállításon majdnem negyven különböző gyógynövény és gyümölcs mutatkozott be.Végezetül engedjenek meg egy idézetet útravalónak, ide bármely szakma, tetszés szerint behelyettesíthető:  
„ Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy, ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja: ím, itt él egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végzi a munkáját”
/Martin Luther King/

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Magyar Bajnokság 2012.- MFKKE
Ebben az évben április 29-én rendezte meg országos bajnokságát a Magyar Fodrász-Kozmetikus...
Rendezvénytudósítás / MOSZI tavaszi körömverseny
A MOSZI Országos Kéz- és Lábápoló, Műkörömépítő Ipartestület nyílt zsűrizésű...
Rendezvénytudósítás / X. Ifj. Rónai László emlékverseny
Október 9-én rendezték meg Pécsett a hagyományos Ifj. Rónai László Emlékversenyt. A...