Belépés

Gombold újra! 2.0

Gombold újra! Divat a magyar

 

 

 

 

A Design Terminál Non-profit Kft. immár második alkalommal írta ki a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot.

 

A résztvevők feladata valamely – tetszőlegesen választott – magyar viselettörténeti érték átírása kortárs, a mai trendeknek megfelelő formába.A Gombold újra! elsődleges célja, hogy felkarolja a fiatal magyar tehetségeket, valamint hogy az eredményesen pályázó fiatal tervezők számára elősegítse önálló vállalkozás elindítását, sikeres piacra lépésüket és termékeik ismertségét, hozzájárulva ezzel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez. Sok tervező és designer eredeti, remek ötletét mutatták be a divatshown.

 

A kiírás egyértelművé tette, a pályaműveknek idén nem a kifutónak, hanem a való életnek kell megfelelniük, tehát hordhatónak kell lenniük. - És szemlátomást, ez sikerült is! Igazán különleges darabok is készültek.

 

A Gombold Újra! Divat a magyar kortárs öltözéktervezési pályázat fődíját Farkas Anett nyerte öltözék, valamint a MIMM, vagyis Nagy Móni és Hendzsel Ilona kiegészítő kategóriában. A Design és hagyomány pályázat nyertese Somogyi Alett lett öltözék és Vitányi Anna kiegészítő kategóriában. Az élő, online közvetítésre leadott közönségszavazatok alapján a Vodafone Smart Store különdíját Erdei Gergely kapta, így ő tervezheti az okostelefon üzlet következő munkaruha kollekcióját. Különdíjat vehetett még át Molnár-Madarász Melinda (BKK), Söptei Eszter (Black Box Concept Store), Szűcs Ágnes (OurStyle Boutique), Kalácska Zsanett (WAMP) és Domokos Mihály (Fashion Issue).

 

 

Kis ízelítő képekben:

 

 

Fotók: Botár Gergely

 

 

Fotók: Botár Gergely

 

 

 

 

 

 

Fotó: Árvai Károly

 

 

Fotó: Árvai Károly

 

 

A győztes - fotó: Botár Gergely

 

Cikk forrása: www.kormany.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Make-up Artist Design Show
Németország ideális hely a smink- és maszkmesterek számára! Például a világ 560...
Rendezvénytudósítás / Sikerek és trendek
2011. április végén rendezték meg a Schwarzkopf Professional szponzorálásával a Budapest...
Rendezvénytudósítás / V. MEZŐTÚRI FODRÁSZVERSENY
Idén már ötödik alkalommal rendezte meg Kozmáné Zsóka és lánya, Kozma Izabella azt a...