Belépés

Cosmoprof - egy sminkes-kozmetikus szemével

 

 

Hazai kozmetikusként; sminkesként számos szakmai rendezvény látogatása közül válogathatunk. Természetesen igyekszünk valamennyin részt venni, hisz tartani kell/tartani akarjuk a lépést! Ezek a programok szakmai előremenetelünket segítik. A kozmetikai piacon évről évre bukkanak fel új márkák illetve azok termékei, rohamos tempóban szélesbedik az elektrokozmetika, és egyre nagyobb teret hódít a natúrkozmetika. Az itthon bemutatkozó és újdonságaikat hirdető cégek országhatárunkat átlépve ismerkednek meg az új termékekkel, eljárásokkal, gépekkel, trendekkel. Így teszik lehetővé számunkra is elérhetővé az elérhetetlennek látszót…

 

Cosmoprof, Bologna 2011.

Idén először én is kilátogattam egy külföldi rendezvényre. A választásom a Bolognában megrendezésre kerülő Cosmoprofra esett. A négynapos rendezvény rengeteg programot kínált, és a látogató azt sem tudta, hogy "melyik ujjába harapjon", amikor választásra került a sor. Az egymás után, de semmiképp sem zsúfoltan felsorakozó standok vonzották az érdeklődő tekinteteket. Országonként, szisztematikusan elválasztva lehetett végigsétálni a sorokon, illetve szakmák szerint is külön csarnokok lettek berendezve. A két legnagyobb, emeletes helyszínen a kozmetikus és fodrász szakma képviselői sokasága standolt, melyeket mozgó járda kötött össze. Talán ezzel tudom leginkább érzékeltetni a hely monumentalitását, egyszerűen bejárhatatlanul nagy. E két szakma mellett természetesen a műkörmösöknek is külön épületben, illetve sátrakban sorakoztak a cégek.

 

 

Amit láttam az elámított: egy-egy kiállító égig érő standot állított fel, egy kis különálló világot alkotva meg. Volt olyan, hogy kertészeti háncsot szórtak szét, és telis-teli rakták a polcokat virágokkal. Az ilyenfajta dekor leginkább a natúrkozmetikai részlegen volt jellemző. Isteni illatfelhőben és halk zenében jártam végig e sorokat. Bemutató kozmetikusok dolgoztak egész nap az általuk képviselt termékekkel, illetve mutatták be gyakorlatban az elektrokozmetikai gépeket. A látogatók gyűrűje nemcsak ezeket, hanem a masszőrök látványos bemutatóit is körbevette.

 

Cosmoprof, Bologna 2011.

Igazán újdolgot nem találtam kint, ami viszont feltűnő volt, hogy a mai testkezelésben csúcstechnológiának számító kavitáció háttérbe szorult az oxigénes gépek mögött.  Meglepő volt, hogy a kozmetikai ipar számára cseppet sem újdonságnak számító Oxygen kezelés, hámlasztás ismét nagy hangsúlyt kapott. A bőr fiatalítása, fiatalon tartása és az Anti-Aging kezelések voltak fókuszban. A szakmai előadások is ehhez kapcsolódtak.

 

 

 

 

Cosmoprof, Bologna 2011.

Újdonságként - Magyarországon eddig nem ismertük - felfigyeltem egy úgynevezett papír műszempillára. Rendkívül könnyedek, ragasztásnál emiatt fokozott figyelem szükséges. Számos stílusban és formában léteznek alsó műszempillákban is. Megjelenésük a romantikustól (pillangós), bohókáson (rózsás), vagányon (kis ördögös) túl a játékosig (geometrikus formák) terjed, így a smink versenyzők megtalálhatják a tökéletesen passzoló pillákat egy-egy versenyszámhoz.

 

 

 

 

 

A dekorkozmetikumok állványai előtt is hosszú perceket töltöttem, sokuk már hazánkban is ismert, Ilyen például az Eva Garden, amelynek standja talán a legnagyobb helyet betöltő és érdeklődőt oda vonzó volt. Egy-két sminkes standnál készültek extrémebb, fantáziadúsabb alkotások, de leginkább az egyszerű, alkalmi sminkek voltak túlsúlyban. Még mindig hódít az air-brush technikával készített alapozás és a teljes smink készítése.
Az összes cég elérhető közelsége és a rendezvény csábító monumentalitása mellett a szakmai fejlődés és előretekintés miatt érte meg elmenni e közelben lévő városba. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy látogassanak ki külföldi szakmai programokra, mert óriási löketet, inspirációt, feltöltődést ad nekünk. A kezdő angol tudásommal is tudtam tájékozódni, hisz "egy szakmai nyelvet" beszélünk!
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • 0379_resize
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • Cosmoprof 2011.
  • Rácz Dóri Szikriszt Jocival a Cosmoprofon

Simple Image Gallery Extended

Szöveg és fotó: Rácz Dóri

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Rendezvénytudósítás / Diamond Party 2011
Hideg, késő téli éjszakán rendezte meg először a Szépvilág Extra magazincsalád...
Rendezvénytudósítás / Szépségverseny és Hajdivatshow
Idén, 2012. október 25-én két szépségverseny összevonásával került megrendezésre, egy...
Rendezvénytudósítás / III. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszus
Az Alveola Beauty Services és a Center Kft. szakmai támogatásával 2014. április 12-én...