Belépés

L’Oréal Professionnel Salon Expert Kongresszus 2018., Prága

2018. június 9-én tartotta hagyományos Salon Expert partnertalálkozóját a L’Oréal Professionnel, idén újra Prágában, az impozáns Kongresszusi Központban. A magyar fodrászok a cseh és a szlovák kollégáikkal együtt színvonalas inspirációt kaptak, miközben a szalonvendégek viselkedéséről végzett többéves kutatás eredményét is megismerhették, és kipróbálhatták a L’Oréal Professionnel legújabb fejlesztéseit.

 

 

2018. június 9-én tartotta hagyományos Salon Expert partnertalálkozóját a L’Oréal Professionnel, idén újra Prágában, az impozáns Kongresszusi Központban. A magyar fodrászok a cseh és a szlovák kollégáikkal együtt színvonalas inspirációt kaptak, miközben a szalonvendégek viselkedéséről végzett többéves kutatás eredményét is megismerhették, és kipróbálhatták a L’Oréal Professionnel legújabb fejlesztéseit.

 

Képgaléria:

A találkozó a délelőtti kiscsoportos Salon Emotion szemináriumokkal kezdődött, ahol a magyar fodrászoknak Szabó László, a L’Oréal Professionnel piacfejlesztési igazgatója ismertette az elmúlt évek szalonokban mért tapasztalatainak eredményét, és mutatott hasznos és könnyen megvalósítható ötleteket, a szalonszolgáltatások minőségének emelésére úgy, hogy ez a vendégek számára is pozitív élményként történjen.

A tapasztalatok gyakorlati megvalósítását a szakemberek a nap folyamán a Salon Emotion Standon ki is próbálhatták, például a megújult Salon Expert szalonkereső programot, a Style My Hair konzultációs mobilapplikációt, a Motion Window képernyős kirakatot, a Colorful Flash hajsminket, kamerás hajdiagnózist, barber stílusú férfi termékcsaládot és a La Source Essentielle vegán hajápolókat.

 

A délutáni programon a megjelenteket Martina Slezáková divízió igazgató köszöntötte, majd az inspiráció vette át a terepet.

A magyar L’Oréal Professionnel nagykövetek Hajvágó mesterkurzusára megtelt a Prágai Kongresszusi Központ 1200 férőhelyes nagyterme. A műsorszámot Länger Jelena oktatási és PR igazgató nyitotta meg.

Dudás Attila, Hajas László, Kucsera Zsolt, Zsidró Tamás és Zsiga Renáta nagykövetek színpadon elkészített különleges frizuráinak színeiről Csányi-Dombi Imola oktatófodrász tájékoztatta a közönséget. A frizurák elkészítése lépésről lépésre videóanyagban elérhető az alábbi linkeken:

Dudás Attila

Zsidró Tamás

Hajas László

Kucsera Zsolt

Zsiga Renáta

A műsort Hajas László londoni Alternative Hair Show-n bemutatott látványos produkciója zárta (videó ITT).

A kongresszus résztvevői ismerkedhettek meg először a L’Oréal Professionnel legújabb fejlesztésével, a vegán és környezettudatos hajápoló termékcsaláddal, a SOURCE Essentielle-lel. A szalonokban újratölthető sampon, az egymásra illeszthető flakonok és a fenntartható fejlődést szolgáló környezettudatos formula teszi különlegessé ezt az újdonságot.

A nap egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor Eva Virostková Cseh- és Szlovák L’Oréal Professionnel oktatási igazgató hajszínekről szóló prezentációja után köszöntötték őt a munkatársai, hiszen húsz éve dolgozik a márkával, és – mint mondta, bár újabb húsz évet nem ígérhet, de – a közös munka pillanatait kincsként fogja őrizni.

A mesterkurzusok sorát egy különlegesség folytatta. A frizurakészítés mindent eldöntő záróakkordjának, a hajformázás és styling legújabb technikáiról a londoni Percy & Reed sztárfodrásza, Adam Reed tartott bemutatót az East End-i szalon művészeti igazgatójával, Elleonora Deannel. A textúrák és volumenek változatos formáit, termékeit és eszközeit vonultatták fel.

A L’Oréal Professionnel cseh és szlovák nagykövetei a francia stílus aktualizált változatát álmodták színpadra. Andrea Josková, Renáta Márová, Petra Měchurová, Irena Vavrušková, Michal Zelenka és Ludovit’ Vida show-ja a francia frizurakészítők magas színvonalú bemutatóit idézte meg és hozta el a frizurákat a prágai színpadra, miközben a háttérben futó vizuális projekciók hangulatok sokaságát árasztották a közönségre.

A szalontrendekről és a külföldi szaloninspirációkról Adam Ježek szalonfejlesztési menedzser tartott rövid, de érdekes prezentációt. Majoros Evelin online és médiakapcsolati vezető és Szabó László piacfejlesztési igazgató könnyed, rövid és tömör prezentációjában a közösségi kommunikáció fontosságát és minőségét hangsúlyozták, és felhívták a figyelmet a L’Oréal Professionnel Salon Emotion programjára, valamint a megújult Salon Expert szalonkereső weboldalra is.

És még lehetett fokozni a napot. A kongresszus záró show-ja Kanadából érkezett. Guylaine Martel szürreális víziókat álmodott frizurába és öntötte a kreálmányait frizuratörténetbe, melyet lélegzetvisszafojtva csodált szakmai közönsége. Enchanted (jelentése: bűbájos -- szerk.) volt a produkció címe, és nem véletlenül: a kreativitás mágiája varázsolt aznap este.

A műsort követő vacsorán és partin a legújabb hajszínárnyalatokból inspirálódva a metálos csillogás uralkodott. A „teljes look”-ot meg tudták mutatni a résztvevők a rendezvény közösségi csoportjában, a selfieket értékelni is fogják, várjuk a nyertes fodrász résztvevő fotóját! Bár a buli hajnalig tartott, a csapatok másnap rendben útra keltek és szerencsésen hazaérkeztek.

Szöveg: Remek Annamária
Fotó: L'Oréal Magyarország Kft.

 


Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / 5 perc
Amikor van egy momentum... Elindít egy gondolatot... Elindul a cselekvések sora... És...
Szépipari Hírek: Rendezvény / L'Oréal Style & Colour Trophy 2017. magyar gála
2017. szeptember 11-én, a L'Oréal Style & Colour Trophy döntőjébe jutó magyar fodrászok...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Cosmoprof Worldwide 2013
A Cosmoprof Worldwide Bologna rekord eredményekkel zárta a 2013-as rendezvényét, 193.842 főre...