Belépés

Alkotók az alkotások mögött - 2016. tavasz-nyár Trendteremtő győztesek

 

A 2016. tavaszi-nyári Trendteremtő első helyezettjeivel készült összefoglalónkban az alkotókat a versenyre való felkészülésről, a trendekről és az inspirációkról kérdeztük...

 

 

A 2016. tavasz-nyári Trendteremtő első helyezettjeivel készült összefoglalónkban az alkotókat a versenyre való felkészülésről, a trendekről és az inspirációkról kérdeztük...

 

Horváth Angéla

Smink kategória – Vintage menyasszonyok

A legjobb smink leírása:

A pályázati munkámat a 20-as évek divatja ihlette. A füstös szemet a mozgó szemhéjra került selyemporral tettem különlegessé, mely kiegészül a köves fülbevaló ragyogásával. Ezt a sminket azoknak a menyasszonyoknak ajánlanám, akik szeretik a vintage stílust, s szívesen viselnék a kor sminkjét egy kissé újragondolva.
Először megtisztítottam a modellem arcát, majd hidratáltam egy nappali arckrémmel. Megvártam, amíg teljesen felszívódik a bőrébe, csak ezután kezdtem hozzá a sminkeléshez. Szájára ajakbalzsamot tettem. A MAC Fix+-ot használtam primerként. Ezután a Paris Berlin Le Fluid alapozójával készíttettem el az alapozást. A halvány karikákat korrektorral tüntettem el, majd a Kryolan transzparens púderével rögzítettem az alapot. A NARS Laguna bronzosítójával arcformázást végeztem.
Szemöldökét a MakeUpForEver zselés szemöldökformázójával igazítottam formája, majd átlátszó zselével rögzítettem.
A szemsminkhez bázisként az Urban Decay Primer Potion-t használtam. Először halvány barnás-szürkés szemhéjpúdert vittem fel a mélyítő vonalba, amit jól elsatíroztam. Ezután a szemhéj belső és külső részére fekete szemhéjpúdert vittem fel, amit szürke szemhéjpúder követett, az átmenetes hatás érdekében. A széleket elsatíroztam. A mozgó szemhéjra felkerült egy krémes ezüst bázis, amibe ferde lapos ecsettel fehér selyemport nyomkodtam. Az alsó szempillatöveknél is fekete szemhéjpúdert használtam, elsatíroztam a kontúrt. Majd középre itt is a fehér selyempor került. A felső szempillatövet a MakeUpForEver szemhéjtusával tettem hangsúlyosabbá, a vízvonalba a Kryolan fekete szemceruzája került. A szemsminket szempillaspirállal fejeztem be. Ezután pirosító került az orcákra.
Modellem száját leheletvékonyan alapoztam, púdereztem, majd Chanel szájceruzával rajzoltam kontúrt. A szájak szélére sötétebb ceruzát használtam. A MAC Diva rúzsával fejeztem be a sminket. A száj formájának megrajzolásakor törekedtem a 20-as években népszerű formára.
Az elkészült sminket a Dermacolor fixálójával rögzítettem.

 

– Miért a „Vintage menyasszonyok” témát választottad?

– Reneszánszát éli a vintage, ami a csillogásról, fényűzésről, nőiességről és erős sminkekről szól, és számomra ez nagyon inspiráló. A nőiesség kifejezése a sminken át mindig is a trend része lesz. Inspirált a fodrászom is, akit a pályázat idején a Marcell-hullám ejtett rabul, illetve a tavasz-nyári időszakról, ahogy sokaknak, úgy nekem is, a tomboló esküvőszezon jut eszembe.

– Van kedvenc stílusod?

– Mindent szeretek, ami smink! Jelenleg egyébként úgy érzem, hogy a beauty sminkek állnak hozzám a legközelebb. Ezen belül imádok színeket használni, de ha arról van szó, a klasszikus füstös feketét is ugyan olyan szívesen készítem el, mint egy visszafogott menyasszonyi, vagy egy feltűnőbb színpadi sminket. A versenytáncos világban mozgok, ahol lehetőségem van kissé szabadjára engedni a fantáziámat, hiszen egy táncosnő megjelenéséhez hozzátartozik a merészebb smink. Nálam azonban itt is az egyik legfontosabb szempont „A Nő” láttatása. Talán ennek is köszönhető – ahogy azt az egyik kedves táncos-vendégem is megfogalmazta –, hogy a színpadi sminkjeim is „hercegnősek” maradnak.

– Hol tanultad sminkelést?

– Az alapokat Fábián Évánál sajátítottam el 2014-ben. A következő évben többször vettem részt Asztalos Krisztina magyar bajnok smink- és maszkmester képzésein, aki bevezetett az aqua és gel technika világába. 2016-ban pedig a Mask Make-up Academy workshop-ján vettem részt a Trendteremtőn nyert tanfolyamon. Imádtam minden percét! A folyamatos szakmai továbbképzés hozzátartozik ehhez a szakmához, így, ha lehetőségeim engedik, évente legalább egy-két workshopra elmegyek.

– Mi a kedvenc területed?

– A fotózás. A közös alkotás, s az elkészült kreatív anyag nem csak a portfoliónkat bővíti, de hiszem, hogy a szakmai fejlődéshez is elengedhetetlen. Szerencsés vagyok, hogy munkám során megismerkedtem olyan fotósokkal, akikkel amellett, hogy szakmailag segítjük egymást, jó barátok is lettünk.

– Gyakran veszel részt versenyeken?

– Idén a Trendteremtőn kívül a Kryolan City pályázatán és az Esztétika Make-up PRO Online Sminkversenyén sikerült díjat nyernem. Nagyon szeretném átélni az élő versenyek hangulatát is, azonban ősztől a Budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatója vagyok, s maximalista lévén csak akkor állok színpadra, ha úgy érzem, mindent megtettem a sikeres felkészüléshez. Meglátjuk, mit hoz a jövő, egy biztos, szeretem a kihívásokat!

– A REMEKA Trendteremtőre miért jelentkeztél?

– A versenyről először fodrászomtól, László Emesétől hallottam. Az izgalmas témákon túl meggyőzött az is, hogy neves szakmai zsűri bírálta el a beérkezett munkákat.


Gyuris Nikolett

Fodrász kategória – Megbotránkoztatóan klasszikus férfi

 

A legjobb frizura leírása:

A frizura elkészítésében nagyban ösztönöz Hajas László, és az általa évről-évre megrendezett Hajas Cut & Color Competition fotópályázatos verseny, amelyre minden évben igyekszem magamból a legtöbbet kihozni szakmailag.
A haj elkészítésében igyekeztem a hordhatóságra törekedni, mintsem az alternatív, utcán kevésbé hordható frizurákra.
Viszonylag hamar, rögtönzött (a fotóstúdióban befinishelt) frizurákat készítettem a modellemnek, akit előzőleg a szalonban készítettem elő, szín- és vágásügyileg.
Inspirált a 2015-ben nagy sikernek örvendező Pixie hajstílus, amit igyekeztem többféle formában közölni.
Színek terén is inkább a naturális, hordható árnyalatokra törekedtem, illetve nem elhanyagolható az sem, hogy a modell karaktere a hajszínnel és formával együtt ne legyen ellentmondásos, azaz azonosuljanak a karakterrel a stílusjegyek!

 

– Hol tanultál?

– Az Erzsébet Királyné Szakközép és Szakiskolában végeztem, mesteremtől Ress Károlytól hihetetlenül sokat tanultam, ő volt az, aki a versenyzés világát is megmutatta nekem. Iskola után egyből jelentkeztem Hajas László szalonjába, ennek már 4 éve. Rengeteg magyar versenyen indultam, legtöbbször dobogós eredményekkel, és nemzetközi porondon is kipróbálhattam magam, 2014-ben a frankfurti OMC világbajnokságon csapatban 4. helyezést értünk el Férfi Technikai kategóriában, egyéniben 7. lettem. Következő évben a párizsi Európa bajnokságon a csapat 5. lett, én egyéniben, 52 versenyzőből 9. lettem, erre vagyok a legbüszkébb! Most a mestervizsgámra készülök, ez a gyerekkori álmom.

– Miért a „Megbotránkoztatóan klasszikus férfi” témát választottad inspirációs forrásnak?

– Igazság szerint, eredetileg egy férfi frizurát küldtem volna be a fotópályázatra, de aztán meggondoltam magam, és jobbnak véltem a női kategóriát képviselni. A 2015-ben nagy sikernek örvendező Pixie hajstílus inspirált, amit igyekeztem többféle formában közölni. A hordhatóságra törekedtem, és arra, hogy a frizura illeszkedjen a modell karakteréhez.

– Vendégeid között sok nő készíttet „fiús” frizurát magának, vagy a hosszú, félhosszú frizurák vannak túlsúlyban?

– Túlnyomó részt olyan vendégeket szolgálok ki, akiknek viszonylag hosszabb hajuk van. Ráadásul még mindig tombol az ombre láz, és ezek a festési technikák hosszabb hajon a látványosabbak. Ha mégis néha nőnek rövid hajat vágok, azt igyekszem úgy, hogy többféle módon variálható legyen, és a vendégem kap 1-2 trükköt, amivel otthon mindez reprodukálható.

– Férfi vendégeid mennyire nyitottak az új frizura trendekre?

– A férfi vendégeim abszolút rám bízzák a hajukat. Időnként azért nem árt megújulni, így akinek kitalálok egy kis változást, az legtöbbször elfogadja az ötletem.

– Miért indultál a Trendteremtőn?

– A tavalyi Hajas Cut and Color Competition versenyén (ez Hajas László minden évben megrendezett házi versenye) jelent meg először a Trendteremtőre is beadott munkám, és gondoltam itt is megmutatom, mit alkottam. 


Kollár Dóra

Műköröm kategória – Vintage menyasszonyok

A legjobb körömdíszítés leírása:

Ez volt  életem első műkörmös megmérettetése. Még nem indultam semmilyen versenyen, sem internetesen, sem másmilyenen. Azonban két héttel ezelőtt éreztem magamban elszántságot, és úgy döntöttem, felpezsdítem kicsit a „szürke” szalonmunkát. Kicsi színt viszek bele a hagyományos francia körmök elárasztotta mindennapjaimba. Szükségem volt egy kis kihívásra, és amint megtaláltam a Remeka által szervezett internetes versenyt, valamint a témaköröket, mintha bekattant volna valami, és teljes „harci” lázban égtem mind a mai napig. A témákat olvasva szinte mindegyikhez lett volna ötletem, de azt választottam, ami mostanság a szívemhez közel áll. Ez nem más, mint a Vintage menyasszonyok témakör lett. Izgatottam beleástam magam a Vintage stílus rejtelmeibe. Olvastam, keresgéltem, vajon mi az, ami a legközelebb áll hozzám ebben a stílusban. És megtaláltam: a Romantikus Vintage. A pasztell színek kavalkádja csodás élethű rózsákkal, egy csöppnyi szerelemmel, ami pontosan illik a menyasszonyi témához! Beleszerettem!!! Igyekeztem a verseny kiírásainak megfelelően a legjobbat kihozni magamból. Remélem sokaknak elnyeri a tetszését a végeredmény!
  1. Előkészítettem a természetes körömlemezt, majd Crystal Nails Spray Prep-et, savas ill. savmentes primert használtam.
  2. Kocka körömnek megfelelően felhelyeztem a Crystal Nails pillangó sablont, majd szalonkocka körmöt készítettem Crystal Nails Cover Pink levegőre kötő porcelán anyagból.
  3. Hajlítottam a körmöket, majd reszelés után Crystal Nalis Xtreme Top Shine-nal fedtem a körmöket.
  4. Visszamattítottam a kész körmöket, majd elkezdtem a megálmodott Romantikát.
  5. Felhasznált anyagok a díszítéshez: Crystal Nails Royal Gel vakítófehér R06 és fekete R07, Crystal Nails Baroque Gel bronz szín, Crystal Nails 3D Gel fehér 808 és Crystal Nails akril- és aqvarell festékek.

 

– Alaposan beleástad magad a vintage témakörbe. Miből állt a kutatómunkád?

– Leginkább az internetet bújtam, főként Újvári Barbara és Újvári Krisztina munkái inspiráltak, akik számomra díszítés kategóriában a legek. Minden álmom az, hogy tőlük tanulhassak!

– A stílus milyen ismertetőjegyei lelhetők fel a munkádban?

– A pasztell pisztácia, a fehér és a rózsaszín kapott nagyobb hangsúlyt. Rózsákat festettem zselével, illetve 3D mintával díszítettem még a körmöket.

– Miért áll ilyen közel hozzád ez a stílus?

– Beleszerettem a lágy vonalakba, és színekbe, a csodás virágmotívumokba, a kidomborodó, szinte élethű 3D mintákba. Szemet gyönyörködtető! Díszpompája, régimódisága magával ragad. Az üzletemet is hasonlóképpen alakítottam ki, ott kicsivel nagyobb hangsúlyt kaptak a rózsák, és a lila szín.

– Más elképzeléseid is voltak, vagy rögtön az első terveket valósítottad meg?

– Más elképzelésem nem volt, ugyanis még a verseny előtt elképzeltem egy vintage körmöt, amit mindenképp meg szerettem volna valósítani, és a sors úgy hozta, hogy a verseny egyik témája ez volt, így lecsaptam rá!

– Mennyi ideig dolgoztál vele?

– Az építés nagyjából 1,5 óra volt, a díszítés talán 1 óra, lehet kicsit több.

– A mindennapokban mennyire jellemző, hogy vendégeid merészebb körömdíszítést is megengednek?

– Sajnos az ausztriai vendégeim nem túl bátrak. Inkább a magyar lányok jönnek érdekesebb, merészebb elképzelésekkel. Az örök kedvenc a francia köröm természetesen, de jobban örülök, ha nagyobb kihívással nézhetek szembe, hiszen ez segíti a fejlődésem!

– Egyébként hol szoktad követni a trendeket?

– Igyekszem naprakész lenni, leginkább facebook-ról, instáról, és a youtube-ról tájékozódom.

– Vendégkörödben kaptál valamilyen visszajelzést a Trendteremtő pályázatára beküldött munkádról?

– Sok gratulációt kaptam, ami nagyon jól esett!


Presenszki Petra

Klasszikus szempilla kategória – fő támogató az XTREME Lashes


A legjobb klasszikus szempillaépítés leírása:

A vendég szem- és arcformájának elemzése után az Xtreme Lashes Bold pilláját választottam az applikációhoz. 6-12 mm-es pillákat raktam fel vegyesen és ezzel értem el természetes hatást a szempillaívén és ezzel az egész tekintetén. Kiemelt helyeken a 12 mm-es pillák használatát a vendég kora megengedi, illetve ezáltal a szeme is jobban hangsúlyozódik.
A pillák applikációjánál figyelemmel voltam, hogy megfelelő távolságban legyenek a szemhéjtől és a szempillatőtől.
Íveltségben az X40-es pilla adja a legszebb hatást ez esetben, így ezt kapta a vendég.
A természetes pillaív illik a Trendteremtő témakörhöz, mivel napjaink trendjéhez tartozik, hogy szép ívelt, dús, mégis természetes hatású szempillája legyen a mai modern nőnek.
Több éves tapasztalatom alapján (és az Xtreme Lashes Lash Calculatornak is megfelelően) a vendég szempilláinak terheltsége megfelelő. A precíz tisztításnak, előkészítésnek és a helyes ragasztási technikának köszönhetően pedig tartós volt.

 

– Milyen lépésekből állt a munkafolyamat és milyen anyagokat használtál?

– Az első lépés mindig a modell szem- és arcformájának elemzése. 6-12 mm-es Xtreme Lashes Bold pillákat választottam, a többféle mérettel természetes hatású szempillát tudtam létrehozni. A 12-es méretet még megengedte a modell kora, így még jobban ki tudam hangsúlyozni a szemeit. X40-es pillát választottam, mert az adja a legszebb ívet. Nagy hangsúlyt fektetek mindig a jó ragasztási technikára és a megfelelő előkészítésre, így ez a munka is nem csak szép, de tartós is lett.

– Gyakran neveztek versenyekre?

– Szakmai berkeken belül köztudott, hogy én nem szoktam versenyezni, nagyon távol áll tőlem ez a világ. Például, bár régebben megfordultak nálam, de egy ideje „celeb” vendégeket sem szoktam vállalni. Rengeteg ok miatt, amit most nem sorolnék.

– Ezek szerint így is sokan ismernek téged?

– Teljesen verseny- és híresség mentesen építettem fel a vállalkozásom, és szerencsére így is mindig teltházzal működik. Sőt 1,5-2 éve csak egy-egy új vendéget vállalok, csak akkor, ha valaki valamiért elmaradna a régiek közül. Mostanra napi átlag 6 vendéggel dolgozok. Régen még többel, de tudatosan, többek közt a minőség érdekében leszorítottam ennyire.

– Miért jelentkeztél a Trendteremtőre?

– Egy borozgatós munkamegbeszélés folyamán született az ötlet, hogy próbáljuk ki ezt a versenyt. A bemutatott pilla egy korábbi munka, amiről jó, a versenykiírásra alkalmas munkafotók készültek, és Kurucz Andrea, a marketingesem, nevezett be. Minden szükséges anyagot leadott, tulajdonképpen ez a díj legalább annyira az ő érdeme, mint az enyém.

 


Paar-Tóth Regina

Volume szempilla kategória – fő támogató az XTREME Lashes

A legjobb volume szempillaépítés leírása:

Danni pár hónapja vendégem, indiai-angol származású, koromfekete, dús, saját pillákkal, amit öröm építeni.
6D szettet építek neki, D ívben, ami mellett nem kell sminket használnia, annyira kiemeli a szemeit. :)
A pillái 0,07 D ívű pillák, 6D.
A szett 2,5 órát vett igénybe.

– Milyen lépésekből állt a munkafolyamat? Milyen anyagokat használtál?

Első lépésként elengedhetetlen a szemformához es az arcformához illő styling kialakítása. Könnyített a dolgomon, hogy a modell korábbi vendégem, így már tudtam, mi az, ami jól áll neki. Nagy Kedvencem a CC es D ívű pilla, ezeket mixeltem, és 0,07 vastagságot használtam. Fontos, hogy a két szem szimmetrikus és egyformán telített legyen.

– Szerinted hogyan készül az igazán szép szempilla? A te munkád például mitől lett jobb a többinél?

Nagyon fontos a személyre szabott, jó styling, például nem építünk mindenkinek „cicás” szettet, annak semmiképp, akinek nem akarjunk optikailag nyújtani a szemformáját. A lehető legjobbat próbáltam kihozni az adott „anyagból”.

– A vendégeid milyen arányban kérnek tőled volume szempillát?

Négy éve tanultam ki a pillázást, és nagyjából egy éve vettem észre, hogy sokkal nagyobb az igény a volume pillákra a klasszikus 1;1 ellenében. Jelenleg már nincs is „klasszik vendégem”.

– Hol tanultál? Az iskola elvégzése óta követed a trendeket?

A Vichuska Lashes képzésére jártam, 2012 februárjában végeztem el az alapképzést, majd két évvel később a volume-ot. De azóta is számos más tanfolyamon, konferencián vettem reszt, hogy technikailag is naprakész legyek, és ismerjem legújabb trendeket.

– Mit tanácsolnál azoknak, akik szempilla stylistot keresnek? Szerinted miről ismerhető fel a jó szakember?

Legjobb, ha a szakember ajánlás által, „szájról szájra” lesz ismert. Akkor már egyértelmű, hogy van tapasztalata, és a vendégnél senki sem hitelesebb ajánló. Az elégedett vendégkör az egyik legjobb hirdetés. Ha nincs olyan ismerősünk, aki ajánlhatna egy stylistot, akkor nézzünk körül szaklapokban, magazinokban, neten, hasonlítsuk össze a munkafotókat.

– Gyakran versenyzel?

Általában amire csak időm engedi, jelentkezem. A megmérettetés mindig izgalmas, és ha eredményt is érek el, akkor duplán megérte!

– A Trendteremtőn máskor is számíthatunk a részvételedre?

Igen! És mindenki másnak is ajánlom.

Szöveg: Virág Krisztina

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek: Interjú / Sorsok és végzetek
Sorsok és végzetek Szenvedélyes, bátor és mindig mer újat álmodni – Szabados Iréne...
Szépipari hírek: Interjú / Szünetel a Mezőtúri verseny!
Hat év után idén nem lesz Mezőti Verseny. Az okokról és a továbbiakról Kozma Izabellát, a...
Szépipari hírek: Interjú / Nemzetközi terepen: sminkoktatás Skandináviában
Amikor egy évvel ezelőtt a svéd Stockholmba költözött, nem is gondolta volna, hogy sikerül...