Belépés

Megérkezett: Kozmetikai tetoválás szakkönyv

 

Megérkezett: Kozmetikai tetoválás szakkönyvRégóta esedékes hiánypótló könyv jelent meg novemberben a professzionális szépségipar szakkiadójától, a Beato Angelicotól. Császár Zsuzsanna kozmetikusmester, mestertetováló többéves tapasztalatát és a nemzetközi szakirodalmat ötvözve írta meg olvasmányos szakkönyvét, mely végre egységes alapot ad a kozmetikai tetoválás elméleti oktatásához.

Császár Zsuzsanna

– Miért beszélhetünk hiánypótlásról a könyv megjelenésének kapcsán?

– Egyrészt ez az első magyar nyelvű professzionális szakirodalom ebben a témában. Másrészt – és ez az, ami szükségessé tette – bár a sminktetoválási eszközforgalmazók tartottak és tartanak tanfolyamokat a gépek használatához, az nem volt egységes. Ahány anyag, annyiféle, tanfolyam, annyiféle tartalom, sőt, olyannal is találkoztam, hogy az ország különböző részeiben is mást és mást tanítottak. Mióta bejött a kozmetikai szakképzésbe a moduláris oktatás, és a sminktetoválás is egy modul lett ebből, szükségessé vált egy tankönyv is az oktatáshoz. Ezért keresett meg engem dr. Szolnoky Erzsébet, aki régóta ismert, és kért fel a könyv megírására.

 

– Mennyi idő, háttérmunka, tanulás és tapasztalat van mögötte?

– Tavasszal készült a könyv, az összeállítása hamar megvolt, hiszen sokat segített, hogy a pécsi szakoktatói szakot végezve a szakdolgozatomat tetoválásoktatásból írtam. Akkor elsősorban külföldi szakirodalmat tudtam használni, miközben rengeteg felmérést készítettem a kozmetikusok között, hogy hogyan ismerik a sminktetoválás-oktatást, milyen képzéseken vettek részt, mit szerettek vagy mit hiányoltak a képzés során, és milyen észrevételeik vannak. Ez a gyűjtőmunka is óriási segítség volt a könyv megírásában, és persze a mögöttem álló kb. 8-10 év tapasztalata a kozmetikai tetoválásban, illetve annak oktatásában, hogy mit és hogyan érdemes megtanítani.

Mindezeken túl fontos szempont volt még a könyv megírásában, hogy mivel ez egy esztétikai része a szakmának, sok képes/ábrás illusztrációval tudjuk megmutatni a lényeget.

 

– Milyen elvárásokkal született meg ez a könyv?

– A legfontosabb elvárásom az volt, hogy könnyebben tanulható legyen általa a sminktetoválás. Másrészt, hogy a tényleges
információátadáson túl, sok tévhitet tudjak eloszlatni benne, pl. mint a fájdalommentes tetoválás témaköre, amiről tudjuk, nem létezik.– Kinek ajánlod leginkább a könyvet?

– Elsősorban az új kollégáknak, akik most kezdik a sminktetoválást. A tanároknak, akik eddig nem mindig tudtak milyen könyvhöz nyúlni. És olyan kozmetikusoknak, akik régebben végeztek tanfolyamot, és tetoválnak, de azóta már sok minden változott… Ők tudásfrissítésre, illetve meglévő tudásuk ellenőrzésére is tudják használni.


– Vannak már visszajelzések az olvasóktól?

– Többen lektorálták a könyvet, pl. allergológus bőrgyógyász, gyógyszerész, illetve több aktív szakoktató tanár… Az ő pozitív visszajelzésük is megerősített. Nagyon jólesett, hogy Juhász Klára, iskolaigazgató szakoktató a szakmai érdemei mellett az olvasmányosságát is kiemelte.
Érdeklődés, igény van, sokat vásároltak már belőle, de még közvetlen visszajelzést nem kaptam. Akkor leszek elégedett, ha a kozmetikusok is visszajeleznek, hogy elértem a céljaim.

 

– Változtatnál valamit rajta?


– Frissen jelent meg, szerintem úgy jó, ahogy van, de ha jönnek új technológiák, eljárások, anyagok, akkor pár év múlva biztosan aktualizáljuk.

Szöveg: Remek Annamária
  • 157
  • Kozmetikai tetovalas borito 2 2010-1015.indd
  • sminktetko

Simple Image Gallery Extended

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek: Interjú / Időtlen szépség – Szépségápolási technikák a múltból a jelen számára
2013 őszén jelent meg magánkiadásban az Időtlen szépség – Bolyongásaim a...
Szépipari hírek: Interjú / Díjnyertesen…
A remeka.hu 2014-ben rendezte meg először az év professzionális újdonsága versenyt, melyen...
Szépipari hírek: Interjú / Szakmázás Linhart Rita kozmetikussal a nemzetközi Skills versenyekről
  Milyen a szépségszakmák megítélése és felosztása nemzetközi és hazai...