Belépés

Hogyan működnek az ősi hatóanyagok a modern kozmetikumokban?

PR cikk

Bőrgyógyász szemmel

 

Hatóanyag-reneszánszként is említhető korunk, amikor is az ősi gyógymódok és alapanyagok újra előtérbe kerültek. Miért működik? Hogyan lesz mégis a XXI. század követelményeinek is megfelelő egy több évszázados technika? Az Armonia termékcsalád bőrgyógyász szakértőjét, dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológust kérdezzük.

 


Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus 1997-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a miskolci Semmelweis Kórház Bőrgyógyászatán helyezkedett el. A kitűnő szakemberek által vezetett, nagy forgalmú osztály jó alapokat adott további szakmai fejlődéséhez. 2005-ben szakvizsgázott bőrgyógyászatból és 2006 óta magánbőrgyógyászként praktizál.


 

– Miért fordul a gyógyászat és a szépészet a mérgek és nyákok felé?

– Egyre több embernek érzékeny a bőre, ezért fontos hogy a lehető legtermészetesebb hatóanyagokkal tudjunk látványos eredményt elérni a kozmetológiában. Az Armonía ősi, természetes hatóanyagai, mint pl. a csiganyák, aloé vera, édesgyökér és a méhméreg képesek megújítani a sejteket, serkentik a bőr kollagéntermelését, méregtelenítő folyamatot indítanak el, depigmentáló hatást gyakorolnak a bőrre. Az Armonía a legtisztább hatóanyagokat használja a termékekhez, idén a már több éve népszerű csiganyák a világon elsőként megkapta az öko minősítést. Ezenkívül olyan természetes vivőanyagokat alkalmaznak, melyekkel a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak a hatóanyagok, ezért igazán látványos eredményt lehet elérni természetesen, kemikáliák nélkül.

– Hogyan tudja garantálni az allergiamentességet ezekkel a veszélyes anyagokkal dolgozó termékek esetében a forgalmazó?

– Az Armonía a termékek fejlesztésekor úgy állítja össze a hatóanyag-mennyiségeket és -összetételeket, hogy maximálisan antiallergének legyenek. Kozmetikumai természetesen  nem tartalmaznak parabéneket, allergéneket vegyi anyagokat, szilikont ezzel is minimalizálva az allergizáció lehetőségét. A termékek klinikai tesztekkel és a megfelelő allergia vizsgálattal rendelkeznek. Ráadásul a magyarországi forgalmazó allergiamentességi garanciát vállal a termékekre, tehát ha bármilyen allergiás bőrreakciót okozna, visszaveszi a megkezdett terméket, és 100%-ban visszatéríti az árát.

– Kiknek ajánlhatóak leginkább a termékek?

A legérzékenyebb, allergiára, ekcémára hajlamos bőr kezeléséhez is segítséget nyújtanak az Armonía kozmetikumai. Kiemelkedő fontosságú, hogy bőrünk mindennapi ápolása, hidratálása, táplálása és tisztítása során bőrtípusunknak megfelelő készítményeket alkalmazzunk. Számos természetes alapanyag nyújt segítséget a bőr ideális egyensúlyának fenntartásában, illetve helyreállításában. A mesterséges adalékanyagok, a környezetszennyezés és a stressz a leggyakoribb provokáló faktora lehet az érzékeny bőr kialakulásának és allergiás reakciót válthatnak ki.

– Mit jelent a környezettudatosság az Armonía számára?

– A termékek 2009 óta elérhetőek a magyar piacon, közvetlenül a forgalmazótól, valamint nagy- és kiskereskedőknél, patikákban, bioboltokban és kozmetikusoknál is megvásárolhatóak. A forgalmazó cég óvja a környezetet, és egyben jutalmazza a vásárlók hűségét a tégely visszavételi akciójával. Amennyiben a vásárló bármelyik Armonía arckrém tégelyét, tubusát visszaviszi a viszonteladóhoz, 1500 Ft jóváírást kap a teljes árú 7000 Ft feletti Armonía arckrém vásárlásakor.

– Hol és hogyan ismerhetik meg termékeket, illetve kaphatnak választ a bőrükkel, bőrproblémáikkal kapcsolatban az érdeklődők?

– A kozmetikus partnerek kezeléseikbe beépítik az Armonía termékeket, és az otthoni bőrápoláshoz is segítséget nyújtanak vendégeiknek. A www.armonia.hu oldalon is  szeretnénk segítséget nyújtani a termékek kiválasztásában, ezért  bőrápolási tanácsot lehet kérni tőlem a bőrgyógyász válaszol menüpontban. Hamarosan youtube felvételek is elérhetőek lesznek ahol különböző gyakran felmerülő bőrproblémákkal kapcsolatban adok tanácsokat, valamint a www.armonia.hu  weboldalon bőrtípus-meghatározó teszt is fejlesztés alatt van.

Kozmetikus kollégáknak kezelési tervet és kezdő mintacsomagot biztosít a cég, valamint kedvezményes képzést is tart, ahol elsajátíthatják a hatóanyag-ismeretet, és workshop keretében a kozmetikus oktató szakemberek bemutatják a különböző arckezeléseket.

Forrás: www.armonia.hu

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Interjú / Szépségipari globalizáció
Változás előtt áll újra a Kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakma -   „Nem olyan...
Interjú / Sikerre született kozmetika
  Csanádyné Soós Brigitta álmai szépségszalonját hozta létre, amikor megalkotta a siófoki...
Interjú / Sorsok és végzetek- II. rész
Sorsok és végzetek - II. rész Szenvedélyes, bátor és mindig mer újat álmodni – Szabados...