Belépés

Alkotók az alkotások mögött - 2014. ősz-tél Trendteremtő győztesek

 

A 2014. őszi-téli Trendteremtő első helyezettjeivel készült összefoglalónkban az alkotókat a versenyre való felkészülésről, a trendekről és az inspirációkról kérdeztük...

 

 

A 2014. őszi-téli Trendteremtő első helyezettjeivel készült összefoglalónkban az alkotókat a versenyre való felkészülésről, a trendekről és az inspirációkról kérdeztük...

 

Gyivicsán Katalin
Smink kategória - "Moszkvai éjszaka"

 

 

A legjobb smink leírása:

A pályázatban kiírt lehetőségek közül a "Moszkvai éjszaka" ragadta meg leginkább a képzeletemet. Az orosz nők legendás szépsége, az erős sminkek iránti nyitottságuk mellett egy sminkes sem mehet el szó nélkül. A szem- és a szájhangsúlyos makeup-ot páratlanul természetesen és büszkén viselik, és bárhová mennek, biztosan a társaság középpontjába kerülnek a megjelenésükkel, magabiztosságukkal, eleganciájukkal. A modellemen bemutatott sminkkel is ez volt a célom, valamint hogy egy olyan, a hétköznapi nők számára is abszolút vállalható sminket készítsek, ami akár egy esti rendezvényen, vagy épp a szilveszteri partiban biztos befutó lesz. Az alapozáshoz Kryolan Supracolort /W3/ használtam, a szemekre Coastal Scents és Dior porfesték került. A hidegen csillogó kék árnyalatokba ezüstöt és egy pici pirosat kevertem, matt fehér porfestékkel pedig a szem környékén kontrasztosabbá tettem a festést. A pillákra alul-felül L'Oréal lash architect 3D spirál, és Ardell soros műszempilla került. Mindehhez sötét burgundi vörös szájat festettem (Kryolan LC010 árnyalat). Dior pirosítóval még drámaibbá tettem az arcéleket, NYX HD púderrel fixáltam a sminket. Szerettem volna egy feltűnő, de abszolút "bevállalható", látványos és extrán nőies, vonzó sminket készíteni modellemnek, és ezáltal előcsalogatni belőle egy teljesen új karaktert.
Fotós: Sándor Adrienn
Modell: Kantár Dóra
Ruha: H&M
Ékszerek: Swarovski crystal

 

Mi ösztönzött arra, hogy a Trendteremtőn megmérettesd magadat?
Ez volt az első sminkversenyem, így ez egy teljesen új "terep" volt számomra. A kihívás vonzott, hogy meg tudom-e úgy csinálni a versenymunkát, hogy azzal jó helyezést érjek el.

Milyen eredményre számítottál, amikor beküldted a pályamunkádat?
Reménykedtem valamilyen helyezésben, de első helyre nem igazán számítottam.

Meglepődtél az eredményen?
Mivel ez volt az első versenyem, így igen, meglepett, hogy nyertem, a pályamunkák átnézése után azonban éreztem, hogy van reális esélyem az első három helyezés egyikét megszerezni.

Miben látod a pályamunkád sikerét?
A smink látványos, drámai és hatásos, mégis viselhető. Elegáns és nagyon nőies úgy, hogy még ragyogóbbá teszi az arcot - ezektől együttesen lett annyira megkapó.

Kinek és milyen alkalomra ajánlanád az elkészített sminkedet?
Minden olyan nőnek, aki bátran felvállal egy erősebb, kihívóbb sminket, mert ha ezt viseli, biztosan mindenki megfordul utána! Esti programhoz, pl. fogadásra, bálba vagy estélyre ajánlom, a hatás szerintem garantált.

Miben áll az elkészített smink nehézsége, illetve mik voltak az elkészítés alaplépései?
A nehézség az egymásba átmenő finom árnyalatok megfestése volt, pontosabban az, hogy ez a fotón is "átjöjjön". Figyeltem a tökéletes de természetes hatású alapozásra, a hangsúlyos szemek és ajkak együttes, de harmonikus megjelenítésére, hogy úgy legyen feltűnő, hogy közben nem közönséges.

Mennyire lehet előre felkészülni egy ilyen versenyre?
Abszolút fel lehet rákészülni, az inspirációgyűjtés, tervezés és gyakorlás egyébként is alapvető fontosságú szerintem.

Mi a véleményed a mai sminktrendekről? Mennyire tudja befolyásolni a divatot egy hazai szakember?
A mai iránymutató sminkek egyre nagyobb skálán mozognak, így biztosan mindenki megtalálhatja a számára előnyös változatot - ez könnyíti azon nők helyzetét, akik számára fontos, hogy trendi sminket hordjanak. Véleményem szerint egy hazai szakember munkássága a megfelelő médiajelenlét nélkül csak nehezen jut el szélesebb tömegekhez, a szakmához talán könnyebben. Ügyes kommunikációval és minőségi munkával, egyediséggel azonban kinyílhatnak a kapuk minden további nélkül...

Te honnan inspirálódsz?
Napi szinten követem a beauty- és divattrendeket az interneten, de szakmai fórumokat is olvasok és a rengeteg magazint forgatok, és próbálok naprakész tudással rendelkezni. Leginkább a filmek világából és világhírű magazinok fotósorozataiból inspirálódok, mert szerintem az itt felvonultatott makeup-ok azok, amelyek a szélesebb tömegekhez is eljutnak, ezek lesznek felkapottak.

Hol láthatjuk legközelebb a munkádat?
Számomra a sminkelés egy hobbi, amire a munkám mellett próbálok időt szánni. Főállásban szerkesztő vagyok a legnagyobb hazai lapkiadó vállalatnál, egy női hetilap és egy negyedéves gasztronómiai kiadvány munkatársaként.

 


Nagy Bozsoky Judit
Frizura kategória - "Bohókás finomságok"

A legjobb frizura leírása:

Kata technikája:
Természetes alap: 5-ös
Hossz és a végek színe: festett 5-6os kopott vörös árnyalat.
Alkalmazott formulák:
1. Formula (melír): Light.Master szőlítő 10g + 3% MATRIX Oxy 30g
2. Formula (alaphajszín a haj tövén): SOCOLOR.beauty 5RV+ 30g + 7RR+ 30g + 3% MATRIX Oxy 60g
3. Formula (alaphajszín a haj középrészén és végeken): SOCOLOR.beauty 5RV+ 4g + 7RR+ 40g + 6% MATRIX Oxy 60g
4. Formula (pasztellizálás, az elővilágosított tincseken): COLOR SYNC HD-RV 20g + COLOR SYNC Emulzió 20g
A festés folyamata:
1. lépés: A fedőhajban parketta alakban helyeztem el a fóliákat az 1. Formulával – lapmelír technikáját alkalmazva, vékony kb. 0,5 cm passzékban.
2. lépés: A fóliák elhelyezését követően felkentem az alaphajszínt elsőként a hajtőre (lenövés) a 2. Formulával, majd közvetlenül után a haj közép részére és hosszára is.
3. Formulával. Kivártam a szükséges 30’ hatóidőt. Utána Total Results Color termékekkel lemostam és ápoltam a hajat.
4. lépés: Végezetül átpasztellizáltam az elővilágosított tincseket a 4. Formulával. Majd ismételten kivártam a 20 perc hatóidőt és utána, újra mostam és ápoltam a hajat.
A hajvágást követően kétféle stylingot készítettem ugyan arra a frizurára.

 

Gyakran versenyzel?
Igen, ha tehetem, indulok versenyeken.

Mi ösztönzött arra, hogy a Trendteremtőn megmérettesd magadat?
Nagyon tetszik az ötlet és fontosnak tartom, hogy olyan frizurákat is megmutassunk, melyekkel könnyedén tudnak a vendégek azonosulni.

Milyen eredményre számítottál, amikor beküldted a pályamunkádat?
Reménykedtem, hogy jó helyezést érek el.

Meglepődtél az eredményen?
Nagyon meglepődtem és nagyon örültem.

Miben látod a frizurád sikerét?
Egy jó ötlet tökéletes, tiszta kivitelezésben. Véleményem szerint ez a szakmánk titka. Álmodjunk, legyünk kreatívak és készítsük el tökéletesen.

Miben áll az elkészített frizura nehézsége, illetve mik voltak az elkészítés alaplépései?
Az egyik nagy kihívást az jelentette, hogy kétféle stylinggal szerettem volna megmutatni a frizurát és a „feltűzéshez” elég rövid volt a modellem haja, de néhány termék alkalmazásával könnyedén fel tudtam tűzni. Az elkészítés első lépése természetesen a tervezés volt, hogy mit is szeretnék megalkotni és megmutatni. Utána elkészítettem a hajszínt, majd a vágás következett, és utána jött a styling.

Gyönyörű a vágás, precíz, alapos munka, de a feltűzés is szemet gyönyörködtető. Honnan jött az ihlet?
Mindenképpen valami egyedit szerettem volna készíteni, azt pedig tudtam, hogy ehhez csupán csak egy jó ötlet kell. A kontyalátét, melyre a modellem haját felcsavartam, adott volt - szinte minden kolléga használja - ebben talán csak a tisztaság jelentett kihívást.
Szerettem volna kicsit egyedibbé varázsolni a feltűzést, ehhez kellett még kerestem egy frappáns megoldást. Bár az elején még nem nagyon volt elképzelésem, de kutakodtam az ötletet után, és most is, mint általában, egyszer csak szembe jött velem. Nem volt más dolgom, mint észrevenni. Történt ugyanis, hogy éppen cipőfűzőt vásároltam a fiamnak egy rövidárú boltban, amikor egy, a sorban előttem lévő fiatal lánynak színes pertli választékát mutogatta az eladó. Ekkor pillantottam meg azt a szivárványszínű zsinórt, amit végül egy zsákvarró tű segítségével öltöttem Kata frizurájába.

Hol láthatjuk legközelebb a munkádat?
Úgy gondoltam, hogy szívesen megmérettetném ismét magamat, így a most aktuális Trendteremtőre is beküldtem a munkámat!
 


Tatár Simona
Köröm kategória - "Meseszerű menyasszonyok"

A legjobb köröm elkészítésének leírása:

Munkámban inspirált Tatiana Kaplun orosz tervező meseszerű, klasszikus menyasszonyi ruhája, melyben előidézi a vintage kor stílusát. Munkám során Magnetic és Mirabel termékeket használtam és pigmentporokat.
Munka folyamata:
- a köröm előkészítése.
- Mirabel Thic Clear zselével alapoztam, majd 2 percig lámpáztam(UV).
- a Mirabel Thic Clear zseléhez pigmentporokat keverve elkészítettem a köröm színét (fehér, narancs, barna és sárga).
- 2 rétegben felkentem a színt,majd 3-3percig lámpáztam.
- végül pedig matt top géllel zártam a rétegeket a hüvelyk, a középső és a kis ujjon.
- a gyűrűs és a mutató ujjam még egyszer végigkentem a  színes zselével, majd egy tojáshéj színű Magnetic porcelánport szórtam bele, és ezt 4 percig lámpáztam.
- a kis-középső és mutató ujjat fixáltam aztán csipke mintát rajzoltam fehér Magnetic zselével, és fehér porcelán port szórtam rá, majd ezt is 4 percig lámpáztam.
- végezetül strasszokkal díszítettem a csipke minták széleit.
Jelenleg Olaszországban élek,de ha csak tehetem meglátogatom anyukámat Magyarországon! 15 éve dolgozom műkörmösként, ami nemcsak a hivatásom, de a hobbym is! Ha tehetem és van időm, folyton az új mintákon és színeken agyalok - szeretek saját magam kikavarni árnyalatokat.

Gyakran versenyzel?
Régebben elég sokszor megméretettem magam itthoni és külföldi versenyeken, de 2008-ban abbahagytam a versenyzést.

Mi ösztönzött arra, hogy a Trendteremtőn megmérettesd magadat?
Amikor megláttam az általatok meghirdetett online versenyt, újra kedvet kaptam a versenyzéshez! Nagyon tetszett a kiírás, az, hogy mi teremthetünk trendet!

Milyen eredményre számítottál, amikor beküldted a pályamunkádat?
Meglepődtél az eredményen?
Az eredményen igen meglepődtem hisz egy igen rövid körmöt küldtem be (igaz, a kedvenc stílusomban (Vintage)), és úgy látszik, szerencsét is hozott nekem! A körmöt a legújabb körömtrend szerint készítettem el amit sugar technikának hívunk, de én a csillámpor helyett porcelán port szórtam bele, amitől inkább a silk módszerhez hasonlítanám!

Miben látod a körmös alkotásaid sikerét?
Megpróbálom mindig az  évszakokhoz  igazítani a körömdíszítéseimet, innen jött a kötött minta ötlete is! Elég sok időmbe tellett kikísérletezni, hogy lesz a legtartósabb, de a vendégek örömére sikerrel jártunk. Gyakorlatilag olyan lett, mint egy 3D-s porcelán díszítés. Vigyázat, mindig csak annyi zselébe keverjünk porcelán port, amit felhasználunk, ugyanis egy idő után gumis állaga lesz a terméknek, és használhatatlanná válik!

Hol láthatjuk legközelebb a munkádat?
Most elkészítettem egy új Facebook-os profilt, a neve: Nailart Simona, itt lesznek láthatóak a legújabb munkáim, kísérleteim!

Szöveg: Remek Annamária

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek: Interjú / A kozmetikusságról: Kocsenda Katalin
Kocsenda Katalin 1971 óta kozmetikus, egyike az első maszek szépészeti iparosoknak Budapesten....
Szépipari hírek: Interjú / Megérkezett: Kozmetikai tetoválás szakkönyv
Megérkezett: Kozmetikai tetoválás szakkönyv Régóta esedékes hiánypótló könyv jelent meg...
Szépipari hírek: Interjú / Szakmaválasztás diplomaszerzés után
A 2016. tavasz-nyár témájú Trendteremtő fotópályázatunkon Ganter Dorottya kapta a legtöbb...