Belépés

Mit tehet a szépész a családon belüli erőszak áldozataiért?

 

Nemrég elfogadták Illinois államban (USA) azt a törvényjavaslatot, mely állami támogatással tart speciális, a családon belüli erőszak kezelésével kapcsolatos képzéseket a szépészetben dolgozóknak, kimondottan a kozmetikusoknak és fodrászoknak. A néhány órás képzés arról szól, hogyan ismerik fel vendégeiken a családon belüli erőszak áldozati jeleit, és hogyan tudnak segíteni, mit tehetnek, ha ezzel szembesülnek munkájuk során.

A családon belüli erőszak áldozatainak száma világszerte ijesztően magas. Az amerikai példa az érdekvédelmi szervezetek kezdeményezésére jöhetett létre, és bár nincs jelentési kötelezettsége a szakembereknek, bizalmi helyzetükből adódóan sokat tehetnek azért, hogy  segítsenek vendégeiken a megfelelő helyzetkezeléssel. Előítéletek,  félinformációk és tehetetlenségérzet helyett megoldás is létezik.


A Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet évek óta aktívan támogatja a NANE EGYESÜLET (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen) munkásságát. Az intézet a szépészeti szakemberek képzéséért szeretne tenni azzal, hogy az amerikai mintát itthon meghonosítva helyet és teret ad a speciális feladatra való felkészülésre. 2017. december 4-én délután, 3 órás képzés keretében, melyet a NaNe szakembere tart a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben, minden érdeklődő megtudhatja, hogyan tud támogatóan jelen lenni ebben a speciális helyzetben, és hogyan tud hasznos információkkal segítséget nyújtani.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Forrás:
theguardian.com
chicagotribune.com
Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Felhívás, pályázat... / Nyílt Levél - Hajas László
Nyílt Levél - Hajas László     MAGYAR  FODRÁSZ KOZMETIKUS KÖZHASZNÚ  EGYESÜLET -...
Felhívás, pályázat... / Az Év Professzionális Újdonsága 2017. versenyfelhívása és versenyzői
A szakemberek mellett a termékek is bizonyíthatnak a www.remeka.hu oldalon,  2017-ben is...
Felhívás, pályázat... / Oscar-díjat a fodrászoknak is!
Egy vadonatúj közösségioldal-kezdeményezés indult, mely azért kampányol, hogy a fodrászok...