Belépés

Sminktetováló Világkonferencia 2015.

Míg régebben szinte csak az alapokat lehetett megtanulni, ma már lehetőség nyílik arra, hogy a szakmájában kiemelkedni és igazán profi munkák készítésére vágyó tetoválók nemcsak itthon, hanem a határokon túl, külföldi fórumokon is bővítsék tudásukat. Idén 4. alkalommal került megrendezésre Amsterdamban a Sminktetováló világkonferencia (PMUWC) a Nouveau Contour cég szervezésében, ahová fiammal mentem, aki igazi sminktetováló szakemberként vett részt.  A korábbi évekhez képest az idei konferencia külön meglepetéseket is tartogatott számunkra. .

Színezd újra!

Az utóbbi években nagyon divatossá és felkapottá vált a sminktetováló szakma. Sokszor azt sugallják az itthoni tanfolyamok hirdetései, hogy ez egy könnyű és jól jövedelmező szakma, valójában azonban nagy felelősséggel, szakmai tudással és sok gyakorlattal eltöltött idővel kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki igazán jó sminktetováló legyen. Míg régebben szinte csak az alapokat lehetett megtanulni, ma már lehetőség nyílik arra, hogy a szakmájában kiemelkedni és igazán profi munkák készítésére vágyó tetoválók nemcsak itthon, hanem a határokon túl, külföldi fórumokon is bővítsék tudásukat. Idén 4. alkalommal került megrendezésre Amsterdamban a Sminktetováló világkonferencia (PMUWC) a Nouveau Contour cég szervezésében, ahová fiammal mentem, aki igazi sminktetováló szakemberként vett részt.  A korábbi évekhez képest az idei konferencia külön meglepetéseket is tartogatott számunkra.


Belgium, Litvánia, Oroszország, Dél-Afrika, Kanada, Olaszország, Izland, Dél-Korea, és Románia elismert szakemberei mutatták be a legújabb technikákat. Az igen alapos elméleti tudás (esztétikai ismeretek, pigmentek működése a bőrben, színelmélet) mellett külön hangsúlyt kaptak a gyakorlati bemutatók.  Az előző évekhez hasonlóan idén is az újdonságok voltak a középpontban mind száj, szem és főleg a szemöldök technikákat illetően. A kétnapos konferencia programját tekintve a legnagyobb érdeklődéssel az itt debütáló hybrid mikropigmentációt vártam, mely innováció a szálas szemöldöktetoválás készítésében.  Ez a technika egy eddig teljesen ismeretlen oldalát mutatta be az élethű szálak megalkotásának! Napjainkban egyre növekvő népszerűséggel rendelkező microbladeing (keleti penge technika) és a gépi mikropigmentáció ötvözete, melynek kombinációja rendkívül természetes 3D hatású szemöldököt eredményez. Ehhez a technikához minimum 2, de akár 3 különböző színű pigmentet is lehet használni.

Szemhéjtetoválások terén is a legnagyobb hangsúlyt a színek kapták. Az egyre jobb minőségű pigmenteknek köszönhetően bátrabban alkalmazzák az élénk kék, zöld, lila, sárga színeket is.  A sötét (fekete, szürke vagy barna) kontúrokat a szemszínéhez igazodva színes satírokkal egészítik ki. Egyszerre több szín alkalmazása a divat! Ennek ékes példája a butterfly, azaz a pillangótechnika, ahol a szemhéjkontúr mentén történik a színátmenetes satírozás.

Az ajaktetoválást tekintve nemcsak a színek újítása volt a középpontban, sokkal inkább a tetoválás technikai megvalósítása, tehát az elmúlt 20-30 év tapasztalatait összegyűjtve egy korszerűbb eljárás kiépítése, ami végeredményt tekintve élénkebb, érzékibb szájakat ad. Megjelent az iLips (ejtsd: ájlipsz), és a Baby Doll vagyis az a szájtetoválás, ahol rétegekben viszik fel a különböző színeket.

Eszközökben is mutattak újdonságokat. A mikro 1-es tűk mellett megjelentek a Nano 1 és Nano 2 tűmodulok, melyeknek az átmérője lényegesen kisebb, ezért még finomabb, vékonyabb vonalak készítését teszik lehetővé.

A rendezvény látogatottsága meghaladta a 250 főt szakembereket tekintve, és már most bejelentették, hogy jövőre is megrendezésre kerül a Permanent Make-up World Conference.  A mindig barátságos közeg és a tényleges tudás-tapasztalat átadása jellemzi a cég által szervezett konferenciát, amire tényleg érdemes, ha teheti az ember minden évben kiutazni!

A világkonferencia után mindig feltöltődve, új inspirációkkal, nagy lendülettel térek vissza a munkába. A vendégeim nagyra értékelik és hálásak, hogy a legújabb divatirányzatok közül tudom megalkotni a számukra legideálisabb tetoválást. Többek között ezért is tartom fontosnak a továbbképzésen való részvételt!

Ha az új technikákról, divatirányzatokról, hybrid mikropigmentációról szeretne valaki többet megtudni itthon, fejleszteni szeretné tudását, stílusát, akkor jelentkezzen a 2016. február 20-án Budapesten megrendezésre kerülő Nouveau Contour Akadémia hivatalos Sminktetováló konferencájára.

Császár Zsuzsanna írása

 You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / TRENDTEREMTŐ 2016. tavasz-nyár eredményhirdetés
2013-ban egy újfajta versenyt, így egy újfajta kihívást állítottunk a szépségipari...
Szépipari hírek / BÚCSÚZUNK Kozma Izabellától
"Megállt a szív, mely élni vágyott, pihen a kéz, mely dolgozni imádott, Egy csoda volt, ahogy...
Szépipari hírek / Sisy Alapítvány Est 2018.
A BKSZC Erzsébet Királyné Szakgimnázium és a Sisy Alapítvány hagyományos jótékonysági...