Belépés

IV. Kozmetikus Kongresszus Budapesten

 

A IV. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszusnak és a késő délutánig tartó, elmélyült szakmázgatásnak idén az exkluzív RaM Colosseum adott otthont. A szakmai, tudományos mélységekig hatoló előadásokon kiderült: az idei év kulcsszava is az öregedésgátlás. Az előadások és bemutatók tematikája részben vagy egészben mind kapcsolódtak ehhez a koncepcióhoz, így szépen körbeölelték a témát, ám a szalonvezetéshez szükséges legújabb jogi és pénzügyi ismeretek is helyet kaptak a programban.

 

 

 

A IV. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszusnak és a késő délutánig tartó, elmélyült szakmázgatásnak idén az exkluzív RaM Colosseum adott otthont. A szakmai, tudományos mélységekig hatoló előadásokon kiderült: az idei év kulcsszava is az öregedésgátlás. Az előadások és bemutatók tematikája részben vagy egészben mind kapcsolódtak ehhez a koncepcióhoz, így szépen körbeölelték a témát, ám a szalonvezetéshez szükséges legújabb jogi és pénzügyi ismeretek is helyet kaptak a programban.

 

A show-elemekkel tarkított rendezvényt Dombovári Vanda nyitotta meg, majd műsorvezetőként ő vezényelte végig az előadásokat. A nyitó előadást az Alveola Kft. professzionális divízióvezetője, Dani Richárd tartotta, aki mély betekintést nyújtott az elektrokozmetikai kutatások forradalmi eredményeibe, mindezt alapos tudományos igényességgel. Őt követte Juhász Klára biológia-kémia szakos tanár és kozmetikus mester szakmai előadása, ami egy csokorba gyűjtötte az antioxidánsok és szabadgyökökről tudni érdemes, legfontosabb és innovatívabb információkat.
Az idei Kozmetikus Kongresszus viszont továbblépett a kozmetikai hasznosságú ismertetőkön, hiszen Soltész László összefoglalójának köszönhetően a látogatók hasznos, jogi információkat kaphattak egy kozmetikai vállalkozás üzemeltetéséről, mindezt a legaktuálisabb jogi keretek közé rögzítve. Ennek a kitérőnek a sikerességét mutatja az is, hogy az Ecowax Kft. ügyvezetőjét előadása után megrohamozták kérdésekkel a folyosón, előadásközben pedig szorgosan jegyzetelő kozmetikusok sora töltötte meg az előadói termet.

Az innovatív szőlő-hialuron termékcsalád debütáló bemutatóját a Solanie-tól, Dani Richárd és Valiskó Mária tartotta, gyakorlati alkalmazással prezentálva. Az új sorozat termékei organikus szőlőkivonatukkal egyedülálló antioxidáns hatással bírnak, mely forradalmi előrelépésnek számít a szabadgyökökkel való egyre eredményesebb küzdelemmel. A bemutatót követően a kozmetikusok a Solanie standnál kipróbálhatták a szőlőcsalád valamelyik darabját.

Szünetről visszatérve egy tudományos előadást hallgathattak a jelenlevők Dr. Solymosi Ágnes bőr- és nemigyógyász szakorvos, illetve Gajdár Mónika kozmetikusmester jóvoltából, akik bemutatták a tipikus és szélsőséges bőrproblémákat és azoknak a kezelési javaslatait egyaránt, mindezt a legkorszerűbb módszerekre építve. Mikola-Haizer Tímea előadásában a mezoterápia trükkös oldalát megfogva irányt adott bizonyos bőrproblémák kezeléséhez a megfelelő hatóanyag választással, illetve kombinálással.
Az előadások sorát egy rendhagyó szinkron masszázs zárta Gajdár Mónika és Valiskó Mária közreműködésével, melyben Energylax antioxidáns masszázstechnikát mutattak be.

A Workshop terem hasznos tanácsokkal gazdagított, izgalmas bemutatókat rejtett, a résztvevők gyakorlati felkészültségének fejlesztését célul tűzve. Itt felváltva a szempilla-, szemöldökfestés és dúsítás, illetve a professzionális sminkelés kerültek reflektorfénybe, látványos bemutatókkal illusztrálva az elhangzottakat. Mikola-Haizer Tímea a szempillafestékek új összetevőit ismertette, majd Kovács Nelly vezénylésével Lendvay Szandra és Lassu Cecília mutatták be a szempilla design művészetét 3 és 6 dimenzióban. Akik pedig professzionális sminktrükkökre és az aktuális trendekre voltak kíváncsiak, azokat Ágoston Melinda és Sclovicskó Kata sminkmesterek varázsoltak el csodálatos sminkalkotásaikkal.

A Kongresszus tehát bővelkedett látni- és hallanivalókban, de a színes programlehetőségek mellett folyamatos tanácsadásra és mosolygó, segítő szakemberekre számíthattak a látogatók a Colosseum területén, a vásárban pedig minden professzionális termék elérhető volt, amire egy kozmetikusnak csak szüksége van. A kellemes, családias hangulatot végül egy ajándéksorsolás tette igazán kerekké, ahol a szerencsés nyertesek hazavihették a három értékes díjat.
 

Képek:

Forrás: Édua / Alveola Kft.
Fotó: Dala Gábor / remeka.hu

 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Tudást nyújtunk: Ilcsi OKJ képzés
Elismert szakemberek és világversenyt nyert oktatók segítségével 14 hónap alatt OKJ...
Szépipari hírek / Megjelent: Kozmetikai diagnosztizálás
2014. szeptember 21-én, a Piknik Kör után mutatták be Báthory Kati és Juhász Klára közös...
Szépipari hírek / Búcsúzunk Hansági Gyulától
Váratlanul és érthetetlenül... Végső búcsú: november 5-én, Szombathelyen.