Belépés

Példaképek a szépségszakmákból!

2014 januárjában zárul le a Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe pályázat, melyen 50 sikeres, 40 év alatti válogatott vállalkozót hívtak versenyre, életútjukkal pozitív példát mutatva. A szépségipari területről két fiatal nő, Harangvölgyi Anna szalontulajdonos és Zsiga Renáta mesterfodrász szalontulajdonosok esélyesek, hogy az Év Példaképe Díjat elnyerhessék.
.

 

 

2014 januárjában zárul le a Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe pályázat, melyen 50 sikeres, 40 év alatti válogatott vállalkozót hívtak versenyre, életútjukkal pozitív példát mutatva. Szépségipari területről két fiatal nő, Harangvölgyi Anna kozmetikus-szalontulajdonos és Zsiga Renáta mesterfodrász-szalontulajdonosok esélyesek, hogy az Év Példaképe Díjat elnyerhessék. A http://peldakepszavazas.inda.hu/ oldalon lehet megismerni a jelölteket, és szavazni a legszimpatikusabbakra. Mi a kozmetikai és a fodrászati területről érkezett pályázókat ajánljuk a szakma figyelmébe. Már csak néhány napig lehet szavazni!


Harangvölgyi Anna, Bell Valley Kft. - Budapest

A magyar szépségipar méltán híres, köszönhetően az olyan elkötelezett újítóknak, mint Harangvölgyi Anna, aki a családi kozmetikájukat továbbfejlesztve alkotta meg világszínvonalú Anti-Aging központját és saját kozmetikai márkáját. A világ minden tájáról érkeznek hozzá szépülni.

Nagymamája és anyukája is a szépségiparban dolgozott, sok időt töltött ebben a közegben. Mikor anyukája saját készítésű krémjét 16 évesen magára kente, rögtön érezte, hogy „ebből fog meggazdagodni”.

Egyetem mellett kozmetikus szakképzőbe járt, 19 évesen nyitotta meg első szalonját a belvárosban. Eltökéltsége mentette meg a családi céget, egy csődhelyzetből előre menekülve úgy döntött, nem hagy mindent kárba veszni. Dupla vagy semmi alapon hiteleket vett fel, és elindította a Harangvölgyi Anti-Aging Központot.

Rengeteg képzésre járt külföldön, és megtanult olyan bőrfiatalító technikákat, amiket Magyarországon nem ismertek. A kezelésekért sorban állnak a vendégek, termékeit Angliában, Törökországban és Szlovákiában is árulják. Nem köt kompromisszumot, maximalsita, és nem ijed meg a kilátástalannak tűnő helyzetektől. Célja a külföldi terjeszkedés.

„A magyar fiatalokat minden eszközzel szeretném motiválni arra, hogy ne menjenek el külföldre, mert itthon igenis rengeteg lehetőség van, lehet boldogulni és boldogan élni. Én vagyok rá az élő példa.”

 

Zsiga Renáta, Melanin Hair Bt. - Szeged

Gyerekkori vágyát megvalósítva vágott bele a fodrászlétbe, és mára nemzetközi versenyzőként, versenyzsűriként, bemutató- és oktatófodrászként és egyetemi oktatóként ismerik világszerte a fodrászszakmában és azon túl is. Karrierjét akkor kezdte, amikor még szinte csak férfiak értek le sikereket ebben a szakmában, és Renáta mégis bebizonyította, hogy a szakmunkásvizsga után is el lehet jutni az egyetemi szintre, és hogy nőként, családanyaként, vidékről érkezve és vidéken vállalkozva is érdemes tökéletességre törekedve dolgozni.

16 éves kora óta folyamatosan nyerte az országos és később a nemzetközi versenyeket. Vidéki fiatal nőként mindig megpróbálták háttérbe szorítani, de az oroszlán barlangjában is megállta a helyét. 26 évesen nemzetközi bírónak választották meg, bekerült a világ legjobb 20 bírója közé. Első szalonját 23 évesen nyitotta meg Szegeden, 2004-től a L’Oréal Professionnel nagykövete. Több mint 400 tanítványt nevelt ki, akik közül rengetegen lettek bajnokok.

Felépült egy súlyos betegségből, soha nem adja fel. Úgy érzi, a lehetőség mindenki számára adott, függetlenül attól, honnan jövünk.

„Ha tudod, hogy mit szeretnél, mi az, ami boldoggá tesz, akkor azért mindent meg tudsz tenni erődön felül is. Sosem szabad feladni, mert ha feladod az első akadálynál, akkor nem vagy vállalkozó. Ha túl gyorsan akarunk haladni, a sors úgyis megállít bennünket különböző akadályokkal, hogy tanuljunk, fejlődjünk, és ha már eleget tanultunk, akkor enged tovább egy lépcsőfokkal.”

 

Itt lehet szavazni még néhány napig:  http://peldakepszavazas.inda.hu/

 

Forrás: Példakép Alapítvány

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Fejlesztik a szépségszakmákat a pedikűrösök!
2014-ben egy régi-új kezdeményezés született meg a pedikűrösök között, melynek fő...
Szépipari hírek / Ördögi-angyali szépségek a Kiskunfélegyházi Kossuth Szakképző Iskolában
  2019. február 24-én Kiskunfélegyházán rendezték meg az országos fodrásztanuló versenyt...
Szépipari hírek / Globális partit rendezett az Image Skincare
Idén is megrendezésre került a világ legnagyobb bőrápolási rendezvénye, az Image Worldwide...