Belépés

Nemzetközi páston is sikerrel


Hintenberger Máté fodrász neve a magyar bajnokságok élmezőnyében már ismerősen cseng, a 2012-es évben pedig két neves nemzetközi versenyen is bizonyította szakmai tudását.

A szentpétervári Európa-kupán, 2012 májusában negyedik helyezést ért el.
Nemzetközi páston is sikerrel!Hintenberger Máté fodrász neve a magyar bajnokságok élmezőnyében már ismerősen cseng, a 2012-es évben pedig két neves nemzetközi versenyen is bizonyította szakmai tudását.

A szentpétervári Európa-kupán, 2012 májusában negyedik helyezést ért el.

Az oroszországi érkezés nagyon sok meglepetést tartogatott számunkra. Nem csak azt, hogy milyen gyönyörű is Szentpétervár, hanem azt is, rossz kategóriába neveztek, így gyorsan kellett egy módosítást eszközölni. Bridal hair style (esküvői konty) számban indultam egyedüliként Magyarországról. 14-en álltunk másnap a páston várva a kezdést. Mint egy magyarországi versenyen, itt is nagyon sok kategória volt, így rengeteg új technikát, vonalvezetést láttam, és tudom majd beépíteni a munkáimba. Külön hatalmas élmény és megtiszteltetés volt, hogy nagyon sok szakmabeli fotózta a munkám, és személyesen gratuláltak. Nagy meglepetésemre, saját modellemről, Wiedemann Ritáról is azt hitték orosz, mivel rendkívüli szépsége magával ragadta a fotósokat, fodrászokat és a közönséget is.
Az igazi meglepetés az eredményhirdetésen következett ugyanis 4. helyezést értem el egyedüli magyarként, ami nagyon nagy büszkeséggel töltött el, főként azért, mert mint köztudott az oroszok nagyon erősek ebben a verseny kategóriában is
.”

Képek a szentpétervári Európa-kupáról:
Majd október elején az Euroskills Belgium-Spa Franchorshamps 2012 Szakmák Olimpiája versenyen Máté képviselte Magyarországot.
 
Egy hetet töltöttünk az esős Belgiumban, ebből 3 nap volt a verseny ahol 6 frizurát kellett elkészítenünk. 12 országból érkeztek versenyzők Európa minden részéről, Finnországtól Spanyolországon keresztül Angliáig mindenki elküldte versenyzőjét. Első nap a női extrém hajvágást festéssel egyben kellett elkészíteni, majd utána következett a férfifrizura fotó alapján. Második nap reggel a női dauer fotó alapján volt a feladat, majd délután a férfi divatvágás és -festésre került sor. Az utolsó napra az alkalmi konty fésülés színezéssel maradt a férfi klasszikus vágás-szárítással együtt.
A záró ceremóniát izgatottan vártam szakértőmmel Vékonyné Frics Mártával és a többi szakmát képviselő magyar versenyzőkkel-szakértőkkel. Az igazi izgalom akkor ért, amikor kimondta a műsorvezető a nevem és pár percig a színpad mellett várva izgulhattam milyen eredményt értem el. Nagyon jó érzés volt a dobogó harmadik fokára állni és hallani a magyar csapat örömét! Ezúton is szeretném megköszönni a segítséget és támogatást a Hair-Line Kft.-nek, a Wella Professional-nek és a SkillsHungary-nak a lehetőséget.


Képek az Euroskillsen készített Hintenberger-frizurákról:


Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Válogatott hajhosszabbítók
2012. október 6-án, az OMC világbajnokságán immár a hajhosszabbító kategóriában induló...
Szépipari hírek / Boldog szülinapot, Tárnoky Laci bácsi!
2014 szeptemberében  Laci bácsi 95. születésnapját ünnepelte a Tárnoky Fodrásziskolában a...
Szépipari hírek / Tovább Hódít a Magyar Hímzés
Tovább Hódít a Magyar Hímzés   Április 23-án Hrivnák Tünde bemutatta új, BY ME MATYÓ...