Belépés

Vigyázz, kéz, kórokozók!

 

Tekintettel az elmúlt időszakban többször is kialakuló járványügyi helyzetre, egyre többen ismerték fel a megelőzés fontosságát. Riasztó lehet, de csak amíg ezt a cikket olvassa, több millió kórokozóval találkozhat, ugyanis mindennapi használati tárgyaink, így akár a számítógép billentyűzete, az egér, a mobiltelefon vagy a táblagép is tele lehet velük. Egy helyi vállalat meglepetéssel segít a csongrádi kicsiknek a kórokozókkal szemben.

 

Szintén megdöbbentő tény, hogy az embereknek mindössze 5%-a mossa meg alaposan a kezét, 10%-uk pedig egyáltalán nem mos kezet mosdóhasználat után. Ha valaki a tenyerébe tüsszent, akkor a mindennapos rutinmozdulatok során közvetlenül vagy közvetetten még a hatodik ember kezére is bőven kerül baktérium az ő kezéről. Az alapvető higiénia, a rendszeres kézmosás, illetve kézfertőtlenítés a legegyszerűbb, mégis a leghatékonyabb eszköze a kórokozókkal szembeni védekezésnek.

A helyes tisztálkodási szabályokat már a legkisebbeknek is meg kell tanítani, mert az életmódjukból, szokásaikból fakadóan folyamatos fertőzésveszélynek vannak kitéve. Az elmúlt hetekben a Csongrád megyei óvodákba és általános iskolákba meglepetésként egy-egy kézfertőtlenítő csomag érkezett egy helyi vállalattól.

„Örömmel fogadtuk a meglepetéscsomagot, már ki is helyeztük a kézmosó és kézfertőtlenítő adagolókat a mosdókba. Pedagógusaink órai kereteken belül beszélgettek a gyerekekkel arról is, hogyan előzhetők meg a betegségek, és miért is fontos az alapos kézmosás.” – árulta el nekünk Bácsi János, a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

A csomagok a BradoLife kéz- és bőrfertőtlenítő termékcsalád gyártásával foglalkozó Florin Zrt. edukációs kampányának részeként érkeztek az intézményekbe. A részletekről Linczmayer Attilát, a Florin Zrt. marketing vezetőjét kérdeztük:

„Elkötelezettek vagyunk az egészség megőrzése iránt. Felelősségünknek érezzük, hogy már gyerekkorban minél többen megismerjék a megelőzés fontosságát és megtanulják az alapvető higiéniai szabályokat. Kampányunkban éppen ezért kiemelt figyelmet kaptak a Csongrád megyei iskolák és óvodák, ahová egy BradoLife fertőtlenítő folyékony szappanokat tartalmazó csomagot, valamint a helyes kézmosás lépéseit leíró oktató anyagot küldtünk ki. Kampányunk természetesen ezzel nem ért véget, szeretnénk mindenkihez eljuttatni üzenetünket a megelőzés, ezen belül is a megfelelő kéztisztítás kiemelt jelentőségéről, így tovább folytatjuk a hadviselést a kórokozók ellen.”

Forrás: FERLING PR
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Életmód / Megnyilt: V4 ART CONNECTS képzőművészeti kiállítás-sorozat
V4 ART CONNECTS címmel képzőművészeti kiállítás-sorozat nyílt a Budavári Mikvében és a...
Életmód / Arcfiatalítás – esztétikusan és hatékonyan
George Orwell angol író kijelentése szerint: „Ötvenévesen mindenkinek olyan arca van,...
Életmód / A saját zsír feltöltéséről
  Dr. Bajusz Huba a szegedi Szent Gellért Magánklinikán praktizáló plasztikai sebész...